Кметският наместник на Голям Дервент: Всеки ден минават мигранти, ежедневие е

Преминаващите са предимно сирийци и афганистанци
Обновена: 8 ное 2022 06:31 | 8 ное 2022 06:24, Анисия Иванова
26
Кметският наместник на Голям Дервент: Всеки ден минават мигранти, ежедневие е
Снимка: БГНЕС

Ежедневно в село Голям Дервент преминават групи с нелегални мигранти, каза за БТА кметският наместник Иван Франсъзов по повод инцидента, при който загина граничен полицай в района на българо-турската граница до селото.

По думите му в селото, в което живеят около 30 души, не са чули изстрели снощи. Преминаващите мигранти са предимно сирийци и афганистанци, каза още кметският наместник. "Всеки ден минават мигранти. За тях няма почивка, няма събота, няма неделя. Това е ежедневие, за тях няма спирка", добави той.

Още по темата

По-рано от МВР съобщиха, че полицай е убит до границата с Турция. Инцидентът е станал около 20:35 часа снощи. Неустановен извършител е стрелял по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които са охранявали границата в района на село Голям Дервент. На място е загинал граничният полицай.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
значи нявремето служих на тази граница! тогава имаше по няколко реда телени огради и вишки имаше и беше разорано между оградите! Даже се говореше, че имало и минни полета! Макар, че никога не съм ги виждал и не знам къде са били! А патрулите там бяха денонощни! няколо поделения патрулираха там! Но дори тогава пак се говореше, че хора през таз граница минават! така, че не знам сега какво точно се охранява и как, но едва ли така както тогава! Така, че ...
17
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Едно време имаше кльон, имаше гранични войски, застави и т.н. За всеки застрелян нарушител на държавната граница се полагаше отпуск. Турската граница трябва отново да мине под един такъв режим.
16
0
 
12
 
! Отговори
L. преди 1 година
Малко се стреля по южната граница!
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този граничен патрул няма ли бронежилетки, шлемове. Как в такава опасна местност ще се разхождаш без да осигуриш личната си безопасност.
14
3
 
33
 
! Отговори
Ани Салич, Нова Тв преди 1 година
Супер, сега ще има с какво да си чешем езиците и да се преструваме, колко сме важни! Ще заврем миризливият си микрофон и в лицата на майката и вдовицата на убитото полицайче, абе изобщо, че имаме доста работа...
13
6
 
29
 
! Отговори
Фен на ДБ преди 1 година
По-важното е да помогнем на Украйна да победи злодея Путин, защо ни занимавате с глупости, които не ни интересуват!
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че умрем от смех,ба я тая смешна държава,която може само собствените си граждани да мачка.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да отиват при Урсула. Даже повече да идват!
10
8
 
16
 
! Отговори
фикри салеб преди 1 година
Хайде стига нападахте бежанците! Те са горки! Никой няма вина, че нямате граници!
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байно, мигрантите са готови на всичко за да отидат в западния рай при родата.А много от тях са с боен опит от Сирия, Ирак и Афганистан. Познай на чия страна.
8
2
 
26
 
! Отговори
Киро Х преди 1 година
Българинът, християнина и изобщо европееца са нарочени за изтребление и това вече е очевадно, дори за слепите! Толкоз! Триеш мненията ми, но това не променя истината! След като вече спокойно убиват българските полицаи, ("неизвестни извършители"), какво да остава за нормалните хора?! Каква сигурност биха могли да имат те?
7
2
 
25
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
Ама как така минават всеки ден мигранти през границата, нали Далавери Милионов вдигна една доста скъпа и непробиваема ограда там?!
6
2
 
17
 
! Отговори
морски преди 1 година
Митьо Очите го простреляха многократно заради трафика с мигрантите. Големи пари се въртят там!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости! Почти изключвам да са виновни бежанците. Те са едни уплашени и невъоражени хорица, които се борят за живота си. Няма никаква причина да стрелят по полицай.
4
11
 
15
 
! Отговори
Никой преди 1 година
А, този кметски наместник, защо не е предупредил досега отговорните институции за преминаващите мигранти, като е знаел за движението и, както се разбира от статията? Явно е добре запознат с този процес, като се има предвид, че знае и националността им. Кой ще му потърси отговорност за бездействието и за получените средства, като заплати за поста, който заема?
3
5
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
за човека! Бог да го прости! Направите минни полета по гратицато. Брокирайте подстъпите със забранените противопехотни минни, сложете предупредителни и илюстративни табели с предупреждение какво да очакват преминаващите незаконно браздата и проблемите ви ще са в пъти по малко от сего. Не е хуманно вярно е обаче ситуацията го налага. Или ние или те!
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А преди 30 години пиле не можеше да прелети през границата ни!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си бяха прибирали установената такса сигурно нямаше да стане така. Ама ушевите изалчняха много...