Преизчисляването на пенсиите ще доведе до разочарование

Христина Христова: Очаква ни тежка зима
20 сеп 2022 22:01, Анисия Иванова
16

След индексирането на пенсиите - какво ще бъде увеличението за пенсионерите?

"Преизчисляването на пенсиите, което дойде след дълги политически дебати, ще доведе до разочарование и огорчение на голяма част от пенсионерите. На две трети от тях. 717 хиляди ще имат своите преизчислени пенсии. Има известно повече справедливост между старите и новите пенсии", посочи бившият социален министър Христина Христова в "Денят ON AIR".

Тя подчерта, че това преизчисляване от 1 октомври е удар по пенсионната система и по нейната логика. По думите ѝ ще има дефицит в бюджета още в края на тази година.

"Очевидно, че не сме в състояние да направим такова целенасочване на държавните бюджетни разходи, че те наистина да намаляват бедността и да помогнат там, където хората са с нисък социален статус. Ситуацията е много трудна. Не можем да се справим административно с такова диференциране на подкрепата от държавата. Очаква ни тежка зима", каза Христова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът коментира, че инфлацията вече изпреварва възможностите да се помогне на хората. Според нея държавата е с много ограничени възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
9
 
! Отговори
Но преди 1 година
Това е най-справедливата корекция на пенсиите, така че да се преодолеят, глупостите които се направиха последните 30 години в пенсионната система.
14
20
 
26
 
! Отговори
до 3 анонимен преди 1 година
Ами и аз не мога да разбера защо като имаш изчислена пенсия 300 лв, ти подаряват 167 лв и получаваш 467 лв., а ако имаш изчислена пенсия 1667 лв. ти вземат 167 лв. и ти дават 1500 лв. И е вдигнат тавана на максималната пенсия, а не големите пенсии.
13
21
 
18
 
! Отговори
до само питам преди 1 година
Ами ако преизчислената пенсия ти е със 100 лв. по-висока, *** в НОИ и искай да ти дават старата, защото там има 60 лв. бонус.
12
15
 
22
 
! Отговори
реплика преди 1 година
Ами който се е радвал на незаслужена минимална пенсия, сега е нормално да е разочарован. А пък защо-да направи справка и да види, че и неговата е увеличена-напр. от 350 на 450 лв., което ще е по-добра основа за бъдещи увеличения. А "експерти" ще откриват топлата вода. Дори Мая ще обясни как са излъгани пенсионерите-дори и дело може да заведе.
11
2
 
19
 
! Отговори
Като те гледам преди 1 година
как си се охранила,затлъстяла и закръглила доволно с тройна гуша, ми е ясно защо...
10
13
 
6
 
! Отговори
Казуар преди 1 година
Ще бъдат преизчислени старите пенсии, по новите бяха увеличени три пъти през последната година за старите не беше достатъчно.
9
5
 
16
 
! Отговори
европеец преди 1 година
ами като раздавате пенсиии на калпак как да стане -трябва да се дигнат огигурителните вноски ,тов аще стан екато минималната отраз стане 1000лв -само че работодателите н еискат з ад арботи сивата икономика
8
11
 
21
 
! Отговори
ОТКРОВЕН преди 1 година
преизчислението е пълна порнография-само една шепа хора ще получат увеличение
7
8
 
22
 
! Отговори
само да питам преди 1 година
след преизчислението 60лв. изчезват,защо?сравняват септемврийската с преизчислената пенсия ,но в септемврийската има 60 лв. не се ли ощетяват тези с преизчислените пенсии защо се дават и на новоотпуснатите тези пари а не се вземе за сравнение без тая добавка и защо коефициента за тежеста на стажа е 1 или 1,1 а сега е вече 1,35,нали ще изравнявате пенсиите?пак сте го направили като през декември недомислие печелят само високите пенсии 3400,честито П П реизчисление
6
7
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Харвард село, а Банкя град. И милЮционерския развъдник в Симеоново най висшУто учебно заведение.
5
7
 
17
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Пенциите ще се преизчисляват след инжекциите върху старите хора!
4
2
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига сте крали всичките горе и пари ще има,
3
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах защо вдигнаха с толкова високите пенсии. Пак някаква измама. Това като при работещите, колкото по отдавна си в една система, толкова по-нискэ остава заплатата. Новите идват с доста по-високи заплати, а ти трябва да ги учиш и обясняваш всичко. Те пък надменно се правят на много велики. Всичко е много объркано. В нормалните страни в договора е записано с колко % на година ще се вдига заплатата за да не се получава тази аномалия. Какво ли е нормално тук?
2
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Joko Питай любимеца ти от Банкя къде са парите? В кое шкафче да ти каже!
1
17
 
45
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Де е сега Куррнито и онези двама селъски тарикатичета от хАрвард да кажат защо няма пари. Не завиждайте на пенсионерите. Парите потъват за държавната администрация, тюфлеците от армията и полицията и тямподобни.