Статистиката днес: 36 пияни и 7 дрогирани шофьори

До момента са съставени 2041 фиша и 599 акта
9 авг 2022 19:43, Нели Христова
14
Статистиката днес: 36 пияни и 7 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

7754 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 216 водачи и пътници.

До момента са съставени 2041 фиша и 599 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 36-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем души, друг - спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
8
 
! Отговори
Сина преди 1 година
При лошия социализъм бяхме на другия край на класацията! Нищо добро не ни донесе демокрацията, вижте само новините по ТВ - всеки ден ужаси! За това сме 5 милиона от 9 за 30 години. Това е сащ, ЕС, гейци, передааси и други транс ***!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес печелят пияниците.
11
0
 
3
 
! Отговори
Стълбоносец преди 1 година
Употребата на наркотици като цяло нараства, както и шофирането след употребата им,но милю отчита спад ,а както всички знаем,той е шмекер ненадминат. Явно е измислил схема как да не ги отчита. Най-старата и работеща е, едно за държавата, десет в джобарата. По същия начин брои и загиналите в ПТП. Такива има само ако трупът е в колата,ако почине в линейката, измислят друго и е извън статистиката.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нямам шофьорска книжка, не шофирам, следователно ми е все тая. Да ги гръмнат ако щат
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де да можеше да спипат и надрусаните *** списващи тия парцали
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тестовете отчитат и за по-заден ден, което е добре. Ако се употребил наркотик или алкохол отпреди 2 дена също трябва да носиш наказателна отговорност и това е разписано от законодателя, правилно е преценил. Поне 2 седмици трябва да минат, за да седнеш зад волана.
7
6
 
9
 
! Отговори
Глупави закони преди 1 година
Имаме нужда от промяна в изследването на кръвните проби и нова методология. В момента лабораториите са оставени на произвол да тестват за каквото им скимне. Според глупавото ни законодателство, дори леки следи че в последния месец лицето е употребило марихуана са достатъчни за неговото осъждане. ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!
6
6
 
8
 
! Отговори
Измамна статистика преди 1 година
Променете тестовете за наркотици на по-прецизни такива, а не сегашните които отчитат положителен дори 3 4 5 дни след употреба. От тези уж "дрогирани" водачи сигурно и половината не са наистина дрогирани под въздействието на наркотици
5
6
 
16
 
! Отговори
Дуле Савич преди 1 година
Тестовете трябва да отчитат до 24 или 48. Не повече. Ако днеска изпуша две цигари , утре ще бъда 50 пъти по-впособен да управлявам МПС от човек който предния ден е изпил кило ракия!!!!
4
9
 
6
 
! Отговори
Ойка преди 1 година
По времето на Тодор Живков също хващаха почерпени шофьори, но наказанията бяха много сурови, освен един кратък бой от 24 часа в милицията, имаше и клеветническо наказание - "враг на народа", обявят ли те за такъв - майка плаче, грамофон свири! И ти и цялата ти рода, докато съществувате на този свят, ще сте в черния списък на БКП и ще бъдете преследвани и следени от ДС доживот! Ограничения във всичко!
3
7
 
14
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Тестове показващи употреба на дрога назад на времето, а не реална такава. Аборигененска държава населена от крепостни селяни лесни за облъчване!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акция 'Предизборна Пропаганда'
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко от тия са писани че са такива щото не са дали съответната сума? ми че то било като ковид - нямаш, но ако умреш те пишат.