Обиди и подигравки от пациентка срещу лекари в Казанлък

Д-р Нури: Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня
8 авг 2022 20:22, Елка Василева
47
Обиди и подигравки от пациентка срещу лекари в Казанлък
Кадър: БНТ

Лекари от спешния център в Казанлък са били подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака.

Още по темата
"Тя постъпи на 6 август с неин близък, който обясни, че техен близък е претърпял катастрофа и госпожата е с паник атака. Тя дойде не по каналния ред, а директно на вратата. Приехме я заради състоянието ѝ, прегледахме я, овладяхме паник атаката и накрая се оказахме виновни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със сарказъм. Започна с обиди, нападки и епитети. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни пред БНТ д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката.

Когато се опитали да я преместят на кушетка, за да се успокои, жената съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% инвалидност и заявила, че с нея се отнасяли като към животно.

Д-р Нури е категорична, че екипът се е отнесъл с нужното уважение и по никакъв начин не е дискриминирал пациентката.

Случката стана повод д-р Садет Нури да напише емоционален пост в социалните мрежи, в който заявява, че се срамува, че е лекар.

"Срам ме е, защото аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно отделение. Унизително е за един лекар да го нападат по този начин. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня", обясни лекарката.

По думите на колегите ѝ посегателствата от страна на пациенти са ежечасови - не само в Казанлък, но и в цялата страна. Призовават хората да правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 1 година
Лол в Казанлък лекари и сестри никога е нямало . При положение че ги няма как са се убедили ....Познавах 3ма които влезнаха и не излезнаха от болницата 1 жена на 30 с главоболие и си отиде 2 от кашлица 25години мъж И още един на 40 след корен болки в кръста и си замина И да умирам не влизам там където не разбират но са с претенции и със съмочуствие а и отношението и хигиената са под всякаква критика . Поне ако си платиш може поне отношение да има
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашенецът изпростя много в поведението си. Кой ще те лекува бе българино!!! Не ме гледай умно българино(както казваше Жорж)!!!
36
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
A защо никога в подобни случаи не се дава думата и на "нападателя"? Нито един път до сега. Какво се прикрива тука?
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българската"толерантност"в действие
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им идва в повече работата да се маха
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преиграва разбира се , жената не добре с главата и тая като лекар добре го знае
32
2
 
6
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Малко преиграване е това. Простосмъртните ако имаме и по-свриозни проблеми от вербално насилие, на кого да се оплачем?Нас медиите не ни отразяват. Като не ги лекувате, понякога те си се връщат при вас. :)
31
1
 
9
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Почнаха да хленчат за всичко. Така е лудите като не ги лекуват. Малко зор да видят, че тези са навсякъде, но като попаднат при тях вой голям. Разхождат се, живеят, във всеки вход по един сериозно психясал. Ами ние простосмъртните как се оправяме да съжителстваме с такива? Нали те докторите уж са по-потготвени.
30
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не виждам какво лошо има на некадърен лекар, да му кажеш, че е некадърен. Не може всяко мнение на пациент да се изкарва някакъв вид насилие. Или защитаващите лекарката си мислят, че лекарите са перфектни. Във всяка сфера, ако попаднеш на некадърник ще му кажеш. Било майстор, автомонтьор, лекар, сервитьор, готвач, полицай или какъвто и да е. Лекарите само фасони правят. Не се гледат колко са зле. Има стотина добри. Останалото е да не попаднеш
29
5
 
10
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Тая къдравата дебеланка ли е главния герой ? Да я пратят да помага при някоя тежка катастрофа ,да види какво работят лекарите.
28
9
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Докторката не е права - тя трябва да знае какво е паник атака - трябва да викне психиатър и Полиция - тези хора имат нужда от медицинска помощ .Но явно Нури си е купила дипломата някъде в делиормана и не е запозната с лечение на пациенти .
27
8
 
11
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Веднага черен печат на здравната книжка ако има такава, ако няма сложете една отметка в базата данни срещу нейното ЕГН и следващия път като дойде направо от вратата я връщайте да ходи в друга болница, като и обясните културно че е за нейно добро, щото тия доктори са "Лоши".
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая дофтурка много баклава е плюcкaла. Да вземе да си измери кръвното налягане и кръвната захар и да отслабне малко. Тя на себе си не може да помогне, тръгнала на другите. Иначе, аз съм против насилието.
25
10
 
6
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Боя лекува и изцерява, особено нахални пациенти.
24
5
 
9
 
! Отговори
Бляяяях преди 1 година
Ааа..тия в спешната в Кк са пълен леш.Пази Боже да ти се наложи.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешна и неотложна помощ? Тоест спешната помощ си я отлагат ли? Ми то ако можеше да се отлага нямаше да е спешна.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Кърджали като почвах работа, едно от изискванията на работодателя (българин) беше да знам турски език, че щяло да се налага да комуникирам с турски говорящи и да правя търговия с тях. Та я вие българите се определете. Като е да взимате кинтите на турците, турският е задължителен за работа в Кърджали.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава работа ама
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ако Е те малцинствата най-често са нападани от комунисти (електората на Фигуранта от ХАСКОВО). По това може да ги познаете. И винаги нападат демократите, примерно ДПС. Комунистите считат държавата за своя лична собственост и правят всякакви зулуми с нея.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Кърджали от десетилетия не може да се започне работа ако не говориш на турски език. А тая дебелата преиграва. Келепир всичките няма да видят затова, че разбиването на България започна от тях по команда от Анкара, отдавна са прокълнати.