Оставки в МВР след сблъсъка с мигранти, главният секретар сдава поста

Неговият заместник също подава оставка
Обновена: 22 ное 2022 12:18 | 22 ное 2022 11:57, Александър Попов
146
Оставки в МВР след сблъсъка с мигранти, главният секретар сдава поста
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, след като тази сутрин полицейски служители пострадаха за пореден път при нов сблъсък с мигранти. Той обяви решението си на брифинг.

Днес, аз и главен комисар Станев, заместник-главен секретар на МВР, подаваме оставки, информира комисар Тодоров.

Още по темата
Законодателството поощрява този вид бизнес - каналджийството, заяви още той и настоя за решение, което да защитава полицейските служители, спиращи с телата си нелегалните мигранти.

Тодоров не пожела да посочи мотивите си да депозира оставката си пред вътрешния министър.

Той подчерта, че от една страна, когато депутатите разглеждат тази тема в утрешното си заседание, трябва да направят законодателни промени, които да защитават полицаите, а от друга страна, когато прокуратурата разглежда такъв тип дела да е внимателна, че осъждайки тези хора на глоби и основни присъди, те отново се връщат и се изправят срещу полицията. "Назрял е моментът законодателната власт да си каже думата", подчерта той.

Комисар Тодоров съобщи, че за периода 2021 - 2022 година около 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, половината от тях са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойна постъпка !!А по времето на великия генерал Боко станаха толкова много знакови,неразкрити убийство.Оставка не беще дадена !!!!
104
1
 
1
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Толкова сме зле от 2002 насам, че и македонците могът да ни излапат с парцалите. Няма НСГВ, БНА както и всичко друго, а което е останало работи за мафиоти. Оръжие за запасняци дори няма ВЕЧЕ всичко е продадено. При една обстановка грабваме прашките и коловете, но ще бъде по добре да ги насочим понапред към ония от 1998 година които се пподписаха за това да няма БЪЛГАРИЯ.
103
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Един ръководен кадър, от онези пенсионерите, се беше изцепил "Онези там, демотивираните!" Шокк! А, ти, кой си бе, другарю МОТИВИРАН, дето ти пищи телефона всеки месец по два пъти - на пенсия и заплата? И си пърдиш на стола на отворен прозорец с климатик през лятото, а "онези долу" се пържат на 45 градуса жега! ***, ***!
102
0
 
0
 
! Отговори
затова преди 1 година
са уредени и които е умрял сам си виновен
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От системата на МВР И МО ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ЕДНОВРЕМЕННО ВЕЧЕ СЕДМА ГОДИНА ЗАЕДНО СЪС ЦИВИЛНИТЕ КЪДЕТО ИМА ДЯДКОВЦИ И БАБИ ПО НАД 70Г.НО ОЩЕ СА НА РАБОТА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ...НЯМА НЕЗАМЕНИМИ,ЗА ЕДНИ МАЙКА ЗА ДРУГИ МАЩЕХА,ЗАТОВА ВСИЧКО Е ОПЛЕТЕНО КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА И НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЗА НИЩО,ТЕЗИ СИ ВЗИМАТ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ А ДРУГИТЕ ПЛАЩАТ С ЖИВОТА СИ....
100
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Всеки според качествата си.Боян Боянов Расате е Мъж,който знае да люби Родината си.Навярно само някакви костюмирани грозни турци и роми биха били против тива Радсте дс е Министър на Вътрешните работи. Нужни са ни оростички,но пълноценни решения. Нека Боян назначи полицаите.Ще бъде бързо,точно и ефективно.И друго.Защо никой не покани Господин Ротшилд да се заеме с икономиката ни? Защото няма да се краде повече,нали?Леа Коен-Министър на Правосъдието ! Шалом!Галом! Аром!Да живее Майка България !
99
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Махнете Свестните и поставете Лаладжии.
98
5
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 година
Радев много искаше да управлява. Скачеше. Вдигаше юмруци. И резултата е пълна анархия в страната. Или целият му зор беше да го преизберат и да си гарантира с Деса нови 5 години безгрижен живот.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Сашо Е да де ,ама ,,реформите ,,се правят от парламента ,така да се каже ,там се коват ,,реформите ,,. С такива демократични закони от такъв демократичен парламент ,резултатът е плачевен . Там е заровено кучето , та.а.а.м в демократичните ценности ,а не в полицията .
96
7
 
8
 
! Отговори
Омбре преди 1 година
Пострадалия полицай трябваше да бъде пенсионер но благодарение на ГЕРБ и компания скоро ще почива в мир.
95
3
 
16
 
! Отговори
Бай Сашо преди 1 година
Това Мега-министерство МВР "гълтащо" по близо 2 000 000 000 лева всяка година от джоба на българския данъкоплатец, "плаче" за РЕФОРМИ в последните 20 години. Защото то е натъпканос некадърници с дебели "връзки" , взимащи над 2 000 лева заплати. Макар че тези гащници в министерствотоса прекалено много, за оредялото ни население на страната. Защото наличния му състав наближава числотоот 67 000 души. Унгария която е с по-голямо население от нас / 9 000 000 000 души/ в органите им на МВР, имат едва . . . 28 000 човека !Забележка:Тези тюфлеци, ако си тръгнат от МВР /в което много се с
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбираме за какви са им тия автомати ,първи стреляш после питаш и след два дни всички че знаят че не трябва да минават нашата граница
93
3
 
13
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Тези депутати, Които тридесет години само бавят промените са за съд. Пречат за прокарване на законите от ЕС.
92
0
 
20
 
! Отговори
СС преди 1 година
От 4000 досъдебни производства само 158 ефективни присъди ??? Какви съдии и прокурори има България !!!
91
1
 
17
 
! Отговори
Бич може преди 1 година
Елате да видите в Кърджали какво става,пияна полицайка отива на работа клатушкайки се.Дърти ченгета взимат пинсия и заплата и и гледат сеира смееики се.
90
3
 
14
 
! Отговори
Бившо ченге преди 1 година
МВР е смърдящ клозет пълен с некъдърници.Ако там все още работят нормални хора то те си губят времето.
89
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А министъра кога?
88
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне се демонстрира малко морал от едининици. Чест прави, че се подават оставки, но това не е решение на проблема с бежанците. Трябва крути мерки и закони за трафика на хора. И няма ли ленти със шипове, които да се слагат на пътя, та да не са телом срещу дивите трафиканти? Има технически чалъми за спиране на движещи се обекти
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия машини я не обвинявай гласоподавателите! Мадурките избират, който им плати софтуера. Жалко за полицията, прокуратурата на ниските нива се мъчат да направят нещо като хората, но началството им кешира далавери и печалби.
86
2
 
14
 
! Отговори
народ преди 1 година
Гласоподателите са виновни отиват на избори за невежа промяна и получават измама.