Оставки в МВР след сблъсъка с мигранти, главният секретар сдава поста

Неговият заместник също подава оставка
Обновена: 22 ное 2022 12:18 | 22 ное 2022 11:57, Александър Попов
146
Оставки в МВР след сблъсъка с мигранти, главният секретар сдава поста
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, след като тази сутрин полицейски служители пострадаха за пореден път при нов сблъсък с мигранти. Той обяви решението си на брифинг.

Днес, аз и главен комисар Станев, заместник-главен секретар на МВР, подаваме оставки, информира комисар Тодоров.

Още по темата
Законодателството поощрява този вид бизнес - каналджийството, заяви още той и настоя за решение, което да защитава полицейските служители, спиращи с телата си нелегалните мигранти.

Тодоров не пожела да посочи мотивите си да депозира оставката си пред вътрешния министър.

Той подчерта, че от една страна, когато депутатите разглеждат тази тема в утрешното си заседание, трябва да направят законодателни промени, които да защитават полицаите, а от друга страна, когато прокуратурата разглежда такъв тип дела да е внимателна, че осъждайки тези хора на глоби и основни присъди, те отново се връщат и се изправят срещу полицията. "Назрял е моментът законодателната власт да си каже думата", подчерта той.

Комисар Тодоров съобщи, че за периода 2021 - 2022 година около 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, половината от тях са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
6
 
! Отговори
И от Ихтиман преди 1 година
До София,не намериха два бердеема да ги заложат на пътя,пък нека ги блъскат!Ама баба викаше:То требе и акъл!
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случаят в Бъргас стана ЕЖЕДНЕВИЕ ФЪФ Бг ...Това ''щяло'' да стане , онова ''щяло'' да направят , а то НИЩО НЕ Е МРЪДнаЛО !
63
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помня---Брей , бре , по времето на Баце и герб ''нямало'' мигранти , Е КАК ДА ИМА КАТО СВОБОДНО СИ МИНАВАХА И ПЪЛНЕХА ЧЕКМЕДЖЕаТъ ????Ти да не си роднина с Деса Атанасова , и тя същото плещи !
62
3
 
17
 
! Отговори
Колю жицата преди 1 година
После пак ми разправяйте че сме готови за Шенген с този разграден двор.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След случая в Бургас където полицаите опитаха да спрат автобус с тяхната лека кола, сега опитват бус срещу бус. Очаквам следващия случай да е брониран автомобил срещу лека кола, тук може и да успеят.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като провериха полицаите за дрога, сега нека да пуснат ново проучване - колко от тях играят яко казино, както и са редовни клиенти на нощните жрици, разкрийте ги всички тези смешници. А за бившия Рашков мога да кажа очевадно имам проблем с простатата щом има 19 тоалетни, не краде изобщо!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С КАКВО ДА СТРЕЛЯТ?...Дали няма да се върнат пак в Бг , както се върнаха полските ракети в Полша.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10г джихадистите ще унищожат полицията по този начин.После ще почне масовото колене на хората.Вижте как са го измислили.Докато сме в криза причинена от подкупните ни ислямизиращи се партии ,полицията ще бъде избита по пътищата.
57
0
 
11
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Един е огромният проблем във всички сфери на живота в България-КОРУПЦИЯТА
56
2
 
14
 
! Отговори
Не е до секретаря преди 1 година
Държавата няма. Има един разграден двор. И тези от МВР са призовани с голите си тела да пазят този разграден двор срещу пълчищата.
55
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 1 година
Докато прокуратурата защитава и работи за наркопласьори и каналджии,така ще е . Срещу някои софийски наркобосове има над 20 свидетеля и пак са на свобода и тровят децата ни вече над 10 години.Докато всеки месец шефове в гдбоп и прокурори вземат по 10 000лв заплати от такива хора,млади Българи ще умират.
54
0
 
5
 
! Отговори
еи големи бисери преди 1 година
От всички по веригата най- виновни са тези който са пуснали каалджите да стигнат до София .Някой от пазещите и проверяващите по пътищата със действие или бездействие е допуснал тези до София --- що не искат за тях по 10 г затвор ? Шофьора не вярвам да ги е чакал на браздата ,ами ако се качат от някой град на такси той парите ли да им вземе или да кара към районото ? Няма такъв закоин виж във Гърция има и е страшно по затворите .
53
2
 
10
 
! Отговори
Малко се стреля преди 1 година
по границата!!! Баща ми е бил граничар. На тая същата граница! Бил е картечар и е пазел с картечницата там по горите. Картечница с диск.... Една есенна нощ чува шум. "Стой! Ще стрелям! Кой е там?" - пак се шумоли. Предупредителен изстрел - пак се шумоли, а тъмно, нищо се не види, само шум се чува ясно.... И като зачаткал с картечницата - целия диск изпразнил, па се спрял! Сутринта намират коня на местния байко - на решето! Нежели да е бил мигрант, бандит и прочее гад некаква!
52
3
 
22
 
! Отговори
С КАКВО ДА СТРЕЛЯТ? преди 1 година
МВР НЯМАТ ПАТРОНИ БЕ. НИНОВА ГИ ИЗНЕСЕ ЗА УКРАЙНА!
51
5
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Точно ръчицата на рашков и политическите уволнения и назначения които извърши по всички етажи на управление на МВР отприщиха тая каналджийска наглост!!!! Да си чувал до миналата година за такива гонки и мачкане на полицаи!!! А Фигурадев вместо си дигне гъзъ и да иде да преговаря в турция да затегнат контрола по нашата граница от тяхна страна,си седи като насадена квачка, сакън да не разсърди някой "националист" с визита в Турция и да му падне рейтинаг!
50
1
 
12
 
! Отговори
РАШКО ДАМАДЖАНОВ преди 1 година
МВР РАБОТИ КАТО СМАЗАНА МАШИНА - МАЖАТ ГИ И ПО АСФАЛТА.
49
10
 
8
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Анонимен 47 При Борисов миграцията беше 0.Ама беше приятел с Ердоган.
48
0
 
13
 
! Отговори
БГ преди 1 година
До АнонименКакви гранични войски бе амиго ?! Границата от 1999 г. се охранява от МВР и то така се охранява, че все е дно да затискаш с ръце пробойна от торпедо в кораб и да се надяваш да стигне до брега.
47
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само твърда ръка като на Бойко Рашков може да свърши работа с проблема с каналджиите и мигрантите, но Рундьо след като влезе в отбора на Пеевски, вече назначава само послушни калинки
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже все още има неразбрали защо и как Радев е подчинен на Путлера да потърсят в Гугъл "радев санкции русия" както и "акция президентство". Иначе и аз искам да отпаднат всички санкции за Русия и дори да им пратим оръжие, най-добре дори патрони в гърба.