Темите на седмицата: Русия-Украйна, избори и мачът България-РСМ

Коментар на главния редактор на Dnes.bg Александър Попов
30 сеп 2022 12:04, Анисия Иванова
1

Освиркването на българския химн на футболния мач между България и РСМ, референдумите в Украйна и природните бедствия у нас, бяха новините, които белязаха седмицата.  

"Началото на седмицата беше белязана от футболния мач между България и РСМ, който от едно спортно събитие и мач с малко значение, прерасна в политическа "дъвка", която и в двете държави стана доста сериозна. Хубаво е, че победихме за нас като самочувствие, но реакциите след това бяха доста неприятни", посочи главният редактор на Dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

По думите му мачът е съвпаднал с предизборната кампания и е използван от политическите лидери като повод да се припомни как се е гласувало за приемането на РСМ в ЕС и даването ѝ на зелена светлина.

"Политиците използваха този мач за техните кампании, които няма да им донесат голяма полза", допълни той.

"През тази седмица се засилиха четенията на статиите за изборите. Това, което ми прави впечатление от коментарите под статиите, е, че доста хора смятат, че самата кампания е доста вяла и насочваща към негласуване", заяви Попов пред Bulgaria ON AIR. И изрази надежда дано не ходим отново през март на поредните избори.

По думите му темата за конфликта между Русия и Украйна и тази седмица е номер едно и най-много е вълнувала читателите.

"Естествено тази седмица ги вълнуваше темата около референдума и до какви последици може да доведе", каза той. Много анализатори смятат, че войната може сериозно да ескалира. Притеснява ме призива на американското правителство за незабавно изтегляне на американските граждани от Русия, през февруари, когато обявиха същото, веднага след това започна войната.", коментира Попов.

Една от четените теми е била и бурята, която ни връхлетя и инцидентът с мълниите в София. Оказва се сградите ни нямат защита срещу мълнии, едва 20% е в София.

"Ремонтът на ремонта" на жълтите павета и хвърлените пари там също беше много четена тема през седмицата.

"Всички тези, най-важни теми, от които хората се вълнуваха тази седмица, липсваха обаче в политическата кампания - нямаше дебати за тях. Дано не се наложи да ходим отново през март на поредните избори", завърши главният редактор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари