Обиди и подигравки от пациентка срещу лекари в Казанлък

Д-р Нури: Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня
8 авг 2022 20:22, Елка Василева
47
Обиди и подигравки от пациентка срещу лекари в Казанлък
Кадър: БНТ

Лекари от спешния център в Казанлък са били подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака.

Още по темата
"Тя постъпи на 6 август с неин близък, който обясни, че техен близък е претърпял катастрофа и госпожата е с паник атака. Тя дойде не по каналния ред, а директно на вратата. Приехме я заради състоянието ѝ, прегледахме я, овладяхме паник атаката и накрая се оказахме виновни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със сарказъм. Започна с обиди, нападки и епитети. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни пред БНТ д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката.

Когато се опитали да я преместят на кушетка, за да се успокои, жената съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% инвалидност и заявила, че с нея се отнасяли като към животно.

Д-р Нури е категорична, че екипът се е отнесъл с нужното уважение и по никакъв начин не е дискриминирал пациентката.

Случката стана повод д-р Садет Нури да напише емоционален пост в социалните мрежи, в който заявява, че се срамува, че е лекар.

"Срам ме е, защото аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно отделение. Унизително е за един лекар да го нападат по този начин. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня", обясни лекарката.

По думите на колегите ѝ посегателствата от страна на пациенти са ежечасови - не само в Казанлък, но и в цялата страна. Призовават хората да правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ

 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 1 месец
Лол в Казанлък лекари и сестри никога е нямало . При положение че ги няма как са се убедили ....Познавах 3ма които влезнаха и не излезнаха от болницата 1 жена на 30 с главоболие и си отиде 2 от кашлица 25години мъж И още един на 40 след корен болки в кръста и си замина И да умирам не влизам там където не разбират но са с претенции и със съмочуствие а и отношението и хигиената са под всякаква критика . Поне ако си платиш може поне отношение да има
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашенецът изпростя много в поведението си. Кой ще те лекува бе българино!!! Не ме гледай умно българино(както казваше Жорж)!!!
37
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
A защо никога в подобни случаи не се дава думата и на "нападателя"? Нито един път до сега. Какво се прикрива тука?
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българската"толерантност"в действие
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като им идва в повече работата да се маха
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преиграва разбира се , жената не добре с главата и тая като лекар добре го знае
33
2
 
6
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
Малко преиграване е това. Простосмъртните ако имаме и по-свриозни проблеми от вербално насилие, на кого да се оплачем?Нас медиите не ни отразяват. Като не ги лекувате, понякога те си се връщат при вас. :)
32
1
 
9
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
Почнаха да хленчат за всичко. Така е лудите като не ги лекуват. Малко зор да видят, че тези са навсякъде, но като попаднат при тях вой голям. Разхождат се, живеят, във всеки вход по един сериозно психясал. Ами ние простосмъртните как се оправяме да съжителстваме с такива? Нали те докторите уж са по-потготвени.
31
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Не виждам какво лошо има на некадърен лекар, да му кажеш, че е некадърен. Не може всяко мнение на пациент да се изкарва някакъв вид насилие. Или защитаващите лекарката си мислят, че лекарите са перфектни. Във всяка сфера, ако попаднеш на некадърник ще му кажеш. Било майстор, автомонтьор, лекар, сервитьор, готвач, полицай или какъвто и да е. Лекарите само фасони правят. Не се гледат колко са зле. Има стотина добри. Останалото е да не попаднеш
30
5
 
10
 
! Отговори
Папо преди 1 месец
Тая къдравата дебеланка ли е главния герой ? Да я пратят да помага при някоя тежка катастрофа ,да види какво работят лекарите.
29
9
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 месец
Докторката не е права - тя трябва да знае какво е паник атака - трябва да викне психиатър и Полиция - тези хора имат нужда от медицинска помощ .Но явно Нури си е купила дипломата някъде в делиормана и не е запозната с лечение на пациенти .
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лйлййоой
27
8
 
11
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 месец
Веднага черен печат на здравната книжка ако има такава, ако няма сложете една отметка в базата данни срещу нейното ЕГН и следващия път като дойде направо от вратата я връщайте да ходи в друга болница, като и обясните културно че е за нейно добро, щото тия доктори са "Лоши".
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая дофтурка много баклава е плюcкaла. Да вземе да си измери кръвното налягане и кръвната захар и да отслабне малко. Тя на себе си не може да помогне, тръгнала на другите. Иначе, аз съм против насилието.
25
10
 
6
 
! Отговори
Granik преди 1 месец
Боя лекува и изцерява, особено нахални пациенти.
24
5
 
9
 
! Отговори
Бляяяях преди 1 месец
Ааа..тия в спешната в Кк са пълен леш.Пази Боже да ти се наложи.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спешна и неотложна помощ? Тоест спешната помощ си я отлагат ли? Ми то ако можеше да се отлага нямаше да е спешна.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Кърджали като почвах работа, едно от изискванията на работодателя (българин) беше да знам турски език, че щяло да се налага да комуникирам с турски говорящи и да правя търговия с тях. Та я вие българите се определете. Като е да взимате кинтите на турците, турският е задължителен за работа в Кърджали.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубава работа ама
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ако Е те малцинствата най-често са нападани от комунисти (електората на Фигуранта от ХАСКОВО). По това може да ги познаете. И винаги нападат демократите, примерно ДПС. Комунистите считат държавата за своя лична собственост и правят всякакви зулуми с нея.