Благоевград пред липса на таксиметрови шофьори

Малко са желаещите да карат такси
17 авг 2022 13:20, Росен Стойчев
14
Благоевград пред липса на таксиметрови шофьори
Снимка: БГНЕС

Все по-малко млади хора сядат зад волана на такситата в областния център. Наемането на превоз в късните часове на денонощието пък е почти невъзможно, оплакват се клиенти.

Юлиян често ползва такси.

Още по темата
Разказва пред БНТ, че през последните месеци при поръчка се налага да чака по около половин час докато пристигне автомобил до посочения адрес, а понякога въобще и не пристига.

Според работещите в бранша отливът на млади кадри се дължи на ниското възнаграждение. То от своя страна е продиктувано от повишаващите се разходи за поддръжка и гориво за автомобилите.

Най-често колите се бавят в натоварените часове на денонощието, късно вечерта или през уикенда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради такива драскачи и празноглавци по форумите нищо не става. Само знаят да плюят, като много знаеш излез и направи нещо полезно за държавата
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има над 2 млн държавни хрантутника ,които по цял ден мислят каква бланка ,документ проформа такса или печат да измислят за да вкарат и последният лев от реално работещ българин и бизнес в своите бездънни гърла.
12
1
 
9
 
! Отговори
Събират се едни горе преди 1 година
И сядат да мислят какви измами е въобще възможно да направи някакво такси и как да го одерат възможно най много ,таксиджията е предварително обвинен за всичко за което ТЕ може да се сетят Те решават по някакви си техни сметки колко той изкарва и колко ТЕ трябва да приберат и се почва едно измисляне на документи което гарантира тяхната схема ,Но имайте на предвид ,че това не са таксиджии със стаж ,ами някакви разбирачи от всичко ! И резултата е няма таксита !
11
0
 
4
 
! Отговори
До един българин преди 1 година
Това за 20г кола не бива да се разбира буквално ,НО като говорим за прегледи, ако нямаш съзнание човека на прегледа няма пък хептен вина ! При такава логика човек като е решил да лъже и да маже той ще го прави докато сам не пострада от решението си ! Когато ДАЙ постави години на автомобилите шофьорите започнаха да купуват най евтините възможни автомобили който за 4 г ставаха пълна гробница относно носещите части ! ЖЪлтия цвят също е оризиляване една по голяма табела и толкова !
10
0
 
2
 
! Отговори
Абе Димо ! преди 1 година
Като са такива галеници със кафенца и помпичка ТИ защо не отиде при тях --напиши си твойта професия и какво точно ти е образованието и какво работиш да те видиме и ние и малко да ти се поприсмееме и иронизираме както си толкова отворен и голям разбирач ! Може и снимката да си сложиш да ти обясним как изглеждаш !
9
5
 
2
 
! Отговори
Номера е : преди 1 година
Пълна либерализация , всяка кола със цвета си , без възраст за автомобила щом е годна работи където и разрешава държавата според евро категорията , без психо без водач щом има книжка за съответната категория значи може да управлява автомобил ! Със пломбиран апарат --хванат ли намеса отнемане на автомобила ! Цената всеки определя --сам пътника се качва там където му е изгодно според автомобил и цена ! Данъка трябва да е процент от оборота ,осигуровки и др си е работа на шофьора !
8
1
 
8
 
! Отговори
Димо преди 1 година
В цял свят таксита са услуга ,само тук необходимост , като не им харесва да карат такси работа друга колкото искаш ,само че се изискват други умения,не само кафета,цигарки,и помпички,Свърши времето когато бяха галеници на всички,ковида пренареди пазара.
7
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 33г такси Това е поръчкова статия на някоя голяма фирма за всяване на паника. Аз като има как не ползвам такси независимо дали вали или има 50см сняг. Техническите прегледи са проформа и кола на 20г е кофти идея за такси макар да има и здрави. Истината е че и за 5г каране на такси в София например ще я направиш на нищо и няма да става и за лично ползване. Трябва да има демонополиция на таксиметровите услуги за да паднат цените и да има оборот.
6
1
 
6
 
! Отговори
До фена на ЮБЕР преди 1 година
Карам цял живот такси сега карам под наем за да не ме занимават със една торба документи и пак постоянно ме дърпат като си платя горивото наема и ефира за мен остава една минимална ,ако платя и осигуровки остава нищо !!! За да изкарат нещо младежите седят минимум 12часа барабар Събота и Нед. След 1--2г видят всичко и бягат ,но постоянно има такива дето се лъжат ,Аз чакам Юбер ама няма ,пуснат ли го съм там със моя кола на минутата ! За шофьорите Юбер е добре дошъл !!!Но не и за собствениците
5
0
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Всичко трябва да се срине за да се види че 2 милиона държавни служители пречат на 1 милион частен сектор. А частниците трябва да хранят и 2 милиона пенсионери с постоянно увеличаващи се пенсии.
4
0
 
6
 
! Отговори
33г такси преди 1 година
Най--вероятно сегашните притежатели на радио фирми ще успеят да купят нови автомобили ще изгонят шофьорите със собствени коли и ще искат от държавата закон във големите градове да има определена бройка таксита ,АКО стане за тях ще е добре ,но таксито няма да е по джоба на обикновен човек ,колите ще са по скъпи ,а цената ще става само за една малка част от населението !За Бг най добре е пълна либерализация както беше преди 89г колата може да е на20,г щом е технически годна може да е такси !
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нейде по света доволен таксидижия? Непрекъснато вдигат цените, в повечето случаи абсолютно необосновано, и пак все някой друг им е крив. Няма угодия, а заради тях спряха и къде къде по-удобните юбери.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кой нормален ще ти върти геврека за 3к на месец, като за толкова се подпираш в склада на Лидл?!
1
6
 
6
 
! Отговори
33г такси преди 1 година
Работата беше добра карахме по-стари коли искаше се книжка и минат преглед на автомобила ,автомобилите не бяха жълти имаше ДАЙ но той беше само за държавните таксита ,след това започна да отговаря за всички и започна да мисли глупости ,та такива апарати та такъв цвят , па толкова часа ще работиш , па междуседмична почивка, па стикери па психо па водач ,па годност ,па паспорти и книги на апарата па специални застраховки, па коли от токова до толкова г. Па глоби---и сега няма таксита !