Шефът на КЗП: Цари повсеместна сеч от служебното правителство

Целта е да се дискредитира Комисията, смята Иван Френкев
11 авг 2022 17:22, Анисия Иванова
18

Обвинения в неоснователни проверки, странни сигнали и натиск – така изглежда комуникацията между Министерството на икономиката и индустрията и Комисията за защита на потребителите през последните дни. Настоящият председател на Комисията заяви на пресконференция, че е налице политически натиск върху органа, а работата му бива на практика блокирана от ресорното ведомство заради започнати проверки на дейността. От министерството отговориха, че инспекциите не са по тяхно настояване, а идват след граждански сигнали.
Още по темата

"Що се отнася до твърденията за чистка и масово кадруване, няма такова нещо. Има освободени 7 служители. Като нова комисия прегледахме работата и останахме недоволни от тези служители. Смятаме, че пред комисията има предизвикателства, които тези служители не са способни да преодолеят, и те бяха освободени. След като част от тях бяха отстранени, хората, които работят в дирекциите, започнаха да приказват по-свободно и някои от нещата, които установихме са притеснителни - фаворитизиране и неособено добри управленски практики. В един от случаите ще обсъдим с колегите дали да не бъдат предадени в прокуратурата", коментира председателят на КЗП Иван Френкев в "България сутрин".

Той не вижда как това, че е член на БСП, се отразява на работата на комисията - това не означава, че се фаворитизира една или друга структура. Председателят на КЗП посочи пред Bulgaria ON AIR, че Комисията е към Министерството на икономиката и индустрията, но актовете се контролират от българския съд и реално са независим орган. Според него важното в сигнала срещу Комисията е, че Министерството на икономиката ги проверява, защото си вършат работата.

"В момента цари повсеместна сеч от служебното правителство по най-различни ведомства. За нас това държание и този натиск е изключително странен. Единственото обяснение, което мога да дам, е да се дискредитира работата на Комисията. КЗП наистина работи. За шестте месеца ние сме предали вече отчет в Министерството на икономиката, в който показателите по плана за защита на потребителите са не просто изпълнени, те са преизпълнени. Твърденията в този сигнал са неоснователни, дори смешни. ", подчерта Френкев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
3
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Радев е слуга на ГЕРБ и ДПС ИТН дъното лешояди *** прецакват България винаги. Ще гласуваме за ПП които са против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата.
13
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Влезнах в едно кафене и поздравих:Добър ден господин министър. 10 човека ми отговориха
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поголовна сеч на бръмбари и калинки от ПП като този , айде и без това са без ценз за длъжностите и нямат много практика поради късото министерстване на киро
11
1
 
4
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
"Той не вижда как това, че е член на БСП, се отразява на работата на комисия." Отразява се, защото член на БСП е равно на Безхаберие, Сквернене, Подкупничество към/на България.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 "Супер! Да чегъртат! Има много материал!" Лоша идея е да испозлзваш реториката на сак-я Юда от Учиндол. Видяхме какво стои зад тая дума: работа в услуга на Д(П)С мафията.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер! Да чегъртат! Има много материал!
8
5
 
4
 
! Отговори
Путиниста ... преди 1 година
"От министерството отговориха, че инспекциите не са по тяхно настояване, а идват след граждански сигнали." в Президентвото само това ли успя да измисли за причина за чистката: "граждански сигнали"? Едно време така Народната милиция по "сигналите от будни граждани" прибираше хора за това че слушат западна музика и разказват вицове за режима. Върнахме се не преди 89та, ами направо в 60те, но то не е чудно. Радев гледа Путин какво прави в Русия и гледа да прави същото у нас.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да се промени конституцията и служебното правителство да се определя от народното събрание, не от президента.
6
1
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Нека, да видите какво е. Защото вие правехте още по-жестока сеч.
5
1
 
17
 
! Отговори
ааа не бе преди 1 година
Нека, определено посечените са ненужни чснтаджии на държавна софра!
4
0
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Сеч и даже изкореняване на всичко свързано с ПП и ДБ. Добре действат служебните. И на прокурор.
3
8
 
4
 
! Отговори
Пейо преди 1 година
Типично по български... реванш му казват!
2
0
 
20
 
! Отговори
Съд' съд.... преди 1 година
...Не само ГОЛИ уволнения и ПРИКАЗКИ.
1
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 година
До тук добре, но трябва да има и съд.