Морето е опасно, но и басейнът също: Защо оставяме децата си без надзор?

Инцидентите с деца са най-вече при опасни игри в басейна
16 авг 2022 08:45, Красимир Ангелов
27

Лятната почивка, освен дълго чакана, за съжаление готви и опасности, особено когато не внимаваме.
Лекарите от реанимацията в бургаската болница спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн в един от курортните комплекси. Спасители обаче разказват, че често деца са оставяни без надзор в морето или басейна.

В този басейн правилата са ясно разписани - деца под 12 години се допускат във водата само с придружител. Добромира е била състезател по плуване в Германия, сега е спасител на басейн. За разлика от Германия, тя казва, че у нас често могат да се видят деца във водата без надзор от възрастен.

Още по темата
"Там не можете да видите деца, които посещават басейна без родителски надзор. Има определена възраст, в която да бъдат допускани. Има определени лица, които следят за контрола на басейна и определени правила, които се спазват", подчерта Добромира пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Доста родители не обръщат внимание на децата си и разчитат повече на нашите спасители. Има хора, които сякаш не обичат все още да спазват правилата", каза управителят на басейн Георги Йорданов.

Спасителите предупреждават, че инцидентите с деца са най-вече при опасни игри в басейна. А лекарите призовават родителите да не оставят малките деца без надзор дори и за секунди, независимо дали се намират на морето или на басейн.

Специалистите от Отделението по реанимация споделят, че най-често при тях попадат деца, тийнейджъри и възрастни над 60 г. Сред възрастните преобладават чужденците и туристите от други градове, които не се съобразяват с опасностите на морето.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.