Детска площадка в Русе - отпред кофи за боклук, вътре пясъчник с фекалии

Още от HelpBook - паркиране в зелени площи, изгнили борове
14 окт 2022 18:30, Анисия Иванова
21
Детска площадка в Русе - отпред кофи за боклук, вътре пясъчник с фекалии
Снимка: Helpbook

Снимка: HelpBook

През изминалите дни отчитаме голям брой на пристигналите сигнали по различни проблеми в платформата на Helpbook.info от град Русе. В един от тях са ни изпратени снимки за опасно близко разположени контейнери за отпадъци до детска площадка и пясъчник пълен с котешки фекалии. Ето какво пише нашият потребител:

Детската площадка на ул. "Цариград" 7, срещу ВИК-Русе, е в опасна близост до контейнерите, където редовно има изхвърлен боклук отстрани, което е предпоставка за инцидент и разнасяне на зарази, тъй като на площадката играят малки деца и не е подходящо място за тях. Пясъчникът на същата площадка е пълен с котешки фекалии, той всъщност е една голяма котешка тоалетна и има голям риск от разпространение на зарази, тъй като става дума за малки деца.
Моля да вземете мерки относно мястото, където се намират контейнерите, т. е. да бъдат изместени на безопасно място и да изпразните пясъка от пясъчника или да го засипете с пръст, за да стане градинка или друга алтернатива.
Искрено се надявам да вземете мерки, тъй като става дума за нашите деца, редно е да си играят на безопасни и чисти площадки, а не на рискови и мръсни. След като има на това място площадка е редно общината да я стопанисва и да решава проблемите, възникнали с нея, застрашаващи живота и здравето на нашите деца. Ще очаквам вашето предложение за разрешаване на проблемите“.

В друг сигнал отново от Русе ни изпратиха снимки, на които е заснет поредният наглец паркирал в тревни площи на градинка пред църква в града. „Това тук е почти ежедневно и въпреки обещанието от Община Русе да се поставят ограничителни колчета- такива все още няма. Докато е така - ще спират все така нагло. Трева не остана вече!“

В село Николово в близост до града предупреждават за огромни борове, които в основата на ствола са изгнили и са пред падане, което е сериозна предпоставка за възникване на инциденти с преминаващи хора и автомобили.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
На социопатите кучкари, които използват улиците и градинките за обществена тоалетна на кофермана си и после не чистят, трябва да се чупят ръцете ;) !!!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много кучкари, малко сабирачи на фекалий.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Варна държи класацията за най-мръсен град в страната. Почистващите фирми не си вършат работата и в града е страшна мръсотия. Отделно селяците дето се довлякоха в града от кол и въже, допринасят за мизерната визия на града.А колкото до пясъчника на площадката, ами не се научиха, че на детски площадки не се прави пясъчник, точно заради бездомните животни. Пясък на плажа.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита Промяна!
10
0
 
2
 
! Отговори
Америко преди 1 година
Мале то зедя Индия бре.
9
3
 
5
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гледането на кучета и котки ,в апартамент, е сигурен признак на слабоумие.Едно че мъчите животните,второ тормозите съседите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора имат едновременно деца и кучета. И ги водят заедно на детските площадки. Правете си изводите.
7
1
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Не се ли усещаш, че пишеш пълни глупости! Много хора гледат домашни любимци, но само част от тях мърсят. Къде в нормална държава си виждал "бездомни" кучета по улиците???? Когато нямаш сиво, то е по рождение и за винаги! На някои и за това са им виновни "западняците" или който и да е друг!
6
5
 
6
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Русе е един от най-мръсните градове в България. За мястото на контейнерите е отговорна общината, но за изключително мръсните междублокови пространства, в т.ч. и детските площадки са виновни живущите там!
5
1
 
6
 
! Отговори
До 6: преди 1 година
..те Германия унищожиха , та нас ли ще оставят .
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете че който не иска да има деца си купува куче. После излиза и наторява навсякъде. Това е част от евроатлантически джендърастки ценности, които ви се набиват от сутрин до вечер по американските телевизии bTV, Nova и БНТ. Защо БНТ ли? Защото се спонсорира от Америка за БГ. Да не говорим че изкривяват историята ни новите учебници на Шорош. Тотален упадък. България е предвидена за унищожение от Америка. Те почти успяха. Още малко остана 5 години
3
2
 
3
 
! Отговори
Родна преди 1 година
Картинка! Отвън атлантиците, а в парламенто ...
2
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 1 година
така ли. ви предадоха обекта. Като сте нехрани майковци, това е. Играйте си в ***. За служебни коли имате пари за камери и видеонаблюдение нямате. Просто прим атите по тези ширини нямат край, а и няма кой да ги подведе под отговорност.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия розови либерали вместо да снимат огната на кучетата и котките си да вземат да ги изчистят.