Зеленски: Накажете Русия

Обяви своите условия за преговори
22 сеп 2022 07:35, Росен Стойчев
218
Зеленски: Накажете Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
21
 
10
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Невероятно е как един актьор, без никакъв политически и военен опит, раздава звучни шамари на набедения за велик световен лидер. Такъв срам никой руски лидер не брал.
71
3
 
14
 
! Отговори
Бум бум бум преди 1 година
Синоптиците казаха прогнозата за времето, а тя е, че ако "отбранителния съюз" ОТАН продължава да се меси в Окрайна ще настане доста по топло време дори от пустинята Сахара поради изгрели няколко слънца както над Окрайна така и над някой други техни поддръжници.Честито на печелившите.
70
13
 
8
 
! Отговори
Опашка на финландска преди 1 година
От три дена има огромна опашка на финландската граница от руснаци, които бягат от 'частичната' мобилизация на мармозетката путин. Тези дни Русия ще въведе изходни визи, като в СССР. Когато въведат изходни визи можете да сте сигурни, че на путин му остават месеци на власт.
69
1
 
25
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Днес празнуваме "Незавизимост" каквото и да значи това. Кое е назависимото на тая треторазредна васална територия?
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тяхна територия? Дето се говори руски от памтивека. Територии подарени на Социалистическ република Украйна от украинеца Хрушчов, смазал въстанието в Унгария и Пражката пролет!!!! Другия украинец Брежнев прати съветските войски в Афганистан. Ама руснаците... Където има дивооотия е еврейн - Ленин, грузинец - Сталин, украинци - Хрушчов и Брежнев. А териториите на Полша, Словакия, Унгария и Молдова заграбени от Украйна? К'во праим?
67
2
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ВРЕМЕ Е ДА СПОМЕНЕМ : МОХАМЕД АЛИ ( КАСИУС КЛЕЙ ) Е СВЕТОВЕН ШАМПИОН В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ БОКС И Е ВКАРАН В ЗАТВОР ПРИ ОТКАЗ ДА ПОСТЪПИ В АРМИЯТА НА САЩ , КАТО ВОЙНИК ВЪВ ВИЕТНАМ , ПРИ ПОРЕДНАТА ( ДЕВЕТ ДО СЕГА ) ЧАСТИЧНА МОБИЛИЗАЦИЯ В АМЕРИКА !!!
66
3
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Бългерианите като по прости, за да угодят на Запада се отказаха от Македония ей така, за кеф. Русия не е България, отстоява историческите си земи до край.
65
3
 
9
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
До Чудя се - жалко е, че все още има такива като теб ! Как разбра за моята необразованост, инфантилност и заслепяващо умопомрачение да не ти говорят звездите или си така по рождение? А оптимизма ти ще повехне, защото си в голяма заблуда, че сме МАЛЦИНСТВО. Напротив мнозинство сме и скоро ще го разбереш. Много си малък за да определяш кой е маргинал и кои не. Елементарно и непочтено е да не помниш историята и освободителите си, защото ако не бяха те ТИ сега щеше да си Хасан. НЕБЛАГОДАРНИК.
64
2
 
2
 
! Отговори
ddd преди 1 година
До Трета чеченска войнаTe с тях 10 години война водиха а чечня са 1 милион народ без модерните оръжия които изсипва целият свят в Украйна
63
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка Русия сама се наказва, като търпи диктатора си вместо да го детронира...
62
10
 
3
 
! Отговори
Трета чеченска война преди 1 година
Вчера едни от най-масовите протести против мобилизацията бяха в Чечня. Кадиров се скри - там меко казано не го обичат и го смятат за предател. В Украйна има една голяма група доброволци биещи се срещу русия и даже не крият, че се готвят за третата чеченска война. Русия ще я изгуби. Четвърта няма да има.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До русия ще страдаКои са"смелите"? Не ги ли видя льохманитте, дето омонците прибираха в бусовете? Да бягат. Полза от *** няма. Да се чистят. А кадрите с уличните безредици в Омск, ако не се лъжа. Силуети на непълнолетни с характерни прически подравнени отгоре. А, аз да изляза и само да развея руско знаме в"демократична"София. Иначе се кефехте когато от"Възраждане"правеха митингите пред НС и искаха да нахлуят в министерства или придружаваха Радев с руски песни.
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наказанието на Русия е да има продажни съседи като Окрайна! Скоро обаче няма да има такава съседна държава!
59
5
 
2
 
! Отговори
Извънреден коментар преди 1 година
БЪЛГАРКАТА е СЕСТРИЧКА на МАКЕДОНКАТА, а БЪЛГАРИНЪТ е БРАТ на МАКЕДОНЕЦЪТ!Единствената БРАТСКА страна на България, всъщност това е Македония!Осъзнайте и поумнейте и разберете, че това всъщност е така!
58
6
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Бългерианите с по 300 евро заплата и висящи по опашки на шенгенските граници са бетер украинците като кандидати като любими жени на запада.
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много напъни срещу Зеленски.
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми накажи я ти, бе. Какво само ревеш като мома за ...
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви *** коментари има не е истина :)))
54
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко пич тя сама се наказва :)
53
14
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
До Винаги с Русия - жалко е, че все още има такива като теб!!!! Чудя се, как може толкова необразованост, инфантилност и заслепяващо умопомрачение да се концентрира в даден индивид. Оптимист съм, че сте МАЛЦИНСТВО и определено сте маргинали. Елементарно и непочтено е да смесваш събития, случили се във време, когато лилипу ткин не е съществувал с настоящата му безумна, империалистическа, колонизаторска псевдополитика.