Емили иска да е жена и по документи, съди България в Страсбург

Процедурата за смяна на пола у нас е много тежка, смята тя
Обновена: 30 сеп 2022 16:52 | 30 сеп 2022 16:13, Петя Славова
194

Емили, която стана известна с високата скорост по улиците, която развиваше с тротинетката си, реши да съди страната ни в Страсбург. Причината е, че все още законодателството в страната ни не предвижда процедура като смяна на пола, а тя иска да бъде жена и по документи.

"Аз ще стана Емили по документи и ще осъдя България", категорична е Емили, която мечтае не само да лети по магистралите, но и да се превърне в жена и по документи. Родена като момче, преди няколко години решава да смени панталона с рокля. Въпреки опитите, в крайна сметка не получава нов документ.

"Процедурата за смяна на пола в България е много тежка и много проблемна. Аз водех дело в Плевен и то се провали естествено. На първо четене го спечелих, но прокуратурата и общината решиха да обжалват и съдът прие тяхното решение. Сега съм напът да осъдя България в Страсбург, за да спечеля делото си и да бъда официално по документи Емили и да живея нормален живот и да започна нормална работа", разказва Емили пред Bulgaria ON AIR.

Редица откази като този водят до осъждането на България от Европейския съд по правата на човека. А решението идва в момент, в който се очаква Гражданската колегия на Върховния касационен съд да постанови чаканото от две години тълкувателно решение по въпроса дали е допустима такава промяна.

"България е осъждана най-много пъти в Европейския съюз по този въпрос. Това дискриминира правата на транссексуалните. Те не могат да си намерят най-обикновена работа, има несъответствие в личните карти. Шефовете отказват да започне работа дори в обикновен магазин за хранителни стоки", обяснява Мелиса Тихомир.

Още по темата

У нас понятието "пол" според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

"Аз не знам дали ЕС е наясно и тези либерали там, че има страни, в които няма закон – няма и да има. В Унгария как ще стане, или Македония. В България? – Абсурд. Започва смяна на документи, на нотариални актове, тази работа не е като "аз си отрязах това и сега ще ме пишете жена". И те да са "добре – как да те пишем", твърди актьорът Александър Дойнов.

България е осъдена да плати 7500 евро обезщетение на транссексуална жена. Въпреки това полът ѝ не е променен в личната карта. А мненията в обществото остават полярни.

"Да прави каквото иска – да се люби, както иска, не ме интересува. Но да сменят документи, да ни занимават всички. Освен това много полове, колко тоалетни трябва да има в един ресторант" Едно време две – сега 20, а къде ще са масите", чуди се Дойнов.

А ако българските институции решат да приемат Емили като жена, Тихомир няма да се превърне отново в Мелиса.

"Сега съм решил официално да съм Тихомир, за да може Емили, като си смени пола, за да можем да сключим брак между мъж и жена", сподели Тихомир.

А дали това ще се случи или не, ще разберем скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка за България плаща на такива джендърасти.
140
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Емилчо не му ли е хрумвало, че дори и да си отреже некои части, ще бъде просто скопен мъж, а няма да стане жена. Единственият начин да стане жена е да излезе от играта, да си избере друг аватар и да влезе пак. Прераждане му викат. При всички останали случаи все ще си е мъж.
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овцатаа не може да съди вълкът.
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До О чуден Ние данъкоплатците ииздържаме тези организации Ссорос иска на всеки даден долар държавата(ние данъкоплатците) да наливаме по 10 долара и разни Костовци, Беровци, Лукановци, Стояновци и т.н. са се съгласили.
137
0
 
28
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Тез двамата траверстит по цял ден се разкарват с тортинетки,бъркат си у дупките,само удоволствия..харчат с широки пръсти..нищо не бачкат!Интересно ми е откъде пари да ядат и се издържат!?Явно някоя гейорганизация им плаща а те са рекламата!
136
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 1 година
Аман от объркани същества, дето си създават сами проблема и го оревават. Карайте си там тротинетките и не ни занимавайте.
135
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се жените не се ли обиждар, че това същество се пише жена?
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 140 И какво от това всеки ллуд, кйто се е облякъл като слон да го пишат слон в паспорта ли?
133
1
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
абе купете и по-бъраза тротинета, че нейнате нещо бавна ми се струва
132
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво момиче е, ако не знам че има пи-ш-ка отдолу бих се загледал след нея.
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В паспортната служба как го снимат и му оформират документи като мъж въпреки че изглежда уж жена?
130
1
 
6
 
! Отговори
Внимание "цици& преди 1 година
искам ви каа, чи след като дойде демон-крацията, не просто сисити станаха силиконови и изкуствени, ами не всеки, който има "сиси" е жена! Дан вземете, а са объркате ид а са фъргати смело, кат видите некъде "сезона на дините";))) Проверявайте и отдолу;))) За по-сигурно, наблягайте на жени без големи или почти никви сиси;))) Така грешките и конфузиите ша са сведат до минимум;)))
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както виждате мъжете са способни да обичат и магаре. Така че, си пестете занапред идиотските коментари спрямо жените.
128
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам по документи да ме направят пенсионер с пенсия на брюкселски чиновник щот се определям за такъв или ще ги съдя в Страсбург.
127
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм бавноразвиващ се да викам на мъж, жена, пък този, ако иска да се мисли за изтребител, това не значи, че трябва да си погазим законите заради него да не говорим, че ще се появят редица правни абсурди.
126
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на това дело май е била само да съберат пари за нова, по-бърза тротинетка.
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Као нищо ще спечели делото в Страсбург.Проблема е че в българия ако някой от мъж си е направил операция за смяна на пола и е станал жена или шимейл то по лична карта ще си остане мъж и после този човек един работодател с консервативни разбирания никога няма да го наеме.
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ни занимавате с това същество, дето си мисли че може ей така да застрашава животите на всички на пътя, защото не му дали да си отреже мандалцето? То трябва да е на съд за това, което прави, а не то да съди някого...
123
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво се окажа, че Емили упоритата тротинеткаджийка била мъж.
122
1
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Абе сменете му пола с То, да може само да си се самоопределя. Тъкмо То ще е доволно, в същото време няма да има право да осинови деца защото не е определен пол! Ама му сменете и ЕГН-то с чисто ново. Да излиза като новородено и да чака 18 години до пълнолетие, така ако не друго, то поне 18 години ще си починем от него. Но и понеже вече знае да чете и пише да трябва да е в частна детска градина (само за такива неща), после частно училище (пак само за такива, напреднали). Родителите му да плащат!