Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
0
 
0
 
! Отговори
До 611 преди 1 година
Да не говорим, че единствената причина да са били 9млн българи е защото никой не можеше да напуска страната. Защо напускането на страната беше забранено умнико, мислех че при прекрасния комунизъм никой не би искал да напуска, нали? Хахахаба
560
0
 
0
 
! Отговори
До 611 преди 1 година
Ето това чаках, останалите поне бяха достатъчно умни да си мълчат, за да не докажат колко са прости, но ти нямаш такъв проблем. 3 фалита за по-малко От 50 години за България по времето на комунизма! Дай да говорим за икономиката умнико, България днес има 3 пъти реален БВП на глава от населението, отколкото по времето на комунизма, което значи, че днес средния българин може да консумира поне 3 пъти повече продукти и услуги, отколкото по времето на комунизма. Това ти е жалкия комунизъм, умнико!
559
3
 
2
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Вместо да ви е срам че заради Америка и техните слуги кирчовци цените станаха тройни ,тръгнали да протестират срещу евтиния газ .тва са платени *** .
558
1
 
3
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Оня дето го било срам да вземе да се зарови!
557
2
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Очаквам скоро статии от сорта на десетки излезнаха на протест за да защитят на Европа и на дедо ми ценностите! А когато бройката падне под 10 ще е просто, като Киро - хората излезнаха на протест... Нищо, че може да ги изброят поименно за краткост :))
556
5
 
2
 
! Отговори
До 603 преди 1 година
Да, не искам да взимам газ от Русия и да пълня гушата на джуджето Путин. Представи си, че има хора, които не са ок да продават морала си за метан. Но ти си русофил-комунист, вие морал нямате и майка си ще продадете за Русия. Отървем ли се от руската зависимост само можем да спечелим в дългосрочен план, руската зависимост ни докара до тук. Няма страна, съюзник на Русия, която да е прокопсала
555
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуват се реплики от тълпата,че нямало да се къпят.То и не им личи да са чистоплътни и физически и психически.Колко струва " мероприятието" кой плаща и кога ДАНС ще се заеме, защото на практика се обезличават реалните протести.Трябва да се каже на народа ,когато е платен,каква е тарифата,та да видим колко ще отидат,без да са наясно за какво и за чии интереси.Също и колко се плаща за праймтаим за да ги отразят!
554
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДъБовците"са безполезни изкопаеми за да паразитират,обслужвайки оня кръг на медийния олигарх,имитирайки "атлантици".По глупав протест едва ли,но надуто отразен в комисионерските тв-та на зависимото слово.Интерконектора ще го пуснат най рано октомври,според азерите,ако се отстранят пропуските.Ще осигурява 30% от нужните.А 2/3 трябва да са от друго място.Бойкики Пинокиев е наясно,но с квичето внушава,че азерския е панацея и достатъчно.Киро пък пита защо още не е говорено с подредника в Гърция.Е?
553
3
 
9
 
! Отговори
Еди кой си преди 1 година
Да питам тези които не искат да се взима газ от Русия , плащате ли метан на 7лв.?И като се вдигне всичко по няколко пъти след някой ден и като останете без работа,защото фирмите ще фалират ,дали няма друга песен да запеете. Вместо да сме на улиците да стачкуваме за горивата ние сме по бензиностанциите да пълним колите. ПЪЛЕН АБСУРД. ЖАЛЪК НАРОД .ИНАЧЕ ВСИЧКО ЗНАЕМ И МОЖЕМ.
552
1
 
1
 
! Отговори
Пишман патриота преди 1 година
Предизборната обиколка на управляващите трябва да започне минимум 2 години преди изборите,а не 1 месец преди това, така е в някои държави по света,а когато се вземат важни решения за държавата, трябва да се консултират с експерти в различните области,не да се действа на своя глава ,за да се разбере какъв ефект ще има от закона, мерките или действията на управляващите
551
5
 
5
 
! Отговори
До русофилите преди 1 година
Комунистчета, можете ли да оспорите дори и една от точките, които отбелязах против вашата жалка идеология или ще продължите просто да цъкате минусчета и да мълчите като малко ку**и? Хайде, нали много знаете, разбих ли ви жалкото съществуване? Чакам аргумент русофилчета, дайте да ви видя, искам още причини да ви се подигравам на неграмотносста и простотията! Оборете че бе, мишки, къде сте, мъжаги?!
550
4
 
9
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Че аз само с приятелите си мога да събера по- голям протест срещу скъпия американски газ и изтребители!
549
1
 
9
 
! Отговори
До 590 преди 1 година
МаяМа овчарката не скача срещу Радев.Там бяха Сбабикян и Хаджигенов. Протестират срещу третия от Отровното трио. Хахахаха Минеков е министър. Шараните обикалят шадравана.
548
10
 
7
 
! Отговори
Комунисти преди 1 година
Всеки, който вярва, че България била разпродадена за жълти стотинки от Иван Костов вертоятно също вярва, че правешкия селянин е оставил мощна и силна българска икономика, Жан Виденов е най-успешния управляващ след 89-та, а Земята е плоска и управлявана от рептили-американски евреи. Вземете прочетете някоя книга, и проучвайте малко вместо да говорите наизуст опорките на майка Русия и нейната наместничка БКП
547
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малоуmниците от Демократична Бухалка станаха за резила от некомпетентността си. Договорът за интерконектора е спрян заради объркани имена. Всичко в правителството Петков е с грешки. Отмяната на решението за надзорния съвет за интерконектора е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на надзорния съвет. Отменя се, за да бъдат правилно написани имената, обясни Гълъб Донев. След като бъде санирано, решението ще бъде прието отново следващата седмица. Некадърници, гладни за комисионни.
546
8
 
3
 
! Отговори
До 588 преди 1 година
Сбърках номера на коментара, но само последно - когато гн *** си толкова *** и нямаш представа за какво говориш, поне имай доблестта да си признаеш -не разбирам нищо от икономика и не съм проучвал нищо по тези въпроси, така че съм сбъркал, вероятно защото съм комунист с промит мозък, който вярва, че Русия е нещо повече от пробита допотопна корумпирана диктатура, в каквато бих искал да се превърне България - това трябва да кажеш!
545
8
 
4
 
! Отговори
До 586 преди 1 година
Продължавам с теб комунисте. Знаеш ли наследството от твоите любимци Виденов и русофилите преди него какво? Хиперинфлация, 16 фалирали банки, зърнена криза, СИК, ВИС и Милтигуп и рекордна престъпност. За твое нещастие, след Иван Костов нямаше и следа от тези хубави наследени от твоите идоли артефакти!
544
8
 
3
 
! Отговори
До 586с преди 1 година
Продължавам неграмотнико! Ти нали си наясно, че началото на приватизацията я даде Жан Виденов. Знаеш ли колко пари влязоха в хазната от тази приватизация? 0, което е малко повече от Iq-то ти, което е придобило отрицателни стойности!
543
8
 
2
 
! Отговори
До 586 преди 1 година
Продължавам с теб гн ***. Ти знаеш ли, че стойността на всички държавни активи е била не повече от 8 млрд, а всички държавни дългове са стигали дл 12 млрд. Можеш ли да смяташ или да сметна вместо теб, че това в общи линии значи, че почти всички да били пробити като мозъка ти
542
8
 
3
 
! Отговори
Отговор до 588 преди 1 година
Ето защо казвам, че всички комунисти са неграмотни и не разбират нищо от икономика и бизнес. Кажи ме, умнико, ти за колко би успял да продадеш предприятие с активи за 1 млн и пасиви за 2 млн? Айде да те видим колко си умен. Ти изобщо знаеш ли какво стана с всички тия предприятия, неграмотнико. Кремиковци е губещо предприятие почти от зачеването си е останало губещо до самия си край. Но тъй като вие комунистите разбирате от икономика колкото *** от астрономия, няма как да разбереш!