Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа

Иван Топчийски от "Булгаргаз" заяви, че септември ще има поскъпване
18 авг 2022 09:05, Нели Христова
154
Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа
Снимка: БГНЕС

За последното тримесечие газ има, това е добрата новина, лошата е, че ще бъде скъп този газ.  Към момента има оферти за обезпечаване на доставките до декември, днес ще бъдат разгледани. Мисля, че няма да има никакъв проблем за последното тримесечие, ще се опитаме да оптимизираме цените. Това коментира шефът на "Булгаргаз" Иван Топчийски пред Би Ти Ви.

320-330 лв. като цена може да видим за съжаление. През септември може да има поскъпване, добави той. Спорна тема е какъв е газът на търговците, той е микс. Не може да се предположи кой газ ще бъде докаран, обясни още Иван Топчийски. По думите му прогнозната цена за септември е 315 лв.

Според Топчийски може страната ни може да поиска неустойки за прекратени доставки. Може да говорим за някои пропуснати ползи от "Булгаргаз", каза той.

Булгаргаз има оперативна печалба от 6 млн. за юни, оперативно дружеството е стабилно. Топчийски коментира и новоназначения директор на дружеството. "Познаваме Деница Златева, работила е в "Булгаргаз", работеше и през първите месеци, когато влезнахме като ново ръководство,  направихме кратка среща в предходните, но промените не са вписани официално и не мога да коментирам нашироко", каза той.

Аз ще остана председател на Съвета  на директорите с оглед на някаква приемственост. Старото и новото ръководство ще работим за тази приемственост, уточни той.Не мога да коментирам мотивите за рокади, но според мен се търси допълнителен експертен потенциал, промяна в управленския модел, но това са нормални неща, смята Топчийски.

 Влязохме в много труден момент, моята оценка е, че се направи максималното с оглед на ситуацията, нямаме спиране на доставките на газа, направи оценка за изминалото управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Отделно, че единствените протести у нас са ЗА по-скъп газ. Факт.
91
2
 
4
 
! Отговори
ники преди 1 година
Грамотност? Газ е в мъжки род и не може да е по-скъпА, а е по-скъп.
90
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 110Той самият Борисов преди 2-3 месеца заяви същото. Малко е мачкан матряла.
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много съм доволен от управлението на ПП. Трябва поне още 1 мандат да управляват. Само така ще се събуди Българина, да излезе и да организира един народен съд. Иначе докато ни дават колкото да не умрем ние си траем. Сега ще студуваме и гладуваме цяла зима. Един куп хора ще умрат от глад и студ и после ще идем да ги изрием. Трябва да се увеличи Данък Общ Доход от 10% на 99.999999% за да се ускори събуждането. Трябва да върнат и кръвния данък. По едно момче от всяко семейство да пращат в Украйна!
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром няма да доставя на България. В момента Газпром прави рекордни печалби, България едно нищо на пазара, оборота с България е незначителен, освен това в България не живеят руснаци както в Молдавия например. И не само че няма да доставя, но и ще осъди България да плати 1.5$ неустойка. Миpишещите евроатпантици няма смизъл да се пънат с опорки срещу Газпром, цяла България ще замирише на пот.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вия некъпаните наистина ли си мислите, че сте свободни хахаха
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков "Ще дадем шанс на България да изкара зимата без руска газ" Няма газ за България: Вот это поворот! Газпром отказался открывать брат+ушкам кран даже за рубли. youtu.be/73cL23tR21o
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей го на! Благодарение на ПП изгонихме мафията и върнахме мутрите. Иво Прокопиев и компания сега печелят десетки милиони седмично като прекупуват и препродават газ от Газпром, а ние купуваме от тях газ дето "не е Руски". За целта само изпразнихме валутния резерв и теглихме излишни 18 МИЛАРДА дълг. Но поне вече не сме зависими от Русия. Зависими сме от Русия И Иво Прокопиев и Сие.
84
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кая Калас : "Газта може да е скъпа, но свободата е безценна".
83
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не е морално да купуваме руска газ. По добре да обеднявам и да студувам, отколкото да финансирам убийството на украински дечица от путинските агресори които носят болка и страдание. Газта може да е скъпа, но моралната чистота е безценна.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължава да стои въпросът , защо не взимаме газ от Газпром , нали си имаме договор . Каква полза от стока , която не може да се ползва заради висока цена
81
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз не виждам причина България да налага визи на гражданите на САЩ, САЩ са демократична свободна страна и наши рилайабъл партньори и може да си влизат свободно в България. Това че те са решили да въведат визи за български граждани е техен избор, САЩ са наши рилаябъл партньори и ние уважаваме техния избори, не им се месим във вътрешните работи.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е ползата да членуваме в един фашистки съюз, където върхушката в Брюксел ни принуждава насилствено да обедняваме и да студуваме за да подкрепяме някакъв народ от наркомани и нацисти коиото под давлението на САЩ избиват собсвеното си рускоговорящо население.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцарската адвокатска катнора която беше наето от правителството на Петков за консултация даде заключение, че ако Газпром съди България ще я осъди за неустойка около 1.5 милиард лева. Има клауза в договора че се плаща, независимо дали си консумирал газта.
78
1
 
5
 
! Отговори
хм преди 1 година
До Щерю Зеленски е просто кукла на конци. Утре да му наредят и ще се прегърне с Путин, дори и някой скеч може да му изиграе. Просто е влязал в роля и я играе. Това му е истинската професия. Президент е временно.
77
3
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За съжаление сметката от всички тези енергийни кризи, ще я плати отрудения руски народ.
76
0
 
3
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Неустойки щели да искат. Вие или по-скоро всички ние ще плащаме неустойки на Газпром през скъпите цени, които ще искате, за да си платите дълга към Газпром по договора, който сами нарушихте едностранно.
75
7
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ЕС е толкова богат, че дори и 10 пъти да стане по скъпа енергията, пак ще живеем по-добре от руснаците. Българското мерезе винаги ще бъде по-голямо от руското мерезе.
74
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не виждам къде е добрата новина. В пазарната икономика няма липса, а има цена. Когато нещо го няма, цената му се вдига и хората не могат да си го позволят. Вече абсолютно всички енергийни експерти (а даже и някои политици си смениха мнението), заявяват, че без газ от Газпром, сме обречени. Какво толкова чакаме? Вече сме на дъното, а никой не се осмелява да каже "царя е гол".
73
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин че ни достави евтина газ, важното радеф да му направи фелацио