Емили иска да е жена и по документи, съди България в Страсбург

Процедурата за смяна на пола у нас е много тежка, смята тя
Обновена: 30 сеп 2022 16:52 | 30 сеп 2022 16:13, Петя Славова
194

Емили, която стана известна с високата скорост по улиците, която развиваше с тротинетката си, реши да съди страната ни в Страсбург. Причината е, че все още законодателството в страната ни не предвижда процедура като смяна на пола, а тя иска да бъде жена и по документи.

"Аз ще стана Емили по документи и ще осъдя България", категорична е Емили, която мечтае не само да лети по магистралите, но и да се превърне в жена и по документи. Родена като момче, преди няколко години решава да смени панталона с рокля. Въпреки опитите, в крайна сметка не получава нов документ.

"Процедурата за смяна на пола в България е много тежка и много проблемна. Аз водех дело в Плевен и то се провали естествено. На първо четене го спечелих, но прокуратурата и общината решиха да обжалват и съдът прие тяхното решение. Сега съм напът да осъдя България в Страсбург, за да спечеля делото си и да бъда официално по документи Емили и да живея нормален живот и да започна нормална работа", разказва Емили пред Bulgaria ON AIR.

Редица откази като този водят до осъждането на България от Европейския съд по правата на човека. А решението идва в момент, в който се очаква Гражданската колегия на Върховния касационен съд да постанови чаканото от две години тълкувателно решение по въпроса дали е допустима такава промяна.

"България е осъждана най-много пъти в Европейския съюз по този въпрос. Това дискриминира правата на транссексуалните. Те не могат да си намерят най-обикновена работа, има несъответствие в личните карти. Шефовете отказват да започне работа дори в обикновен магазин за хранителни стоки", обяснява Мелиса Тихомир.

Още по темата

У нас понятието "пол" според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

"Аз не знам дали ЕС е наясно и тези либерали там, че има страни, в които няма закон – няма и да има. В Унгария как ще стане, или Македония. В България? – Абсурд. Започва смяна на документи, на нотариални актове, тази работа не е като "аз си отрязах това и сега ще ме пишете жена". И те да са "добре – как да те пишем", твърди актьорът Александър Дойнов.

България е осъдена да плати 7500 евро обезщетение на транссексуална жена. Въпреки това полът ѝ не е променен в личната карта. А мненията в обществото остават полярни.

"Да прави каквото иска – да се люби, както иска, не ме интересува. Но да сменят документи, да ни занимават всички. Освен това много полове, колко тоалетни трябва да има в един ресторант" Едно време две – сега 20, а къде ще са масите", чуди се Дойнов.

А ако българските институции решат да приемат Емили като жена, Тихомир няма да се превърне отново в Мелиса.

"Сега съм решил официално да съм Тихомир, за да може Емили, като си смени пола, за да можем да сключим брак между мъж и жена", сподели Тихомир.

А дали това ще се случи или не, ще разберем скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
6
 
! Отговори
44 преди 1 година
Не ни баламосвайте с Емилита и други ***, а кажете какво става с инфлацията.
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвличат ви вниманието с подобни деблизми от важните неща- от бясната инфлация, спекулация, липсата на каквато и да е държавност в нашата *** и къде потъват отнова милиарди, докато се чудите как да нахраните децата си с мизелната "заплата" от 400- 500 евра,която се води дори голяма тук в т.нар европейска "държава+
159
1
 
10
 
! Отговори
Слана бара Видинско преди 1 година
Тоа "юнак" малко го е бил баща му като миничък и съга незнаа кво сака!!
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и ,като му пишат в пашапорта,че е жена,ще стане ли такава,ще почне ли да ражда деца.Той просто си играе на жена и нищо не може да промени това.Природата,биологията и Господ са му дали пол и колкото и да отрича това и да му се иска друго,не може да го промени.А това,че не иска да го приеме,не е наш дерт а лично негов и не си струва да се занимаваме с неговите щения
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мила Емили и аз имам мечта. Моята мечта е да съм Царица на Видинското царство, но ме е срам да си призная. Сега като го заявих, ми падна такова бреме от плещите, че ми порастнаха топки и започвам да действам по осъществяване на мечтата си.
156
1
 
3
 
! Отговори
Алко Балко преди 1 година
Вие се бъзикате,ама тея хора и те имат един живот...,да не ти е дете в къщата.А и в държави ценящи традициите си и морала е почитан повече и от власт имащите,си е направо трагедия.Съжалявам ги понякога тези нещастни хора.Между другото Емилито има много по-големи топки и от Бойко Борисов.Смелст голяма има това хмъъ.. човек.
155
0
 
19
 
! Отговори
ескимос преди 1 година
Природата е определила категорично половете, чрез хромозомите - ХХ или ХУ. Естествено, има и генетични заболявания при отклонение във вида и броят им. Всичко друго е извращение.
154
0
 
19
 
! Отговори
Инфантил преди 1 година
Ами така е, като не го осъдиха ефективно това нещо за провиненията му на пътя, то сега ще изкара едни лесни пари на гърба на българския данъкоплатец :(((
153
0
 
16
 
! Отговори
серж. Иванов преди 1 година
Да си покаже матката и ще й дам лично паспорт.
152
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То просто вече не е мъж, ама и жена не е. Има си дума за това, учихме го по биология - евннух се казва.
151
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъж отрязал си пат ката не е жена
150
0
 
13
 
! Отговори
ужасс преди 1 година
Вместо данъците ми да отидат за болни деца, ще отидат за някакво нищонеправещо нещо,търсещо внимание,докато умират деца, защото родителите не могат да съберат парите навреме за да платят на търговците на живот и смърт.
149
0
 
16
 
! Отговори
ьяаож преди 1 година
в 21- рви век да ви обясняват, че като си отрежеш някой орган- гърди или *** те прави мъж или жена е меко казано ***.Това е кастриране.Като някакво транс "мъж" дето родило,ама си било запазило женските яйчници и матка- ми щом има матка и яйчници значи не е мъж, това че си е присадило някакъв израстък и пие хормони да се окосми не я прави мъж,нито някой като си отреже п-са и си присади гърди- да му поникват случайно детеродни органи?Кретения за милиарди.Защо им даватеизява докато умиратхора
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка жена, която е наречена парче опикано месо, трябва да съди България в Страсбург.
147
8
 
0
 
! Отговори
jhb преди 1 година
'процедурата ' в бг не може да противоречи на законите на ес- те са наднационални. това е така, защото ес няма никакво доверие на бг матряла
146
1
 
3
 
! Отговори
фурно-чанта преди 1 година
Мдаа... Необятни са сексуалната нужда и въображение на мъжа.
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме промяната.
144
0
 
18
 
! Отговори
гост преди 1 година
Емили свали гащите и виж какво имаш между краката, между другото приятелят ти е хомосексуален
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава е процедурата в България на който не му харесва има редиа евроатлантически страни с бързи процедури да ходи да живее там или да остане тук и да се съобразява със законите на пътя и всички други има избор не е вързан в Блгария.
142
0
 
20
 
! Отговори
**** преди 1 година
Я една мотика и да ходи да копае. Тогава няма да мисли глупости.