От Helpbook: Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите

Кучешкият проблем отново е на дневен ред в платформата
7 окт 2022 22:29, Анисия Иванова
25
От Helpbook: Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите
Снимка: Helpbook

Кучешкият проблем е отново на дневен ред в днешния обзор от Helpbook.info, тъй като постъпиха не малко сигнали по този повод през изминалите дни. Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите из цялата страна. Ето какво пише наш потребител от град Варна:

Уважаеми г-н кмете, подавам сигнал за бездомни и агресивни кучета в кв. Ален Мак, гр. Варна. Намират се в района на входа към природен парк "Златни пясъци", в близост до общинския дом за временно настаняване на стари и бездомни хора. Става въпрос за агресивна глутница от 7-8 кучета, които нападат всеки човек с домашен любимец - куче, както и хора без такива. Също така нападат и домашните кучета на хората, които живеят в района. Много често посреднощ се чуват силни звуци от боеве между тях и други кучета в региона (също безстопанствени, но не глутница, а двойки или единични). Моля да се предприемат действия спрямо тези агресивни кучета!", завършва сигналът.

В друг сигнал се твърди, че в столична складова база се отглеждат агресивни кучета, като поне две от тях не са вързани, излизат свободно на улицата и се спускат към преминаващи хора и велосипедисти. Неколкократно е казвано на охранителите да вържат кучетата, без никакъв резултат по въпроса. Молбата е за предприемане на мерки и ответна информация по въпроса.

В район „Красно село“ недобросъвестни собственици на кучета редовно ги пускат на детска площадка без каишки и намордници. Нашият потребител твърди, че някои от тях са агресивни и нападат други кучета, които са на повод както е редно. Редовно стряскат играещите деца и е само въпрос на време да се стигне до неприятен инцидент, според автора на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: СофияВарнакучетаHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Климбо преди 1 година
За жалост псетата имат повече права от хората.Я се опитай да накараш съседа да научи кучето си да не лае от двора/терасата?А като те доведат до лудост и им метнеш нещо-съдебна отговорност.
18
2
 
3
 
! Отговори
Нгуен Куч Ям преди 1 година
Насето меню: Куцеско по Ханойски - 7,85 лв; Куцески Хапки Задуцени със Зеленцуци и Гъби - 8,40 лв.; Куцеска Супицка - 4,50 лв! Заповядайте!
17
1
 
3
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Кв. Бенковски,супера! Само за Супермени и супер баби ,невъзможно да не настъпиш "бомба"!
16
2
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
Знаете ли колко пари се усвояват от проекти свързани с кучетата и котките. Вие какво очаквате. Явно трябва сами да се оправят хората. Като в дивия запад.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва зима,нека бъдат заредени с антифриз,да не замръзват.
14
5
 
6
 
! Отговори
Още ли да учим преди 1 година
Решения : 1. Пирончета в кренвирши2. Антифриз....
13
5
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Хатсан 5.53мм.с газово бутало,42 джаула ще реши проблема!
12
3
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Агресивни кучета
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баш преди Гергьовден ще изчезнат.
10
3
 
32
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Направо е невероятно как за 33 години България не успя да се справи с 2 основни проблема- Рекетът на Топлофикация и Бездомните кучета в градовете...33 години.
9
9
 
7
 
! Отговори
Човечен преди 1 година
Ние не сме безсърдечни роботи като западняците, та да уби... опа, евтанираме кучета и котки. Оставяме ги да се разхождат свободно сред нас.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, като спряха да продават хотдог. Навремето през социализЪма имаше хайки на ловните дружинки за прочистване на улиците от безстопанствените кучета. А котките ги ловеше един военен и ги дереше и щавеше за пазара.
7
2
 
2
 
! Отговори
до6 преди 1 година
неси интересен, измисли друго!
6
3
 
14
 
! Отговори
Варна преди 1 година
Ооо, за Варна ,Бриз Всяка седмица пускам сигнал.Има 20.Вият , нападат и т.н.Писах и звънях в общината.Месеци наред Нищо!
5
1
 
20
 
! Отговори
Дес преди 1 година
Прекалено голям брой хора в страната не желаят да си вършат работата - работещите в институции , контролни органи , санкциониращи и т.н. отделно от това пък , е невероятна и бройката на хората , които не искат да се подчиняват на правила и не искат правова държава. Двете групи съчетани на една територия водят да това - труден живот за малцинството съвестни и мечтаещи за правова държава .
4
8
 
13
 
! Отговори
Виетнамски Готвац преди 1 година
Здравейте! Аз виетнамски готвац, много обица васа страна, уцил съм тук преди 30 години! У васа страна най-много обицам куценца! Бесе ми мъцно за Бългалия и добре це процетох този статия! Нова бицнес идея! Виетнамски Ресторант при Нгуен Куч Ям! Специалитети - куцеско по ханойски, куцеско задуцено, куцеска супицка - лекува всицки болести и КОВИД бяга като куценце от виетнамец! Заповядайте, цакам ви с топли куцески деликатеси!
3
8
 
14
 
! Отговори
ареулвво!!! преди 1 година
хуманно умъртвяване и готовопомия..рите нямат място по улиците!!!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът много лесно може да, се реши като в белите страни чип на всяко куче селско, градско чип а, да, видим дали ще има изхвърлени по улиците
1
7
 
15
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Виетнамци нема ли у Варна :)))