Йероманах Стефан: За всеки, дошъл с молитва, неговото чудо е най-голямо

На Голяма Богородица хиляди вярващи се отправят към "Троянския манастир"
15 авг 2022 12:57, Анисия Иванова
19

На Голяма Богородица хиляди вярващи се отправят към "Троянския манастир".

"Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите християнски празници и от най-почитаните дни в народния календар. Денят, в който душата на Богородица е предадена в ръцете на Бога. А Иисус Христос прибира и тялото ѝ, за да не бъде осквернено от никого. Този ден носи радост, защото с тази дивна, неземна смърт, ние придобихме своята най-голяма молителка в Небесата", каза йероманах Стефан пред "България сутрин".

Той уточни, че Троянският манастир винаги привлича за празника хиляди вярващи от страната и от чужбина.

"Никой не отива да пие вода на пуст кладенец. Хората отиват при Божията майка, защото не веднъж са получили помощ от нея, знаят че тя никога няма да ги остави", добави свещеникът пред Bulgaria ON AIR.

А чудесата в манастира не са едно и две. И всяко от тях е най-важното в живота на човека.

"За всеки, дошъл с молитва, неговото чудо е най-голямото. Ние знаем за много бездетни семейства, които са се сдобили с рожба след молитви преди иконата на Света Богородица, за случаи на помиряване на враждуващи хора", добави свещеникът.

Предстои литийно шествие с чудотворната икона до мястото, където е извършила първото си чудо. До 17 август продължава панаирът на занаятите в Орешак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Леле колко, ти кой/я си?
12
0
 
4
 
! Отговори
До До Леле колко (10 преди 1 година
Ами пий си хапчетата, белким ти стане по-добре, лелче/чичка. Само Левски, соц, ***!
11
1
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Тихо, соц ***. Не, не се обърнаха към Бога простите хора, нито Вярата днес се усеща като добро качество в България, напротив тия се правят на вярващи. Да си вярващ и да се правиш на такъв има огромна разлика, последното, което правят твоите любими соц баби, леки и какички е гнycна имитация на вяра, общо взето е фалшивo. Само виж поведението на днешните "повярващи" в църквата. Далеч е масата по вярата от покръстените и искрено повярвали езичници в Римската империя, няма сравнение между първите и
10
4
 
0
 
! Отговори
Леле колко преди 1 година
Днес не съм си пила хапчетата. Но нищо, само Цска!
9
3
 
3
 
! Отговори
До "Леле, колко преди 1 година
Я по-полека, "Леле, колко е". Какво е? Християнин се става, никой не се ражда такъв. Някога езичници са ставали християни, тролът ще ми говори за соц. бабки и лелки. Яд ви е май, че много хора се обърнаха към Бога. Обърнаха се ДА, много по-логично е да вярваш в безсмъртния Бог отколкото в поредния откачен и алчен индивид от елита. Който на всичкото отгоре се и смята за бог. Макар че не логиката ръководи човек във вярата му.
8
0
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Ще дойда да се помоля, за спасение от простотията. Че където и да се обърнеш, все блика: от шофьорите на пътя до политиците включително.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелееее вие да не сте сатанисти?Бог има.Част от него е и във вас.Уважавайте другите религии и се борете заедно против лошотията на сатаната.Бъдете добри.Честит празник:)
6
7
 
2
 
! Отговори
М преди 1 година
Хората отдавна са отвратени от църквата. то не бяха гейове, извращения и т.н. Самата религия също е подменена! Християнството е предчественик на Исляма! Мохамед е предречен в Библията. Вижте оригинала на еврейски! Събудете се и спрете да живеете в заблуда и омраза!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празникът Успение Богородично се пада под зодиакалния знак Дева на 15/28 Август (в неделя) а не под зодиакалния знак Лъв, ***!
4
4
 
3
 
! Отговори
А бе, попе, преди 1 година
днес е Стефановден, що лъжете хората, че днес е Успение Богородично? Тази година Празникът Успение на Пресвета Богородица се пада в неделя на 15/28 август - чак след 13 дни.
3
4
 
5
 
! Отговори
Леле, колко е преди 1 година
отвратително, когато масата комунистически поколения се вземат да се правят на вярващи. Вярата не е да вземеш и да си запалиш свещичка в църковния храм и да се говори на умалително - както правят разни соц баби, лелки и какички. Масата българи отдавна не са християни и са много далече от учението и духа на Православното Християнство. Това че една соц баба, лелка и какичка се правят на вярващи, не значи, че са такива. И още нещо, днес не е Успение Богородично. Поповете умишлено лъжат и мълчат.
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-далеч от църковната секта.
1
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Много поздрави на баба Гуси от троянския манастир. Продължавате ли още там да онождате малолетни циг ънета?