Каква е причината да "кривват" от пътя полицаи?

Основната функция на МВР е да работи за хората, заяви Валентин Попов
7 окт 2022 13:07, Петя Славова
46
Каква е причината да "кривват" от пътя полицаи?
Снимка: БГНЕС

Липсата на доверие между служители, ръководители, синдикати, политическо ръководство, министерство и общество е най-големият проблем в МВР, заяви пред Нова тв Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Още по темата

А причината полицаи "да кривват" от пътя са липсата на подбор на кадри, обучения и ниските заплати.

"Разговаряхме с представители на повечето политическите формации, които влизат в парламента. Това беше преди изборите. Надяваме се да разговаряме отново с тях след евентуалното формиране на редовно правителство.", каза Попов.

Според него, ако се направи справка с предизборните програми на всички партии, едва ли ще се намери достатъчно ясна концепция за това какво да се случи през следващия мандат на МВР. 

"Като говорим за корупция в Министерство на вътрешните работи, бих искал някой да ми посочи един сектор в живота у нас, където няма такава", обясни още той.

Според него в момента трябва да се стигне до единна позиция как да се случи реформата, а не в какво да се изразява.

"Преди целта трябва да знаем с какво разполагаме в момента. За широката общественост, МВР продължава да изглежда като "черна кутия", заяви Попов и допълни, че основната функция на МВР е да работи за хората и идеята й като "репресивен орган" е остаряла и е време да се прощаваме в нея", категоричен е той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако лекар взима 2500 лв, то учител да взима 2000 лв, а полицая трябва да взема 1500 лв. Това трябва да бъде съотношението между заплати по професия. Така че полицаите ако искат по високи пари трябва да се молят учителите и лекарите да са още по-добре платени
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 - Абе и аз така ис мислех, докато не поадна при корпоративните извинения за хора.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Като говорим за корупция в Министерство на вътрешните работи, бих искал някой да ми посочи един сектор в живота у нас, където няма такава" - В ИТ сектора няма корупция.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От двата слъчая с надрусани шофьори в които бяха замесени полицаи, полицайките видяхте ли ги, как изглеждат?!? :-) Той въпросът става излишен. хахах
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е редно полицай да взима повече от лекар или учител.
35
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 1 година
За нищо правене,даже са им много високи.
34
0
 
3
 
! Отговори
разберете за винаги преди 1 година
Промяната в БГ е Шменти Капели.
33
0
 
5
 
! Отговори
Гард преди 1 година
В цял свят /САЩ, Германия, Франция.../ , полицаите не са от най-платените, спрямо другите професии. Само в БГ, даваш рушвет за да започнеш работа в държавна институция на ниска заплата в КАТ, ДАИ, Данъчното, Митницата..., познайте защо? Фондацийте са същият пример. По света хората в неправителствения секотор се занимават бзвъзмездно или минимални суми, а тука си гласуват едни заплати от по 4-5 000 лв. и само цуцат от ЕС и БГ, а работа свършена няма.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизаше се с 3 по БЕЛ в Симеоново, та какво очаквате освен това голям брой от напусналите системата директно се включват към обратната страна.
31
2
 
12
 
! Отговори
бибо преди 1 година
Какви ниски заплати бе ??????? По два пъти на година стачкуват да им вдигат заплатите. Не плашат осигуровки защото държавата им ги плаща , возят се в градския транспорт безплатно ........да изброявам ли още. И все не доволни и по цял ден мятат крачоли.... Аре стига с това!!!!!!!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такъв им е подбора. Критериите не включват морал, а само сляпа вярност към прекия им ръководител. Също като при престъпниците.
29
0
 
7
 
! Отговори
цървул преди 1 година
Да бе, заради ниските заплати, помислете, та това звучи също толкова нелепо като "Да вземем да вдигнем заплатите на митничарите за да не се корумпират" тъпотия!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
всяка прилика... преди 1 година
Петя Подковата криввнала от пътя и се натаковала с Вълко
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко ще го изкарат все едно само полицаите имат ниски заплати. Главната причина е корумпираните политици, те са тези които задават тона. Полицаите като гледат какви ги вършат политиците и как крадат пари законно през поръчките повтарят същото според служебните си възможности.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се учудваме ?То и СЪД. СИСТЕМА Е ПОЛИТИЗИРАНА , ... та МВР !Какви са тези политически КВОТИ В СЪД. СИСТЕМА ... 4 -*** СЪДИИ от герб , 2-*** от БСП , и 1 от ДПС !Тогава , след такава конфигурация , как ДПС и БСП след като заедно правят 3 броя , ще надвият 4-мата от герб ??? Има ли дело до сега с/у някой ПРЕСТЪПНИК от герб ???
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз питам каква е причината да си *** умните ше разберат за какво иде реч
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кОФТИ : може би 85% от служителите , и 100 % от началниците им , са корумпирани и свързани с поземните босове , както И жените-полицайки КОИТО ПЪК , са на ПОВИКВАНЕ !
23
1
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
До ОффффффффЗнаеш ли какви резултати им търсят?ГЛОБИ,ГЛОБИ,ГЛОБИ и пак ГЛОБИ.Това търсят всяка смяна началниците им.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причините са комплексни, като се почне от липсата на морал на служителите на МВР, а уж минават през психолози и тестове, та до лошо управление в системата и слаб контрол.
21
9
 
0
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Само и единствено кривват,защото са с ниски заплати.Всичко друго е алабализми.Я му дай 3 -4 бона заплата,и да видим дали ще се корумпира,и дали ще взема пари,като знае че може да изхвръкне от службата.