Все повече мигранти минават границата, да се преговаря с Турция

Кметът на Малко Търново: Проблемът по границата не е само с оградата, всичко е политика и пари
Обновена: 26 авг 2022 09:02 | 26 авг 2022 08:40, Елка Василева
65

Община Малко Търново е най-уязвима заради границата с Турция и потока от мигранти, който се увеличава в края на лятото.

"Катастрофиралият автобусът не е преминавал през Малко Търново. Той е обърнал на няколко километра преди града, натоварил е бежанците и е потеглил в посока Бургас. Проблемът датира от преди повече от 7 години. Факт е, че нямаме движещи се мигранти в града, но хората се страхуват, защото постоянно се водят разговори как мигрантите се крият в гората и преминават около селото. В момента е най-силният пик, такова нещо не сме виждали", заяви кметът на община Малко Търново Илиян Янчев за "България сутрин".

Още по темата
По думите му групите, преминаващи границата, са все по-големи, а пътуванията им са все по-чести.

"Този процес е контролиран, работи се от страна на турската мафия. Политическата нестабилност допринася тези групи да бъдат ефективно вкарвани през България", категоричен бе той.

Янчев подчерта, че няма случаи на ограбени или нападани жители на Малко Търново.

"Гранична полиция"  в продължение на толкова години върши много работа, не трябва да им бъде прехвърляна цялата отговорност. Тези момчета и в дъжд, и в сняг са на терен и правят всичко, което е по силите им. Трудът им е много, но в даден момент се обезличава и се сочат с пръст", коментира още той.

Кметът на Малко Търново е на мнение, че "с наказание и оставки на един или двама няма да си решим проблемите".

"Това е наивно. Няма да има наказания, целият процес е много дълбок. Проблемът по границата не е само с оградата, всичко е политика и пари", смята той.

Янчев констатира пред Bulgaria ON AIR, че ако България отново не седне на масата на преговорите с Турция, трафикът няма да може да бъде овладян.

"Трябва да има среща много скоро в България - да се извикат президентите на Турция, Франция, нашият, канцлерът на Германия", апелира градоначалникът.

"Наложително е колкото се може по-бързо да има законови промени или нов закон и всички, които дръзнат да прекарат някой през границата или да я преминават незаконно, да бъдат осъдени. Трябва да има страх, за да знаят, че това е държавната граница на Република България, а не отворен двор", призова Янчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Оставка на министъра на вътрешните работи и директорката на Гранична полиция поради некадърност!
52
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Турция няма да ни пази границата.Това е наша грижа.Преди всичко бутафорната ограда ГЕРБ и ВМРО трябва да се преработи в истинска ограда.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АК-47 ще реши нещата.Който е ходил в казарма,знае за какво става дума.
50
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 година
Приятелят на т.лупа тайпи скоро пак ще започне да изнудва за кинти, за да не ги пусне в Европа. А щом сега преминават лесно, сещате се, как се пази границата, при това външна на ес.
49
0
 
1
 
! Отговори
Очевидното преди 1 година
ПЪРВО СИ СВЪРШЕТЕ НАПЕЧАТВАНЕТО НА КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ и чак после преговори......................РАН и ЪТ ни пазят и ще ни пазят от Турция........
48
1
 
5
 
! Отговори
Rip europe преди 1 година
Ама как така !? Нали Ердо взе милярди да си държи имигрантите на негова територия . Ама явно няма да стане това . Защото целенасочено се ислямизира европа .
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни "българи" продават България в момента на руснаците, а едни други "българи" продават България на Турция. Да не се чудят ако им сложат скоро качулки на главата нощем, те депесарите и без това само от това разбират.
46
1
 
11
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 1 година
Без преговори, защото при преговорите даваш нещо за да вземеш нещо. Трябва да се пусне ток по оградата, минно поле и да се стреля на месо. Ако си нормален бежанец ти ще минеш през границата,а щом влизаш незаконно , значи идваш с нечисти помисли...Стига с тия права на бежанци, ***, животни ... кога ще имат права за нормалните работещи законно хора, които плащат данъци и спомагат за развитието на този свят. Сега ако си хетеро, законен и четеш книги си под прицел.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе между другото ако тая вода която се отклонява към Турция от нашите планини гори и водоизточници знаете ли че в Истамбул след 2 дни няма да има и капка вода ! :))))Със Гърция е същото.
44
3
 
5
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Тия Украйнски цветове са част от американската пропаганда .БОК луци и фашисти са всички медии.
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Турция може да преговаря само ББ. Той знае чалъмите на Ердоган.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко е виновно беззаконието в България. И Далавери Симеонов, и турските *** от противокоституционната партия и руския буратин барисаф, трябваше да усетят колко тежък е ботушът на държавната власт, но шизофреникът гешев си прави биткойни. Само за една седмица се решават проблемите в България, с точните арести и следствени действия ще има скимтене скоро. За Доган, Борисов и Гешев ще върнем смъртното наказание
41
3
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
СТИГА СТЕ ЛАЯЛИ ПО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!Ако не беше той и това нямаше да го има!Оградата си е много добра,но Радев е,ва м,амицата на всичко!Как не чух един от вас да плюе по Нинова,по Йончева дето си деряха п,ките против това съоръжение,а сега последната си глади косъма на п,ката в ЕС,сгъва по 20 000евра месечно,донатъпка си гушата,а вие лайте по месечината!!Оградата е символ на една държава!Въпросът е как се пази този символ!В Сеута оградите са по 6 м и пак м,аймуните ги прескачат и събарят!!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мигрантите са като руския газ- ЕС не го иска, но не може без него.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договор с Германия ни трябва, не толкова с Турция.
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно излишен героизъм от страна на полицаите, ще кажа. Отишли са си бадева, защото въпросният автобус със сигурност е минавал транзит през България и не е имал никакво намерение да разтоварва "стоката" по нашите земи. Бе остаи ги да си стигнат Германията и да оправят тяхната си демография. Ама пусти кариеризъм-началниците ще са доволни.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ку-ку ! -- политиките на Турция може да се сменят колкото си искат -- границата си е наша и зависи само от нас дали ще си минават свободно или и пиле няма да може да прехвръкне. Първа стъпка е уволняване на шпионите, които се издават с някакви преговори с Турция, втората стъпка е насочване на техника, персонал и средства към границата, докато стане невъзможно всякакво преминаване.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е че немците ги искат, но тайно и все едно, че не ги искат. Така трябва да се правят нещата, че да стигат до немците ама все едно е станала без наше участие. Мигрантите не искат изобщо у нас и търсят помощи и безплетна издръжка- те са си зе Германия баш и нищо не може ад ги задържи ни тук ни в Турция. Въпросът е как да идат в Германия, ама и да не се тръби, че немците си ги искат- ей това евродвуличие така и не го усвоихме!
35
1
 
2
 
! Отговори
Къде е държавата ?? преди 1 година
Со кереса бей?!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАРАСНАЛАТА АКТИВНОСТ НА ГРАНИЦАТА ПОКАЗВА ПЪРВО, ЧЕ ПЪРВО СЕ Е ПРОМЕНИЛА ПОЛИТИКАТА НА ТУРЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕМИГРАНТСКИЯТ ПРОБЛЕМ И ВТОРО НЕАДЕКВАТНИ МЕРКИ ПРЕДПРИЕТИ ЗА ОХРАНАТА НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА. НЕЗАБАВНА ДИПЛОМАТИЧЕСКА НОТА КЪМ ТУРЦИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА НЕЗАКОННОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА !!! НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ, ЧЕ ДОРИ НЕЛЕГАЛИТЕ СА ЕСКОРТИРАНИ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ В ТУРЦИЯ...