Сръбският посланик след катастрофата: Благодаря, братя българи

„Ако трябваше да се случи такава катастрофа, добре, че се случи в България“
16 авг 2022 08:55, Елка Василева
38
Сръбският посланик след катастрофата: Благодаря, братя българи
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всички сръбски деца, пътували с автобуса, който катастрофира на АМ "Тракия", от вчера вече са в Република Сърбия. Две момчета в най-тежкото състояние са в болница - в "Пирогов". Има още едно семейство - баща, майка и три дъщери, които са останали в болницата в Стара Загора. Там е и един възрастен, който е ампутиран крайник. Всички останали вече са в Република Сърбия и се надяваме след няколко дни ще бъдат вкъщи при своите семейства. Това каза пред БНТ посланикът на Република Сърбия у нас Желко Йович.

Още по темата
"Лично аз и и всички мои приятели в Сърбия, всички сръбски институции сме много доволни за всичко, което са получили нашите граждани след тази ужасна катастрофа. В такова едно положение никога човек няма как да е доволен, когато се случи, но когато виждаш една друга нация, друг народ - братски, приятелски, когато виждаш как се грижи за твоите граждани, че всички са заедно, действат веднага, спешно и като един, няма как да не си доволен. Това казах на моите български приятели вчера - ако трябваше да се случи такава катастрофа е добре, че се случи в България“, каза посланикът.

„Благодаря, братя българи, благодаря на всичките институции, на кмета на Стара Загора, на обикновените хора. Тук не бяха само институции. В първия момент виждахме реакция на обикновени хора, които са се връщали от морето, които реагираха веднага, не са мислили за себе си, за своите деца в колата, но са мислили как да помагат на децата, които се нуждаят от помощ. Много благодаря на всички, които са участвали", каза Желко Йович.

Посланикът каза още, че катастрофата е тема номер едно в Сърбия и се разисква кой е виновен и защо се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
63
 
! Отговори
Братя сме преди 1 година
Колкото и глупаво да звучи. И може би за това и отношенията ни са противоречиви, грозни,страшни, смешни, трагични. А пострадалите са деца. Имайте срам в коментарите.
7
3
 
77
 
! Отговори
българин преди 1 година
Българи и сърби са братя ! Имали сме конфликти в миналото , патили сме от тях , но и те от нас ! В друго време живеем и трябва да се разбираме и да си помагаме !
6
52
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ТАКОВА ЛИЦЕМЕРИЕ
5
1
 
81
 
! Отговори
ИМАМЕ СИ ПОГОВОРКА преди 1 година
"Приятел в нужда се познава!" и я спазваме, защото сме християни.
4
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни върнат западните покрайнини,щом са толкова благодарни.В исторически план това е най-малкото което са ни сторили,подмолно,вероломно в гръб с любезното съдействие на Русия!
3
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генетично сме по-близо до сърбите отколкото до руснаците. Няма как да сме близки с някой на 10,000 км. от нас.
2
59
 
18
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Никакви братя не сме на сърбите. Те ни мразят и винаги са действали против нас. Братя на сърбите са фашистите на Путин .
1
3
 
91
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Няма проблем. Да не се налага пак. Да се разбираме по съседски пък човещината си я имаме от двете страни.