Зеленски: Накажете Русия

Обяви своите условия за преговори
22 сеп 2022 07:35, Росен Стойчев
218
Зеленски: Накажете Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
44
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕТО ГО !!! ЖИВО Е ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!! ВЕЧЕ ШЕСТ МЕСЕЦА НИ ПОЖЕЛАВА ,, ДОБРО УТРО " С ЛЮБЕЗНАТА ПОМОЩ НА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА !!!
11
47
 
14
 
! Отговори
Да плащат преди 1 година
Ми ще плащат - за разрушените градове и съсипаните човешки животни, изобщо не ми разправяйте кво били правили САЩ и т.н, мащаба на предизвикания от Путин геноцид в сърцето на Европа , безмилостното унищожение на невинно цивилно население отново в Европа е наказуемо, хич не ме вълнува съдбата на *** в Африка или арабите, който си е позволи да си развява коня в цивилизования свят ще си влачи репарациите - иначе ще сме като ония в Африка
10
45
 
15
 
! Отговори
Б преди 1 година
Браво.Каква разлика между Зеленски и бункерното джудже. Само да питам нашите 4000 хилядници...по българското крайбрежие има над 300 000 руснаци. Путин каза,че щял да брани руснаците навсякъде по света с всички средства. Значи утре той може ,ако еднолично реши , да нападне България, защото примерно ние искаме лукойл вече да плаща данъци. И какво трябва, да правим.... Украйна показа на света как се защитава родината.Слава на Украйна.
9
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една държава която може да прекроява граници - САЩ и един световна кралица - на Англия. Иначе ще настане хаос и няма да е демокрация.
8
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла европа страда с това "наказване" бе. Беги за поредната линийка
7
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз викам, ако ще почваме да наказваме държави, да ги подкараме наред, в зависимост от тежестта на "провиненията". Проблемът обаче е, че сащисаните, наглобританците и опърпаните френски петли ще водят по точки с огромен резултат. И то без да се задълбаваме на повече от 40-50 години назад.
6
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зельо вземи си повечко вазелин .
5
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно зеленчука ще бъде свален от свои хора.
4
16
 
51
 
! Отговори
Ф25 преди 1 година
Тоя почва да ме дразни. Даже много.
3
15
 
63
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Целият свят ли трябва да слуша бръщолевенето на Наркомана? Рано или късно просяка ще свърши на въжето на някоя круша. Циркаджия!
2
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да я наказваме Русия а ще си стиснем ръцете с Путин.
1
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавай какво си пожелаваш.