Каква е причината да "кривват" от пътя полицаи?

Основната функция на МВР е да работи за хората, заяви Валентин Попов
7 окт 2022 13:07, Петя Славова
46
Каква е причината да "кривват" от пътя полицаи?
Снимка: БГНЕС

Липсата на доверие между служители, ръководители, синдикати, политическо ръководство, министерство и общество е най-големият проблем в МВР, заяви пред Нова тв Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Още по темата

А причината полицаи "да кривват" от пътя са липсата на подбор на кадри, обучения и ниските заплати.

"Разговаряхме с представители на повечето политическите формации, които влизат в парламента. Това беше преди изборите. Надяваме се да разговаряме отново с тях след евентуалното формиране на редовно правителство.", каза Попов.

Според него, ако се направи справка с предизборните програми на всички партии, едва ли ще се намери достатъчно ясна концепция за това какво да се случи през следващия мандат на МВР. 

"Като говорим за корупция в Министерство на вътрешните работи, бих искал някой да ми посочи един сектор в живота у нас, където няма такава", обясни още той.

Според него в момента трябва да се стигне до единна позиция как да се случи реформата, а не в какво да се изразява.

"Преди целта трябва да знаем с какво разполагаме в момента. За широката общественост, МВР продължава да изглежда като "черна кутия", заяви Попов и допълни, че основната функция на МВР е да работи за хората и идеята й като "репресивен орган" е остаряла и е време да се прощаваме в нея", категоричен е той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава ни е дРъжаватЪ , такива са ни И управляващите , да направят МВР-то , ЧАСТНА ФИРМА , ПОЛИТИЧЕСКА БУХАЛКА , а се оказва , че НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ''НИЩО НЕ ЗНАЕЛИ'' !
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирмаджиите плащат повече / е , с нашите пари/ де !
18
0
 
1
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 1 година
Рецепти и коментари много. Реални решения и изход няма. Основното е липса на доверие и диалог между обществото и полицията, като институция, призвана да му служи. Ниските заплати се задържат умишлено, за да бъде полицая уязвим и по-лесен за манипулиране. Това каето искат управниците. Не, че те нямат начин да се оправят с началника на съответното РУ. Темата е стара и нищо не се е променило. И няма да се промени.......да знаете.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадрите !Докарали са я до там : Като няма *** за зеле , става и КАКАЛАШКА !Не е нормално , за 2 седмици да станеш полицай !Къде е училището за полицаи / милиционери// , където се учеше 4 г. , даже и западен език , след това още 2-3 г. , стаж , и чак на 7-мата година е на РАБОТНОТО СИ МЯСТО , КАТО ОБРАЗОВАН И СЛУЖИТЕЛ КОЙТО Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ ..., а не разпасан кележ със 150 килограмово тегло !
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пърътъ, дадена под масата. И лошите приятели.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата държава трябва да се закрие всички структури, и персонала им да се затрие. Всичко трябва да стане електронно и с камери, колкото по-малко хора по-добре. Снимка на пътя в нарушение, автоматично се изпраща към работодател и се удържа вземаш по малко. Чупиш в парка удържат ти или на родителите ако си под 18.
14
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз знам отговора. Няма пари ...
13
4
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Високата заплата и добрите условия на труд.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията трябва да си подбира кадрите. Нищо, че е руснак и не е за полицаи, все за Дзержински се сещам: "Чекистът трябва да има горещо сърце, хладен ум и чисти ръце". Е, като ти каже някой от нашите: "И сеа ко прайм?" или "Ами, какво ще се оплакваш, нищо не може да се направи" кое от трите има? Допълнителното им финансиране, за което основно се грижат, изобщо не е за коментар.
11
0
 
7
 
! Отговори
То се знае... преди 1 година
...още от времето на Мръсният Хари-за пари. Няма какво да се чудите...Пък ако не знаете кой е Мръсният Хари, питайте Клинти.
10
2
 
8
 
! Отговори
Офффффффф преди 1 година
Аре стига с тея заплати, а? Ниски са щот нямат резултати. Да си седнат на заdniците и да покажат резултати. Не може само да мрънкат за пари. Proфани долни.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стават още по арогантни и нагли. През деня с униформа, а вечерно време въртят далавери по селските кръчми с местните тарикати и така си се четкат взаимно, а пред хората показват колко са загрижени и изпълняват служебният дълг към родината. Ама медиите го знаят това, обаче си затварят устата, защо ли!?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами каква да е - липса на домашно възпитание.
7
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
липса на образование никакъв кадрови подбор липса на дисциплина и моралкато не им стигат парите просто напускат системата и отиват там където ще имоценят възможностите за служителите в затворите същото се отнася
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво е 'кривват'? петя български знае ли въобще?
5
4
 
6
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Още след 45 година за милионери са вземали на голямата изметттт, всякакви садисти и изззродди с едно единствено условие: ЛОЯЛНИ КЪМ ПАРТИЯТА!! От там нататък всички безчинства са им били позволени. Странно или не след толкова години нищо не се променило.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво друго да очакваме от прocти, агресивни и комплeкcиpани селянчета?
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От моите съученици само двойкаджиите, побойниците, крадците, най-големите лентяи и некадърници,и тези които едва изкараха осми клас, станаха полицаи. Сега до един карат ЕС класите на бабите си,изплащат апартамента на леля си, пункта за ГТП е на зълвата на дядо им,а незаконната автоморга е стринината им буля по линия на шуранайка им.
2
1
 
22
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Ами вижте кои се кандидатират за полицаи - разни калпазани, както преди бяха все синове на разни селски кметове и пр. комунисти. Генетично предразположени към кражби, далавери и бракониерство. Полицайките, като че ли преди това са заработвали на магистралата, а сега се изживяват като треторазредни мутреси, с татуировки, чалготеки и рушвети. А, и мутре- наркопласьор за тъпкач. Читавите май са по-малко. Шефовете са още по в далаверата. Няма оправия.
1
0
 
26
 
! Отговори
Да не казвам преди 1 година
Голяма дума, но в София 70% от полицайте са корумпирани до неузнаваемост.