"Оставка" викат протестиращите от #ГАZwithme срещу Румен Радев

Те настояват за газова независимост от Руската федерация
17 авг 2022 21:52, Нели Христова
151

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Граждани се събраха пред президентстската институция тази вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Руската федерация относно доставките на газ.

Протестът е под надслов #ГАZwithme. На излизане от президентството държавният глава Румен Радев беше посрещнат от тълпата със скандирания “оставка”.

“В момента голямата опасности е, ако някой реши да промени курса на България в своята евроатлантическа ориентация и да върне България в периферията на политики, тирижирани от руската държава. Кремъл не се съобразява с търговски договори и е наивно да смятаме, че едно подновяване на договора с "Газпром" би гарантирало енергийната сигурност на България. Важно е да приложим онези политики, който да ни направят независими не само от руската газ, а от газа като цяло”, заяви бившият екоминистър Борислав Сандов.

“Нищо не се е променило от 2013 година. Още от времето на Орешарски се въртят едни и същи кукли на Москва тук. Основните ни искания са никакъв "Газпром" или поне това е моето. Никакъв "Газпром" и никакви занимавки с руски глупости”, заяви Евгени, един от протестиращите пред президентската институция.

Едно от исканията на протестиращите пред сградата на президента е незабавното пускане на интерконектора с Гърция. Протестиращите се обявяват за даване на гаранции за независимост от Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
47
 
! Отговори
Край! Решено! преди 1 година
Край! Европейската комисия реши! Мият се само две точки от тялото, един път в месеца през топлите месеци, а през зимата веднъж на два месеца. Останалите критични точки се пръскат обилно с дезодорант за да не миришат. Така ЕС ще спести енергия и ще навреди на Путин и на Русия.
59
8
 
53
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Интересно ми е тая платена от Америка за България и.з.м.e.т, особено оня с европейското(еврейското) знаме дали спазват препоръките на ЕС за пестене на енергия - да не се къпят, и дали ще стоят по собствено желание зимата на студено и без ток. Предполагам, че ако е така, то би трябвало да около тях да се носи отровна вoня. Фоторепортера дали е носил противогаз докато ги е снимал?
58
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гумения се наигра - да иде сега при протестиращите и да вдигне юмрука. Ама страх
57
22
 
17
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Едва ли има на тоя свят по-голяма мафия от Газпром !
56
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костов уж против Русия,а подписа с Газпром,уж против Русия,а подари Нефтохим на Лукойл.Уж против Дпс ,а дал на Доган Росенец.Е,кой им вярва на тия още.
55
8
 
49
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде тези дето викат да дойдат зимата да ми платят сметките. Отоплявам два апартамента с газ. Ако не го направят, ще ги онождам наред. Бих ги набил, ама като им гледах евро-либерастките физиономии...повече са си за другото.
54
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърдящите колко бяха днес? 50 или 100? Най-вероятно 50 смрадливеца с 50 колела.
53
7
 
44
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Страхотен протест! Избирателите, гласуващи за Йоко Денев са в пъти повече от тия смръдльовци, дето се бяха събрали.
52
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ли ще ни осигурят газа...с този напън?
51
6
 
42
 
! Отговори
Светослав Иванов преди 1 година
Народни предатели са тези платени мишлета но ще ги питам след 2030 година като станем енергийно зависими с тези 50 лв какво са постигнали. Народни ПРЕДАТЕЛИ!!!
50
9
 
31
 
! Отговори
За президента съм! преди 1 година
Надявам се да ги разследват тези от протеста мязат на "крими гатанки". И онова малко мръсно дете дето се изтича пред колата да го пратат във поправителен дом ВЕДНАГА
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези кога ли и паметници ще започнат да рутят?
48
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко затворих прозореца че се носи страшна вoня на нeкълано, пoтно и напиканo.
47
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се къпе е агент на Путин! Не на топлата вода, хигиената и тока!
46
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито са умни нито интелигентни. 99 процента от тях не са прочели и две книги в живота си. Бих казал че дори са сред най-посредствените и елементарни хора в обществото. След като не четеш няма как да правиш преценки и да си вадиш изводи. Просто нямаш база за сравнение. То и Киро беше уж учил в Харвард а се оказа изключително простт и елементарен.
45
8
 
20
 
! Отговори
Лудогорско пиле преди 1 година
Няма да се къпеме.Не на Недемократичния газ.
44
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някое нпо пак пусна някой лев за тази сбирка?
43
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите на Сороссс пак са изпълзяли от дупките. Интересно в България защо ги наричат десни след като по целия свят се наричат леви. То и мъж не може да роди ама те горките не спират с опитите. Всичко е обратно при тях.
42
9
 
41
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Много мощен протест, към 17 създания са се събрали днес.
41
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах, горките! Колко са бездарни! Едно плакатче не могат да съчинят като хората! Освен, че и името, което са измислили за протеста е безсмислено. И тези имат претенции да ни дават тон в живота... Жалки!