Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа

Иван Топчийски от "Булгаргаз" заяви, че септември ще има поскъпване
18 авг 2022 09:05, Нели Христова
154
Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа
Снимка: БГНЕС

За последното тримесечие газ има, това е добрата новина, лошата е, че ще бъде скъп този газ.  Към момента има оферти за обезпечаване на доставките до декември, днес ще бъдат разгледани. Мисля, че няма да има никакъв проблем за последното тримесечие, ще се опитаме да оптимизираме цените. Това коментира шефът на "Булгаргаз" Иван Топчийски пред Би Ти Ви.

320-330 лв. като цена може да видим за съжаление. През септември може да има поскъпване, добави той. Спорна тема е какъв е газът на търговците, той е микс. Не може да се предположи кой газ ще бъде докаран, обясни още Иван Топчийски. По думите му прогнозната цена за септември е 315 лв.

Според Топчийски може страната ни може да поиска неустойки за прекратени доставки. Може да говорим за някои пропуснати ползи от "Булгаргаз", каза той.

Булгаргаз има оперативна печалба от 6 млн. за юни, оперативно дружеството е стабилно. Топчийски коментира и новоназначения директор на дружеството. "Познаваме Деница Златева, работила е в "Булгаргаз", работеше и през първите месеци, когато влезнахме като ново ръководство,  направихме кратка среща в предходните, но промените не са вписани официално и не мога да коментирам нашироко", каза той.

Аз ще остана председател на Съвета  на директорите с оглед на някаква приемственост. Старото и новото ръководство ще работим за тази приемственост, уточни той.Не мога да коментирам мотивите за рокади, но според мен се търси допълнителен експертен потенциал, промяна в управленския модел, но това са нормални неща, смята Топчийски.

 Влязохме в много труден момент, моята оценка е, че се направи максималното с оглед на ситуацията, нямаме спиране на доставките на газа, направи оценка за изминалото управление.


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ско цената стане 1000 ле кубика даже и ще остане в излишък! На бас?
119
2
 
6
 
! Отговори
ККК преди 1 месец
Къде го евтиния краварски газ, който договори пппросстия Киро и неговото ОПГ? ДАНС, прокуратура - още ли го бавите този безродник и национален предател?
118
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Закакво ни е тази газ.Като с една заплата ще плащаш да се грееш.Матрияла сгреши,че ги държа толкова дълго лъжците на ПП.Нагушиха се и сега матрияла го отнася.
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пАрно искам аз, пОрно гледам всеки ден по всички медии.
116
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Открийте добрата новина: - За всички българи има електрически автомобили, но на доста високи цени...
115
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така скъпа газ. Да не би да искате да изкрате Кирчо лъжец. Нали Кирчо когато спря Руската газ най тържествено по Пионерски обеща 4 пъти по евтина газ за народонаселението. Да знаете че кирчо ще ви съди затова че го изкарахте лъжец. Той нито лъже нито крадне. Честно пионерче е.
114
0
 
12
 
! Отговори
Политик преди 1 месец
Разправях ви аз, че газ ще има, ако депутатите в следващия 48 парламент започнат да ги хранят с боб вместо с кюфтета, а вие не ми вярвахте. Виждате ли сега, че газ ще има, но е скъпа, защото заплатите на депутатите са твърде големи.
113
0
 
5
 
! Отговори
Аре преди 1 месец
Разкарайте крепостничеството към топлофъкация, че сега дължим колкото ни кажат, а цената на която ти продават насила също те синя определят, неравнопоставено е
112
14
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 месец
Руските слуги в Булгаргаз продължават с шумкарството. Цените трябва да са непоносими, за да може съвокупното население да гледа с гуреливи очи и страхопочитание към Масква. Това което Булгаргаз прави скоро ще бъде разобличено като национално предателство, помнете ми думата!
111
2
 
4
 
! Отговори
Бунгур преди 1 месец
Доста хора бъркат ГАЗ ,с Г Ъ З. Къде е едното,къде е другото,както и пръста с пръст. Богат език имаме.Да се чудиш за какво иде реч.
110
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те които са във воина с Русия получават газ от Газпром ,а нашите .........Цялата работа е нашите да получаваткомисиони от посредниците .
109
4
 
15
 
! Отговори
Игор Казачок преди 1 месец
Важното е, че Кирчо и Кокорчо ви донесоха ПРОМЯНА и сега сте НЕЗАВИСИМИ И ДИВЕРСИФИЦИРАНИ. Пак гласувайте за тях, за да има още ПРОМЯНА!
108
1
 
11
 
! Отговори
оФчаръ преди 1 месец
Квото си надробиш, това ще сърбаш!, а наивният "Матрял" седи и тъ.пее кът о.Фца, е кът дойде Зимата и минусовите температуру шъ почне да "блее" но дотогава, тихо ще си тъ.пее...
107
11
 
3
 
! Отговори
окли преди 1 месец
До Българин 104 Не е морално да купуваме руска газ. По добре да обеднявам и да студувам, отколкото да финансирам убийството на украински дечица от путинските агресори които носят болка и страдание. Газта може да е скъпа, но моралната чистота е безценна.............Ти може и да студуваш, ама моето бебе на 2 месеца не може.! Къде се пръквате такива, не виждате по-далече от носа си
106
5
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 1 месец
Абе,важното е ,че Самуил е бил цар на българско царство.Другото е бошлаф. Вече можем да спим спокойно.Победихме Македониа. Ураааааааааа.................Велики сме.
105
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 117 преди 1 месец
Така е! На едните акъла им е свързан с морала, другите са оперирани от чувство за срам и морални ценности. Печалбата на бизнеса през последната година е нарастнала с 75% според НАП. Междувременно работниците са обеднели. Инфлацията е в по-голямата си част спекулация с цени за бърза печалба. Едни богатеят на гърба на други. Трябва закон за автоматична индексация на заплатите с размера на инфлацията.
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 117 "Ииии? Каква е причината бедните да са бедни, а богатите не?" - който не учил от Живота си ще гори лъжи до края на живота си. Бедните са бедни заради богатите, а Богатите само крадат и у*иват при мисилта те да станат бедни!!!!
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: номер 114 (Ии) Ииии? Каква е причината бедните да са бедни, а богатите не?Отговор: В акъла. Който има акъл има пари. Щом в Украйна са богати - значи украинците са си избрали добри политици, нали това е логиката?
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според Топчийски може страната ни може да поиска неустойки за прекратени доставки. Може да говорим за някои пропуснати ползи от "Булгаргаз", каза той." - КЪМ ЕС НЕУСТОЙКАТА КАТО ТЕ ФАКТИЧРСКИ СПИРАТ ПЛАЩАНЕ ПО ДОЛАРИ КАТО ИСКАРАХА РУСИЯ ОТ SWIFT. НЕ ЗНАМ КОЙ ЩЕ ДАВА СТОКА БЕЗПЛАТНО КАТО НЕ СИ ПЛАЩАШ
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ии Украйна е фалирала. Скоро няма да я има.