Лекарят, спасявал децата на "Тракия": Гледката беше ужасна, но спряха над 100 коли да помогнат

„Ужасът в очите на тези деца, води до ужас у хората, които преминаваха“
16 авг 2022 07:38, Елка Василева
38
Лекарят, спасявал децата на "Тракия": Гледката беше ужасна, но спряха над 100 коли да помогнат
Кадър: БНТ

Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е бил първият, оказал помощ на пострадалите при катастрофата с автобус на автомагистрала ,,Тракия" в неделя.

Още по темата
„Реално не съм пряк очевидец на катастрофата, каза пред БНТ той. - Пътувайки към Стара Загора на връщане от двудневна почивка на Черноморието, видях автобуса, който беше в канавката. Бяха минали броени минути от инцидента. Имаше над 50-100 коли спрели в аварийната лента - хора, които помагат на пострадалите“, казва лекарят.

Преди него там е имало и друг лекар, но той не знае името му и от къде е. Колегата му е започнал с доброволците да вадят хората от автобуса и да прави първоначални прегледи.

"До момента, в който пожарникарите пристигнаха, бяхме успели да извадим всички хора от автобуса, да започнем началните прегледи и постепенно да отсяваме най-леките случаи, спрямо най-тежките и критичните пациенти", разказва д-р Елкин.

Лекарят поставя точна диагноза за най-критичните и насочва те първи да бъдат транспортирани към болница.

"За хора, които не са свикнали с кръв и подобни гледки, ситуацията беше ужасно изглеждаща - деца, обляни в кръв, пищящи, бяха в шок от ужаса. Голяма част от тях бяха с леки травми и наранявания, но с разкъсни контузни рани на главата, което води до обилно кървене. Ужасът в очите на тези деца, води до ужас у хората, които преминаваха и много от тях се спираха и се включваха", казва лекарят.

Той заяви, че е благодарен на всички, които са помогнали, а те не са били малко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Ем преди 1 година
"КАКВО ИМА НА ТАЗИ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА КАТАСТРОФИ . НЯКОЙ ДА ЕС ЗАМИСЛИ"...Ами просто това е ЕДИНСТВЕНАТА горе-долу завършена магистрала в БГ. Другите са само на хартия.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би има надежда, за тая нация ... може би!
30
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До Списаревски Списаревски е бил същият въздушен хулиган и е бил спиран от полети! Но, тези с 200 няма кой да ги спре! Нещо повече! Дават по една тв един такъв, за да го изобличат как изпреварва отвсякъде и псува тези, които му пречат, но не критикуват тези, които си карат със 140 в лявата лента със съзнанието, че никой не трябва да ги изпреварва, защото се движат с макс разрешената скорост! А редното е след изпреварване да се приберат в средната лента! Прав си! Не пътя е виновен, а *** Ганчев
29
1
 
7
 
! Отговори
Списаревски преди 1 година
Магистралата не е убиец - убийци са тези, които карат по нея! Опитайте да карате със нормалните 110-120 кмч скорост. Няма такъв филм - отляво 200+ кмч мутраги, отдясно тирове. И ние нормалните сме на ***!!!
28
1
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Има:1. Некачествено строителство2. Некачествени материали3. Същества с малко мозъчни клетки, които приемат пътя за писта от формула 14. Тирове, които се изпреварват и чиито шофьори заспиват зад волана
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магистрала тракия е убиец !
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магистралиите бойкоубийци!
25
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
КАКВО ИМА НА ТАЗИ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА КАТАСТРОФИ . НЯКОЙ ДА ЕС ЗАМИСЛИ
24
28
 
1
 
! Отговори
кой знае преди 1 година
колко пари са поличили тези"помагащи",българина гратис и добър ден няма да ти каже,няма загинали,именно защото са българи,ако бяха от друга националност един жив нямаше да остане,няма видовден за прок.летите българи,съсипаха тази планета,косъм не им пада от главата
23
1
 
49
 
! Отговори
.... преди 1 година
България е държава на обикновените български граждани , и за разлика на крадливите политици , които изобщо не им дреме за народа си , има истински хора, това е голямо доказателство за помощта на този нещастен случай. Браво и поклон пред всички които помогнаха.
22
6
 
4
 
! Отговори
Убиват с камери преди 1 година
ДА се провери колко пъти е бил пресканиран от нагло престъпни тежко терористични ТОЛ КАМЕРИ автобусът.. През май се наложи да направя експертна оценка на тежко увредени дипломатки пътували с служебни автомобили от София до р.Дунав на посещение.. ИМАХА тежки проблеми с увреждания на глава,мозък,очи,сърце .. Подобни увреждания засякохме следващата седмица на деца от Американски колеж пътували по същия маршрут.. След видео терор се блокират водачи и пътници.. ДА се проверят камерите колко пъти
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
номер 13 къде си бил в Сърбия , невежи в Цариброд и Пирот си бил дето са българи и си говорят български Ньоския договор изтече
20
2
 
39
 
! Отговори
Вазов преди 1 година
До АнонименГенерално погледнато, всички хора сме братя! Що се отнася до сърбите, от тях сме виждали само лошо, но това в случая е без значение. Това са невинни дечица и националността им няма значение!
19
0
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
.... След това получи облекчение в малка общинската болница, пак се казва ,,Иван Рилски", но в Неврология срещу около 60 лева за престоя! Доктор Елкин тогава може и да не е бил там, млад е!Преди около 10 години!
18
16
 
4
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Татарите от сървия да връщат Западните Покрайнини. Дали щяха да ни помогнат те? Едвали като ги знаеме как ни "обичат". До ден днешен тормозят наще сънародници там ,а тука ги спасяват. Племе заспало.
17
3
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Човека изглежда свестен, но тук има и реклама на болницата! Хареса ми сутринта, когато му казаха, че му е помагал друг лекар, който не се е афиширал до момента, а доктор Елкин отговори - ,,Аз му помагах, той вече беше там!" А тази болница преди се казваше ,,Иван Рилски" Личната лекарка на моя близка е засили там със заплаха, че ще остане без крак, поради запушване на кръвоносен съд! Доктор Пенков! С ясното съзнание, че е дископатия я приеха, плати за 5 дни над 500 лева - резултат никакъв!....
16
2
 
21
 
! Отговори
Селянкат преди 1 година
До анонимен 15. Засрами се, тези деца с какво са ти виновни. Ама нали трябва нещо да се каже, я кажи ти щеше ли да ги подминеш! Добре е имало и и добри хора!
15
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите не са ни братя, те са избили по мъчителен начин хиляди българи, заграби ли са наша територия и продължават да мачкат българското самосъзнание в Македония. По мазетата там са избити и измъчвани хиляди българи. Ако не помним историята си ще се повтори
14
0
 
36
 
! Отговори
Богат преди 1 година
Как се пише статия в днес.бг. Лекарят бил първият помогнал, но там имало преди и друг лекар, пък и 50-100 спрели коли и хора, кпито вече помагали. Типичен пример как мисирките дори инот трагедия се опитват да правят сензация вместо да пишат обективно и точно.
13
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато за първи път бях в Сърбия, на пазара всичко беше в левове и всички говореха български. Стига сте ми се правили на арийци. То и украинците прретендират. Сърбите са чудесни хора. А войните са заради политиците, не заради хората.