Калин Георгиев за мигрантите: Да не сатанизираме само МВР, в трафика участва и ДАНС

Объркана е цялата система на подбор и кариерно развитие в МВР, казва той
24 сеп 2022 09:36, Нели Христова
40
Калин Георгиев за мигрантите: Да не сатанизираме само МВР, в трафика участва и ДАНС
Снимка: БГНЕС

При всички положения в каналите за мигранти участват и служители на ДАНС, на другите специални служби и на чужди специални служби. Това коментира в студиото на NOVA бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Не е необходимо да сатанизираме само МВР. Чувал съм, че казват за една командировчица - количка, две командировчици - апартаментче. Това е въпрос на пазарлък. Системен проблем е”, добави той.

„Когато държавата се опитва да се справи с нелегалната миграция, използвайки целия си ресурс, и виждаме, че често едната ръка не знае какво прави другата - това означава, че някъде на много високо равнище има системен проблем при управлението на тази криза”, смята още бившият главен секретар.

Според Георгиев проблемът на България е, ако тръгнат всички тези хора, които се намират в Турция. „Тогава нито „Гранична полиция”, нито армията, нито Путин може да ги спре. Това, че мигрантите използват морската граница на България, не е ново”, смята още той.

Коментар за случая „Семерджиев”

Според него трябва да се попита къде са били преките ръководители на 40 служители в системата, подкрепяли Георги Семерджиев. „Къде са били човешките ресурси, къде е била „Вътрешна сигурност”, къде е бил Инспекторатът на МВР, за да не бъде допусната тази ситуация”, пита той.

По думите на Георгиев е объркана цялата система на подбор и кариерно развитие в МВР. „Ние само казваме, че има подбор и кариерно развитие, но на практика такова нещо отсъства. Нито един политик не иска да има силна система на МВР и силни контролни органи. Защото никой не обича да му гледат в канчето”, подчерта още той.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са християни и са с ценностите на европейци. Те не мечтаят да правят джихад и да убиват хора. Не мечтаят да се самовзривяват в центъра на градовете. Не мечтаят да завладяват държави. Има огромна разлика между тях и тези дето идват от ислямските държави.
20
6
 
4
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Не мога да проумея как болни и невежи избиратели биха гласували за Възраждане, Бсп, Дс, Дпс все партии които работят за руските интереси. А Костадин Копейкин освен къща, кола и апартамент ще си купи с държавни пари и самолет. Копейкин нарече протестиращите българи фашистка ***. И все още има балъци които биха гласували за този патологичен манипулатор, лъжец и руски лакей. Най скандалджийската партия е Възраждане. Не правете грешките когато същите избиратели гласуваха за кагабейците от Атака.
19
2
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
И тук времето за цензура започна да тече ! Значи може да се пише само добро за възраждане и м*а*л*о*ум*ни*те и симпатизанти, но лошите неща веднага се премахват, цензурират ? Сега да попитам, тези от Днес.бг., вие знае ли, че не сте медия в Русия, а в България в която има свобода на словото и изказа ? Искате ли пак да ви се повреди електрониката ?
18
3
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Разбира се, че всичко е сбъркано. То започна да се бърка още с Каракачанов и Борисов, които не знам защо още не са в затвора, и които свиха милиони за това смехотворно полупостроено нещо, наречено "гранична стена".
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 Анонимен Тя цялата държава е сбъркана... Навсякъде е пълно с комунисти... Няма реална декомунизация и лустрация. _________________ Има само едно решение - Възраждане!
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова сега Възраждане безусловно!
15
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
2014 г. Басел Алгафари е заловен с бус да транспортира нелегални емигранти и е арестуван ! Нидал Алгафари се заема и го освобождава без да му е повдигнато обвинение и образувано разследване ! Кой е замесен в това, кой магистрат, кой полицай, кой висш политик ? Харманли е базата от където Алгафари ръководят трафика и организират превоза ! Защо никой не ги пипа ?
14
0
 
5
 
! Отговори
оьъш преди 1 година
БРАВО,БРАВО,БРАВО!Почнаха да се топът един друг! Сега ми стана забавно.
13
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 11Чак сега ли? 10 години след като Борисов ти каза, че си про'с'т....
12
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Така е. САЩ, НАТО и ЕС окупират народи и създават бежанзите. МВР трябва да ги преразпредела на нашите евроатлантици да ги хранят и после - към Брюксел.
11
0
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Най-големите трафиканти на мигранти са братя Алгафари, работят необезпокоявани под протекцията на МВР и ДАНС, арестувайте ги и ще изпеят всички които ги покровитестват, но явно не искате и разтягате лукуми пред микрофоните ! Не само в България тези Алгафари са обществена тайна, в Сирия също са известни трафиканти, дори Басел е бил в затвора там, но избягал и продължил "работата" си в България фамилно, свободно и под ЧАДЪР !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, освен МВР и ДАНС ли се занимава с каналджийство? Явно без конкуренция неможе. Брей какви истини чуваме от правителството. Може да са много зле, но поне са откровени.
9
0
 
11
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Ами като знаете какво ще направите да не продължи тази практика? Или чакате на опашката за апартаментче? Само калашника ще ни оправи! Мръсни уродливи политически създания!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирам защо на времето е имало народен съд
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако умират само ушеви като последствие от корупционните им практики нямам против бежанците.
6
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Данс и мвр са пълни с "наши" момчета. Връзките на някой от тях са даже комични - баща му ми беше съученик, с майка му навремето...., тука едно съседче добро момче, дай да оправим детето и най култовото - виж там ако може направи нещо, аз после ще почерпя. Ей това ни е нивото
5
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Сега стана ли ви ясно защо сатанизираха разни които ловеха мигранти ! Спомняте ли си ,че обвиненията бяха че ги връзвали със свински опашки и им вземали парите ? Сега хем им вземат парите хем ги арестуват и връзват и ги хвърлят в миграционни лагери ! А за едни други бежанци - хотели по черноморието ! Европейски ,демократични ценностти какво да правиш ? Лицемерие и демагогия в най висша степен !
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, мигрантите от близкия изток нали също бягат от войни? И то такава, която щатите забъркаха. Защо за украинците не беше проблем да идват тука и ги настанявахме по морето, а тия хора ги коментираме все едно са кучета? Малко двойни стандарти, а?
3
2
 
11
 
! Отговори
Логично преди 1 година
Вервайте му! 1.завършил е Руска филология! 2.работил е в ДАНС-шеф на пловдивската структура.3.Севга е на топло при Бориславова.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя цялата държава е сбъркана... Навсякъде е пълно с комунисти... Няма реална декомунизация и лустрация.