Зеленски: Накажете Русия

Обяви своите условия за преговори
22 сеп 2022 07:35, Росен Стойчев
218
Зеленски: Накажете Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си ли спомняте как Запада се държеше с руснаците и Русия-за това Украйна беше като като заложник и си го получи-там са ставали страшни неща,но не трябваше да се реагира по този начин-с нахлуване.Пренебрегнаха се дипломатическите разговори и Зеленски,имайки зад гърба си САЩ И НАТО ЖЕРТВА СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА -ТОЙ НЕ Е ПОЛИТИК, А АКТЬОР И КАТО ТАКЪВ Е ОСОБЕНО РАЗГОВОРЛИВ И ДЕМОНСТРАТИВЕН.Сега ПОУЧАВА И СЕ ОПЛАКВА НЕПРЕКЪСНАТО-ДА Е МИСЛИЛ НАВРЕМЕ КАКВО ЩЕ СЛЕДВА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА В ИГРАТА!
111
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин на въжето. Защо вие,отявлените русофоби, не нарамите калашниците, не напълните сумките с гранати и не отидете да се биете в редовете на Въоръжените сили на Украйна ВСУ с омразната Русия? Покажете, че сте храбри млади хора,вземете Тагарев, Мартинчо, Радан Кънев, Бойкикев, Гнома, ген.лейт. от МВР ББ и поне 500-600 хил. бойци по медиите срещу Путин! Демонстрирайте героизъм в действие и натикайте Путята в Сибир! Тогава не ще ви посрещнем на Орлов мост и ще ви накичим с цветя! Start on!
110
25
 
8
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Проблемите в руската армия не могат да се решат с мобилизация. А и мобилизираните нямат мотивация да воюват.
109
9
 
36
 
! Отговори
100% преди 1 година
украйна свърши...
108
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Шотландия ви наказа с 3:0. Некадърна пасмина сте хохлите, допуснахте да станете пушечно месо за американски интереси.
107
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоооо путин, ква стана тя- че Z * армиятя" ти е на майонеза, що така бе братушка??? Сега пенсионерите и гимназистите ли ги правиш " срочници" в найлонови чували???
106
8
 
38
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Тоя приятел само от чешмата не е потекал още! Винаги се опитвам да се поставя на мястото на някого и го разбирам - държавата му е нападната, взета е територия колкото България и население пак колкото България! Всеки нормален човек би желал да бъде наказан извършителя. Проблемът е другаде - че реално неговото обкръжение вършеше дивотии последните седем години и те са точно толкова отговорни, колкото и Русия! И те хвърлят хората си като пушечно месо с любезното съдействие на САЩ, ЕС и Англия!
105
9
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
И защо да се наказва Русия ? За това, че попреечи на Запада да унищожат физически хората от Донбас които не признаха и отказаха да се поукраинчат ?
104
14
 
14
 
! Отговори
а преди 1 година
Надрусаното джудже нали нямаше да прави мобилизация
103
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе бягай ве наркоман
102
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите унищожават България.
101
11
 
6
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
В тази връзка вчера Трас каза, че докато говори пред журналята нови британски оръжия пристигат в Украйна- вкл. MRLS системи за залпове огън, и добави че ще увеличат помощта си за Киев колкото и до когато е необходимо заради мобилизацията на путин!
100
9
 
18
 
! Отговори
Зельоньй, преди 1 година
бело има лЕ?!? Здраво си се изцъклил на снимката...
99
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долни Украинци. Не заслужават да има такава държава.
98
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призовал 15 пъти да накажат Русия малеее доста, е бил надрусан
97
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски отдавна е омръзнал на държавите от ЕС със своите искания за оръжие и за санкции към Русия . ЕС вече е в криза за отоплението през зимата и гориво (газ,нефт) за промишлеността и почти се разоръжи с помощта си на Украйна.Не е изключено заради разположението на НАТО войната да се развие на територията на Европа,така че ЕС става заложник на Зеленски. Не е ли време ЕС да се отдръпне и САЩ+НАТО да останат съюзници на Украйна ,защото те бяха инициатори на тази ненужна на Европа война.
96
8
 
10
 
! Отговори
№14 преди 1 година
Ако не искате война гласувайте за 14 ! Другото е дрън дрън ярина !
95
5
 
19
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
По очите му личи че е друсан.Ех зельон попугай, само ако си беше спазвал минските споразумения а.Щеше да си живееш спокойно пребогат.А то ко стана,след края на войната ще ти теглят куршума и ще останеш в историята като тиран.Радвак се на последната ти година живот
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, местя?
93
8
 
6
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
До Твърдо съм убеден "митрофанчето ли ти я написа или кобилата лавров!?" Тези не ги познавам и няма нужда някой да ми пише каквото и да било,защото мога и сам. Защо мислиш, че след като ти си неспособен да скалъпиш 2 изречения и другите са като теб? Е приеми,че има и по-умни от теб и могат сами. На теб господарите ти пишат какви да ги дрънкаш,явно ти нямат доверие ако те оставят сам какви ще ги натвориш. А със смешните си квалификации не можеш да ме засегнеш,но продължавай да ме забавляваш