Турският посланик е извикан заради загиналия граничар

Ще потърсим съдействието на турската страна, заяви Николай Милков
8 ное 2022 11:19, Нели Христова
25
Турският посланик е извикан заради загиналия граничар
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи Константин Коджабашев е поканил за среща посланика на Република Турция в София Айлин Секизкьок. Това съобщи служебният министър Николай Милков на брифинг в МВнР, предаде репортер на БГНЕС.

Български граничен полицай бе убит късно снощи от група каналджии недалеч от Елхово.

Още по темата

"В момента все още се полагат усилия за точно изясняване на това, което се е случило. Междувременно зам.-министър Коджабашев е поканил за среща посланика на република Турция. Ще потърсим съдействието на турската страна по случая и ще изразим безпокойство от това, което се случва на границата и ако трябва, ще предложим общи действия", каза министърът на външните ни работи Николай Милков. 

Той изрази дълбоки съболезнования на близките на загиналия граничар. 

                                                                                                                             

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да ви кажа...мигрантите за да стигнат българската граница, не кацат от небето. Първо трябва да се прехвърлят в европейската част на Турция.
17
2
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Кухи главиПисах вече ,Петров и Баширов са Ето с калашник е стреляно ,сега ще видят и снимките на двамата по улиците на Истамбул ,а оръжието го е прекарал Лавров с дипломатическата поща по заповед на Путин
16
3
 
2
 
! Отговори
Кухи глави преди 1 година
Случката става на бг територия а вече гениалните бг шерлок холмсовци разнищиха делото:граничаря е убит от каналджиите,придружени от турски снайперисти,обучени и изпратени от турските специални служби! Важна е антитурската истерия,дьлбоко затаена в сьзнанието на всеки бьлгарин.Не е важно,че накрая може да се окаже просто разчистване на сметки м/у колеги или нещо друго от битов характер.Кой го е еня крайния резултат...
15
2
 
4
 
! Отговори
На турчин вяра да преди 1 година
Нямаш, турчин вяра няма!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото получихме съдействие по случая с Фарук Бекташ и дузина гастарбайтери, които причиниха смърт по българските пътища, толкова и сега ще получим ! Блажени да са вярващите.....
13
1
 
7
 
! Отговори
Мустафа КемалАтатюрк преди 1 година
Който е против България той е и против Турция.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой да си спомня протест за това, че си увеличиха заплатите за нула време (и за какви заслуги?), а минималната ще я мъдрят сигурно още месеци и години напред? Иначе на приказки са много загрижени за работещите бедни.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво като е извикан, онзи казва добре и се прибира да си пие турското кафе. Един човек си отива а държава вече няма 30г. Имаме управници които мислят да си прекарат закончетата за тях а за народа кучета го яли. Поредното доказателство.Когато си гласуват увеличение на заплатите винаги е навреме, а другите закони с месеци даже години нищо не се случва. идват празници, Декември го пиши неработен за тях.
10
2
 
17
 
! Отговори
Един преди 1 година
Както е писал човекът по- долу, много от пишещите си мислят, че оградата е на самата граница. Не е. От оградата до границата има около километър разстояние. Случката е на българска територия и това, че е застрелян в главата поражда други въпросителни.
9
1
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Браво! Значи, вече установихте, че е застрелян откъм Турция? Кога бе? Защото ако още не сте, а това е сигурно, защо викате посланника? Тея са абсолютно неадекватни!
8
1
 
5
 
! Отговори
100%,братко! преди 1 година
Гарантирано от Радевото служебно правителство.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте фесовете и няма да ви стрелят.
6
3
 
1
 
! Отговори
Djambas преди 1 година
Това турско масло на поколенията сега криминални проявени на помаците кои заминаха на ескурзия
5
2
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 година
Едва ли е Турска работа,...май пак ще си е нашенска тъпотия от немотия!!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Хора, защото пишете, че са каналджии. Никой идея си няма кой е. Освен това убийството е на българска територия. Оградата не е самата граница, а след нея има около километър - два до границата. Така че и да разберат кой е бил турците тук трябва да следствието и тук да ги съдят.
3
1
 
9
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Пфффф... то нали оръжието отиде в Украйна... пък сега се оказа, че подмандатната територия не можела сама да си защити собствените граници от разни диви племена. Та затова "ще търси съдействие" :)
2
0
 
7
 
! Отговори
ще го заметат преди 1 година
Далаверата е прекалено голяма!
1
3
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Най- вероятно стрелбата е от турския каналджия, който е прибрал много пари. А самите бежанци нямат оръжие. Само каналджията, който е турски гражданин. За пари!