Д-р Брънзалов: Държавата е в тотална криза

Категорично подкрепяме колегите от РЗИ, посочи той
Обновена: 27 сеп 2022 21:46 | 27 сеп 2022 21:46, Красимир Ангелов
15

Служители на РЗИ излязоха на протест с искане да бъдат увеличени възнагражденията им?

"Категорично подкрепяме колегите лекари, както и другите служители в системата на РЗИ, че техните искания за заплати са справедливи. Ние не желаем да имаме никакви партньори, които са в такива огромни финансови затруднения в личен план", заяви зам.-председател на БЛС - д-р Николай Брънзалов в студиото на "Денят ON AIR".

"Техните заплати са изцяло финансирани от бюджета на Министерството на здравеопазването и съм убеден, че министър Меджидиев ще направи всичко този проблем да бъде решен. В БЛС много отдавна е поставен този въпрос. Многократно сме представяли нашите варианти. Проучван е опитът от много европейски страни. Никой не пожела да удари по масите и да въведе това. Ние настояваме да има това остойностяване, лекарският труд е високо квалифициран", твърди Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Предстоящите избори

"Фактът, че максимум 30% от българското население излиза да гласува, мен ме ужасява. Това означава, че 2/3 от българите с право на глас вече са си изчерпали енергията в този избирателен процес. Те не виждат за какво да отидат до урната, предпочитат да отидат за гъби. Това е много жалко, означава разпадаща се нация. Трябва да се стегнем и аз се надявам много скоро да се намерят държавници. Държавата е в тотална криза", смята гостът.

Той коментира, че БЛС е влязло в контакт с прокуратурата и Министерството на здравеопазването и е създадена гореща телефонна линия, на която могат да се обаждат медицински лица, срещу които е приложено някакъв вид насилие. Това е дало ефект, но явленията все още продължават, макар и по-рядко.

"Никъде в Европа няма модел, с изключение на Естония, където рецептата е само електронна, навсякъде има свобода. В българското здравеопазване отдавна е въведен обменът на електронни документи, те не се изразяват само в електронни рецепти. Рецептата на тези пациенти, които получават по здравна каса, от месеци наред е електронна. След време се въведоха други електронни документи, почти всичко ще стане електронизирано", посочи гостът.

Гледайте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Др. Костов преди 1 година
Незабавно махайте от власт онзи пияница и търтей ,,шефо,, на срзи данчо пенчев айдука
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За каква криза говорят разни познавачи. Погледнете пътищата в големите градове, пълни с коли, за работа , за разходки , към Турция, към Гърция, потокът от коли не спира. Голяма криза. Половината народ е в криза, да, но държавата - в никакъв случай. Има много пари , които се източват, знайни и незнайни фирми, основно в София. Частните фирми / производствени и други/ са изключително богати, заради минималното заплащане на работниците. Криза - само за работещите /без IT сектора
9
0
 
1
 
! Отговори
Др. Гелев преди 1 година
Докато онзи *** и некадърник данчо пенчев е ,,директор,, на срзи така ще е
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Анонимен 5 :"....в частният от който идват тези пари всичко стои на трупчета....нещо сметката не излиза." - Как да излиза , като ситият на гладният не вярва ?! Наредени калинки по етажите на властта с убеждението , че държавата им е длъжна ! Затова са съгласни на всичко , само и само някой да не им развали рахата и тлъстите лесни заплати. Те са последните , които биха искали промяна ...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да се плашиш за държавата, дофтуре. Топлото ще ти бъде осигурено.
6
6
 
10
 
! Отговори
Потвърдено преди 1 година
Брънзалов, в списъка си. Бай Ставри чака.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните държавни хранилкаджии ревящи за пари...Малко по надолу в сайта, председателят на АИКБ реве за стягане на коланите в частния сектор, където и без друго заплатите са в застой ..Значи получава се феномен- в държавният сектор всички получават индексация и тримесечни бонусчета....в частният от който идват тези пари всичко стои на трупчета....нещо сметката не излиза
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искахте Промяна?!
3
5
 
8
 
! Отговори
Хайде, да идват пак преди 1 година
Хубаво. Да печелят променкаджиите и да идват да оправят бакиите, които оставиха - рекордна инфлация и спрени всякакви проекти. Ако може без милиардни кредити, които няма как да върнат и внуците. Не сме емирствата. Както казваха: България е много богата, ама се краде. Приказки за наивници.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е клиент на трибунала.
1
2
 
11
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 година
Меджидиева от 2019г е председател на УС на столичната лекарска колегия към БЛС.И е пълен Батак,Взима си порциите и си мълчи.Но се явява шеф на този доктор и той за това го хвали.