Нидерландецът, който обича България повече от родината си

Леон посещата и помага на възрастни от опустели села
16 сеп 2022 23:30, Красимир Ангелов
71

Да избереш чужда държава за свой дом и да я заобичаш повече от родината си – това е историята на Леон де Лю, който на 20 години напуска Нидерландия и се заселва у нас. Така вече 8 години чужденецът живее у нас.

 И вижда България по начин, по който самите ние не винаги успяваме.

"Вижте около нас колко е хубаво сега през септември – най-хубавият месец на България. Исках едно място, където като живея, няма нужда да пътувам в чужбина. Исках някъде с планина, море, където правят вино и ако пътуваш един уикенд, можеш да видиш целия свят в една страна", обясни той.

Леон работи в IT сферата, но е и влогър. Заснема своите пътувания и разказва за тях. Обиколил е цяла България и се среща с хора, които рядко посрещат гости.

"В България се виждат две страни – страната е прекрасна, обаче се вижда бедност и много самотни хора и ето двете картини – светлото и тъмното. Това е в един кадър – в едно клипче 5 минути хващаш и двете – една жена с усмивка, но ще ти каже, че внуците от Щатите не са се прибирали от пет години", смята той.

Леон е хомосексуален и твърди, че тук се чувства свободен - противно на схващането, че българите са консервативни и с предразсъдъци.

"Не съм видял по-хубава държава, но не съм видял и държава с толкова самотни хора. Не трябва да сме само по магистралите, трябва да си познаваме комшията. Ако се имаме един друг – ще оцелеем", каза той.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Bulgaria ON AIRнидерландец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
хах-хихи преди 1 година
то си беше ясно отдавна с тва еврозона алабала, западняците искат да излъжат тувунгерите.бг ,че на запад е по -хуабво,а те чрез спекула на паричните средства да те фалират и изкупят земята. Нидерландия е потъваща територия буквално, не ни трябват чужденци, кво мус е раздвате, то нашата къща вече не е наша , на гости се идва за малко, докато домакина разреши, ала балазми, не на всеки минават.
38
12
 
16
 
! Отговори
Я надуй дядо кавала преди 1 година
Откачалки има навсякъде по света, Холандия не прави изключение.
37
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаех си че е като американския пастор от Сливен. То зарадинтива идват тука тези извeрги. Секс туризъм с малолетни в ромските махали. Очаквайте случаи на маймунска шарка сред деца
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!!!Страхотен ЧОВЕК!
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
62 Елена Йончева не пропуска случай, да позори България в ЕП. Трябва да бъде отзовава от Европейския парламент. Станишеви вече са вповече на европейците.
34
6
 
22
 
! Отговори
От коментарите преди 1 година
Само ромите и помаците плюят по България. Щом не ви харесва, връщайте се откъдето сте дошли.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако не беше хомо АйЧи, щеше да си е съвсем обикновен пидор.
32
11
 
19
 
! Отговори
От Видинско преди 1 година
Еми, ако не беше в ИТ секторът ? Да се опита да изкара месецът с минималната заплата и тогава да говори. Освен това си живее у Софето, където в друга България.
31
4
 
25
 
! Отговори
Бъдете достойни преди 1 година
Просто опитайте да бъдете /поне малко / достойни за земята на която живеете. Защото освен ,че е прекрасно място като природа е и,,земя свещена на дедите ни". Някои от коментарите тука са просто........срам.А това че и хора от далечни земи са разбрали/усетили за ценността на този къс земя, не е нищо ново
30
14
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ясно. Само като се прочете IT и знаеш, че той получава заплащане с което ще му е рай, само да не се запознае и с хората от ада, че тогава ще го боли. Колкото ще обича, толкова и ще страда.
29
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се този човек да не прочете коментарите и да не разбере колко лоши, прости и злобни българи има, дори преобладават!
28
24
 
16
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Леон де Лю е ЕВРЕЙСКО ИМЕ.Преставете да ни занимавате с евреи с холандски,германски,френски или други пастпорти.Само един номад може да говори лротив страната ,в която се е родил.Това не е никакъв Холандец,а евреин.Да се разйара от България тоя аврамов цupeй !
27
17
 
14
 
! Отговори
Извод преди 1 година
От 18 милиона население един е дошъл тук и го хвалят. Така се прави реклама.
26
7
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
a va sveciya poveceto sa takiva kavati daje se ebat sas bastotesi sterkite haide prodaljavate sladkisi
25
12
 
36
 
! Отговори
Отврат тролове преди 1 година
Не мога да разбера защо толкова глупости и злоба кма в този форум! Пича е усмихнат и български говори и живее в България какво лошо има в това? Нищо! Ние сме много *** народ и мразим най-много себе си!
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимали са го през Народния театър, значи е в София
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно е евреин с тоя клюн
22
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плащат му от фондациите на Copoc да живее в България и да ни "обича", дано да се изрине час по-скоро от родината ни тоя долен амбpeaж. Хубаво е, че го показахте, да знаем как изглежда, ако го срещнем на улицата, България не е чак толкова голяма. Но нямаше да е излишно да споделите и населеното място, където живее. Той си знае, колко го обичат българите и колко се чувства свободен и затова не казва, къде живее. Някой ако знае къде обитава тая гaд, моля да напише в коментарите, благодаря!
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този холандски Киряк Стефчов...заради леките бг жени....
20
13
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
ГРЕШКА Е ЖАЛКОТО ТИ "съществуване" бе тpaнзиcтop