Оцелелият по чудо Ростислав: Летящото "Порше" се вряза в колата ми

Пътните експерти: Държавата да промени модела за контрол по пътищата
11 авг 2022 21:00, Красимир Ангелов
56

20-годишен шофьор помете автомобил на пътя Ахтопол - Царево. Минути по-рано в ударената кола е трябвало да се качат група младежи. Младият шофьор на спортна кола губи контрол над превозното средство на пътя между Ахтопол и Варвара.

Пред Bulgaria ON AIR говори Ростислав Иванов, който едва не беше убит.

Още по темата
Малко преди 20:00 часа той и приятелите му спират на отбивка между Ахтопол и Варвара, за да си направят снимки. Минути по-късно покрай тях буквално прелита луксозен автомобил, управляван от 20-годишен шофьор.

"Чувам екстремен звук на двигател от кола и в този момент прелита от тревата извън пътя, защото аз бях спрял на 10 метра от пътното платно, и буквално от пътя излиза летящо "Порше", което се врязва в колата ми. Обръща я настрани и пада в непосредствена близост до другата кола, където са и приятелите ми", сподели Ростислав.

Катастрофата става на участък, в който ограничението е 30 км/ч.

"Имаше очевидци, които секунди преди случката са видели, че ги изпреварва с екстремна висока скорост и то превишена много над ограничението, но това каране не беше отговорно", категоричен е младежът.

Според пътните експерти държавата трябва да промени модела за контрол по пътищата.

"Това означава на входовете и изходите на градовете да се направят контролно-пропускателни пунктове, в които 20 полицаи да проверяват всички автомобили, които минават, да се намали скоростта на всички магистрали", подчерта Богдан Милчев от Института по пътна безопасност.

Проверките за наркотици и алкохол трябва да са постоянни, а не спорадични, тъй като до скоро проблемът с шофьорите, които карат под въздействието на упойващи вещества, е бил скрит.

"Това не трябва да е единствено, когато се случи някаква тежка катастрофа, по примера на тази, която я предизвика Георги Семерджиев. Следва да има постоянни проверки пред заведенията, в които се консумира алкохол, защото това са местата, където по-млади хора взимат наркотици, пият и след това карат", категоричен е Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдаа ...или някое отроче на големец.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Малко започва да ми идва в повече с тоя мрънкалникТи верно ли написа тези глупости. Я се огледай в спортните автомобили струващи над 100 хилки и пак кажи кой ги кара. Аман от мамини синчета със златни талони. Като чета вписаното от теб, виждам и наистина колко си толерантен. Като малък имал спортна кола, имал си грънци, баща ти и *** са имали
47
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
20-годишен шофьор помете автомобил на пътя Ахтопол - Царево. Той има ли си име ? Да се въведе тест четене с разбиране на български езек .
46
0
 
7
 
! Отговори
HMLF преди 1 година
Про*т е матрияла, но пък с пари! Всички спят от къде пари за тая, кола..данъци, осигуровки
45
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко започва да ми идва в повече с тоя мрънкалник. Порше, та Порше. Какво значение има какъв е автомобилът?! За мен най-опасни шофьори са бедняците от крайните квартали без 2лв. в джопа с чипосаните Е60-ки. В общия случай собственикът на нова кола е заможен, интелигентен, успял и тук-таме някоя мутра или мамино синче, което се излага. И аз имах скъп спортен автомобил като дете (и сега имам), но имам златен талоон и карам изключително толерантно. И не, нищо не е станало- голямата работа.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изходите на градовете да се направят контролно-пропускателни пунктове, в които 20 полицаи да проверяват всички автомобили, които минават" Хахахах ,"пътен експерт" ,и как с КПП-а и проверки на тях ,ще решат проблема с превишената скорост ,неправилното изпреварване ,отнемане на предимство и други такива предпоставки за катастрофи по пътищата ? Единствено да хванат някой пил или надрусан ,но това няма да реши проблема .
43
0
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
По плиткоумие, бг експертите единствено си съперничат с британските учЕни. Щял КПП-та да слага!? Слагаш легнали полицай, светофари, кръгови, островчета, шикани и всякакъв вид пътна инфраструктура която да принуждава да се намали скоростта. След това вадиш шуробаджанашката шайка от храстите и ги пращаш на обучение, че и те като шофьорите не знаят половината знаци и правилник.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези немски недоразумения нямат място на пътя, съвсем скоро всички коли ще са с ограничение на пътя който иска да се трепе да ходи на писта ***.
41
10
 
6
 
! Отговори
хахахахах преди 1 година
До Дианаускоряване до 100....хахахахах.аз карах със 255км/ч и не се усещаше....ама беше 354кс.поршето е 650 кс.какви 100 ,какви 2 лева.100 не са скорост за такава невероятна машина.глупостта е говееееедото зад волана.
40
1
 
11
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Мощните коли ускоряват неусетно . Ако нямаш самоконтрол и хвърчиш. Моята е 136 коня и почти не се усеща при ускоряване до 100. Не ми се мисли по мощните ако нямат опитен шофьор какви глупости могат да сътворят.
39
5
 
7
 
! Отговори
Валери преди 1 година
На Запад в градовете е пълно с легнали полицаи обозначени със съответните знаци.Аутовелоксите са навсякъде,а тука правят само "акции"обикновено след някоя тежка катастрофа
38
2
 
30
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Проблемът с дрогираните шофьори се покрива, за да не хванат случайно някой депутат !
37
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Какъв модел за контрол по пътищата,алооо?Такъв отдааавна няма.Вместо родната полиция да пази сараите на разни хидроинженери,и наркобосовете,да си размърда малко палките по пътищата,и то не когато има "акция",а това да бъде ежедневие.
36
3
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Да започват да конфискуват коли. Точките от 30 да станат 12. За млади водачи застраховката да е около 10 пъти по-скъпа отколкото на опитен водач. Повечето мерки работят. Проверено!
35
5
 
8
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Дано скоро влязат автономните коли и хората да пътуват нормално и безопасно.Тогава всички комплексари ще си намерят друго място да се правят на мъже, а не автомобилите
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самите производители също нямат регулации и задават проблема.Максималната скорост фабрично трябва да е да кажем 140.Защо за бога са тези скорости 240 да кажем?
33
2
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Да прав си - този проблем лесно се решава - навсякъде камери - 3 пъти да нарушиш ограничението за скоростта с над 30 километра - конфискация на колата и книжката да ти вземат за 3 години.И да видиш как ще намалеят такива случай до минимум.Поради някаква причина - никой не взима мерки
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лесно може да се реши този проблем, но никой не иска.Например фабрично колите да имат ограничения за висока скорост.Или при привишение на скоростта - 30 км над допустимата - конфискация на колата и т.н.
31
5
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Предлагам дивите селяни като видят кола Даме се накачулват като *** в каруца
30
5
 
10
 
! Отговори
пуста казарма преди 1 година
2 год. там да си, да караш джуган, бтр, танк - ще бъдеш шофьор за пример, с умения, опит и морал! а сега всички тия пишл-емета са от женски пол!