Все повече родителите отказват да ваксинират децата си

Най-сериозен бил проблемът при имунизацията срещу морбили
69
Все повече родителите отказват да ваксинират децата си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От три дни случаите растат. Може би ще навлезем в поредната вълна, този път причинена от Кентавър. Дано се намери някой герой, който да се пребори с този вирус", коментира пред БНР д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар и педиатър.

По думите му се увеличават и повече случаи на варицела сред децата.

Спасов е категоричен, че лекарите вече имат достатъчно опит и разпознават кога се касае за коронавирус и кога - за някоя от обичайните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е особено висока.

"Нашата имунна система е в постоянна бойна готовност. Носенето на маски не я отслабва", така общопрактикуващият лекар отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът подчерта, че е нараснал делът на родителите, които не желаят да поставят на децата си задължителните ваксини.

"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid ваксините си остава. На 4 октомври съм обявил дата за имунизация с адаптираната ваксина срещу Омикрон, имам записани 15 човека. Като цяло желание няма, хората попретръпнаха", сподели от практиката си д-р Спасов.

Той уточни, че "най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в социалните мрежи наливат масло в огъня, повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: морбиливаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА да знаете от приема на аспирин и аналгин колко са починали? Вклйчително и Брус Лий.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЧетох че едни "съвременни родители" боядиласили косата на детето си зелена, за да премало от слънцето хлорофил.
37
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксърството е нещо като селфитата правени върху електрически локомотив. Някакъв вид естествен подбор.Антиваксърите са интересни хора - винаги се хващат на историята за някой си (забележете един човек) който се ваксинирал и после ослепял,оглушал,окуцял и в крайна сметка умрял в адски мъки. Страшна история.Обаче никой от антиваксърите не обръща внимание на фактът ,че стотици милиони хора са се ваксинирали и са живи и здрави и предпазени от най-различни болести благодарение на ваксините.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, специалистите имунолози налазиха коментарите. Дано да се приеме закон за носене на отговорност за дезинформация. Здравето е от огромно значение за националната сигурност.
35
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пият коластра. И против тетанус да не ги ваксинират. Пещерняци!
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от както станахме колония на сатаната, приехме и неговите ваксини, вече е съвсем нормално децата да развият аутизъм, и още куп незнайни болести и алергии, което според офиициалния наратив не е заради ваксините, ами просто ей така си ги отключват децата тези неща от нищото. Някой спомня ли си през 90те да е познавал някой който има дете с аутизъм?
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ. 159 деца са починали, 1 200 са инвалидизирани, 14 500 са хоспитализирани и 55 000 са ранени в резултат на ваксинацията с COVID в САЩ, по данни на CDC Последните данни, публикувани от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, показват, че повече от 56 000 деца в САЩ са били увредени от ваксината Covid-19, като за съжаление 1 174 от тях са получили животозастрашаващо събитие или трайно увреждане, а други 159 - за съжаление, починали. Източник: https://expose-news/
32
2
 
5
 
! Отговори
киселяк преди 1 година
Жената, колата, децата, ваксините.... Ахахахаха
31
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 1 година
До 18та чела недочела, сравнявате круши с ябълки. Ваксината тетанус е за около 6 месеца, след това се поставя само при нараняване.
30
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И все по-малко ще стават. В следващите две години ще се види ясно ефектът на ковид отровите.
29
9
 
11
 
! Отговори
Име преди 1 година
И Бил Гейтс преди 15-тина години беше "пял", че той не е ваксиниран, и никога няма да ваксинира децата си, но за да е в джаза запя друга песен последните години.
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумни хора.
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бялата мафия си мисли, че може да изнудва, контролира и рекетира хората до безкрай.
26
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ваксините сега нямат нищо общо с ваксините преди 15 -20 - 30 години, всяка година добавят нови и нови ваксини все по много валентни, представете си чисто нов организъм до 1 вата годинка с 8 ваксини, в които има чужди белтъци, тежки метали и куп ла** , имунната система дори няма време да си поеме въздух, представете си вие да водите разговор с 10 човека едновременно - възможно ли е? Ето ви аутизъм, олигофрения, автоимунни заболявания, забавено развитие, хиперактивност - неща които бяха рядкост
25
8
 
13
 
! Отговори
Поредния платен преди 1 година
***,бълва огън и жупел, че им спряха кранчето с бонусчетата на първа линия! Все повече здравомислещи хора се убеждават, че ковиТ пЛандемията е политически вирус за контрол!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с право!
23
4
 
18
 
! Отговори
ваксър преди 1 година
До: номер 18 "До българин 4: Точно така. Родителите са ваксинирани." Тук не става въпрос само за едно време. Сега например, за да запишат детето ми в училище миналата година искаха от педиатъра документ, че има всички задължителни (не за КОВИД) ваксини от имунизационния календар, иначе не може да бъде записан. И това е правилно. Тази година обаче не искаха. А модата на антиваксърите е от САЩ. Антиваксъри в България са само от малцинствата. А в САЩ е масово - там много живеят по комуни...
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм за ваксините за ковид, освен при възрастни хора и хора със заболявания, но ваксините за здравето на децата не трябва да се пропускат. Тези така наречени групи и "антиваксърски течения" са ми много странни и според мен повечето хора нямат реална представа за опастността. Тези заболявания нямат нищо общо с грип.
21
2
 
9
 
! Отговори
Гларус преди 1 година
Все повече родители отказват да си гледат децата вие ваксини искате...
20
1
 
5
 
! Отговори
18та чела недочела преди 1 година
тиква. Ам зачети да видиш колко пък те предпазва ваксинатапротив тетанус. Ако ти се случи по-добре тичай до болница за серуминак и с ваксина ще да пукнеш за около 10 дена, няма и токова.