МВР разследва случая за полицейско насилие в Козлодуй

На 6 август младеж е задържан и по думите му - бит
8 авг 2022 15:40, Йоана Цонева
28
МВР разследва случая за полицейско насилие в Козлодуй
Снимка: кадър bTV

Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди проверка след репортаж на bTV, в който млад мъж твърди, че върху него е упражнено полицейско насилие от служители на районното управление.

Случаят е от 6 август, когато в хода на специализирана операция на територията на Козлодуй 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Съставен му е акт за възпрепятстване на органите на реда и му е образувано производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Козлодуй.

От разказа на 22-годишния Любослав Коцев става ясно, че на 5 срещу 6 август бил в центъра на града. Попаднал на група полицаи, които за половин час проверяват документа му за самоличност четири пъти. След последното поискване го прибрали в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското управление, го водят за медицински преглед.

Още по темата
"И на медицинския преглед имах високо кръвно и пулс и отдолу пише "Да не бъде задържан и да бъде консултиран", което не се случи. Бях бит, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не желая адвокат, не желая да звъня на когото и да е, въпреки че през цялото време исках да звъня на майка ми, за да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е възможно", разказва младият мъж в репортажа.

Любослав е задържан за възпрепятстване на полицейска проверка и арогантно поведение.

"Не знам как съм възпрепятствал проверка, след като съм предал документи за самоличност няколко пъти и проверката се е извършила", заявява той и отрича да е посягал на полицаите и да ги е нагрубявал.

От разказа му се разбира, че същата вечер пил бира, но не е бил пиян. Той твърди, че в ареста не е тестван за алкохол и наркотици, въпреки че е настоял за това. Осем часа по-късно излязъл оттам с множество синини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
8
 
! Отговори
жалко преди 1 година
Много малко са го били !!!
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бой на тези глезльовци.Тома е полиция а той си помислил че в детската градина
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА КАТО ПИШЕТЕ СРЕЩУ ПАРТИЯ ГЕРБ
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тролил е без впн
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мвр ИЗТЕЗАВА българи по поръчка на гл прокурор!
1
3
 
12
 
! Отговори
РУ Козлодуй преди 1 година
Обадиха се от София ....наши момчета, полицаи....виж там ако може нещо ... :)