Нямало връзка между политическата нестабилност и мигрантски натиск

Оградата на границата била само макет, реже се с ножица
10
Нямало връзка между политическата нестабилност и мигрантски натиск
Снимка: БГНЕС

Гонка с мигранти няма, тя е с каналджиите, настоя пред БНР Мажд Алгафари, който е журналист и преводач от арабски. Той работи от години с бежанци на самата границата и помага на полицията.

Алгафари вижда проблем в законодателството.

Още по темата
"За такова престъпление трябва да има много строго наказание. То не трябва да бъде условно. Това е умишлено престъпление. Борбата с каналджиите трябва да е много сериозна", посочи той.

Журналистът вижда проблем и в състоянието на оградата на границата ни.

"Това е просто един макет. Те си казват, че я режат с ножица. След това продължават на българска територия. Оградата трябва да е трудна за преодоляване", категоричен бе експертът.

Мажд Алгафари заяви още, че трябва да има и работещо на 100% видеонаблюдение. "Уж имаме, но го нямаме. Някои камери са бутафорни, други нямат батерия. Трябва да има и жива сила, и техника", каза той.

Според него не може да търсим връзка между политическата нестабилност и засиления мигрантски натиск.
"Няма значение кой ще бъде на власт. Основната причина за този наплив е положението в Турция. Те са по 4-5 и 10 години там. Защо изведнъж им хрумва да тръгнат към Запада? Защото положението в Турция е много тежко и не могат да си изкарат прехраната. Говорих с двама братя, които са платили по 4500 евро, за да стигнат до Сърбия. След това ще трябва да платят и за да стигнат до Германия по още 3 или 4 хиляди", посочи той.

Алгафари отговори утвърдително на въпроса дали има полицаи, които покровителстват трафика с мигранти.

"Те трябва не да бъдат пренасочвани от едно място на друго, а да бъдат махнати от системата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Алгафаримигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Овчаров Хр. преди 1 година
Нямало връзка с полит. нестабилност.....Човекът сякаш е паднал от Луната. Бил специалист....Аман от такива самозванковци.И с каво се реже мрежа ? С бомби? Разбира се ,че с ножица. Преди 1989г. малко се осмелявада да режат мрежи...
7
1
 
6
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Абе, то цялата ни държава е "макет на театрален декор", като оградата по границата ни, а ние сме треторазрядни "статисти" в театралната трагикомедия!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го казва?Един арабин..Лъже.Идват да убиват.
5
0
 
7
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 1 година
Как да има връзка като то власт дето се вълнува от народа не е имало от преди Втората световна война.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е от 2007-*** още, ама с нарастващи пропорции. Беше добра схема - плащаш където трбва, казва ти се откъде да минеш, рабираш се с хората по пътя. Доставяш ги я до сръбксата границя, я малко навътре при ромънците и това беше! Даже на връщане хората си караха стока. Ама с тая нестабилнсот ... изгоря схемата.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има връзка с политиката, когато говорим за проблемите и хващанията. Ако беше стабилно всичко, нямаше и да ЗНАЕТЕ, какво точно се случва. Е - мнгоо щяха да знаят, ама щеше да е публична тайна. От тея, дето бързо ги забравихте. Както забраите, как 90-те години борчета сната милионерчета. Как до 2008-***, кордон с мутри, да влзе в кафето и да ти каже, да се махаш, беше нормално. Как имаше хор, дето ги пазеха по 10 с малокалибрени автомати на врата, а всяка улциа беше пламнала от дилъри ... помнете
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даа, ако дойдат Боко и Кирчо на власт няма да минава ни един мигрант границата.
1
0
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Ха хаха! Верваме!:)