Почина проф. д-р Иван Смилов

БЛС изказва своите дълбоки съболезнования
8
Почина проф. д-р Иван Смилов
Снимка: Pixabay

На 1 декември е починал проф. д-р Иван Смилов - декан на Медицинския факултет на Медицинския университет - София от 1991 до 1999 г. и ръководител на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение от 1992 до 2008 г.

Благодарение на неговите усилия, на умението му да бъде в крак със съвременните тенденции в световната медицина, ръководената от него Катедра днес е вписана в европейските регистри като Европейски център за обучение по анестезиология, реанимация и интензивни грижи, припомниха от МУ - София и изказаха съболезнования на близките му.

Българският лекарски съюз също изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките му:

“С огромна болка и прискърбие изпращаме един прекрасен лекар, дълбоко уважаван преподавател и учен. Проф. Иван Смилов бе международно признат учен, но и харизматична личност, обичан и уважаван преподавател. Носител е за 2009 г. на наградата на МУ-София на името на „Проф. Стоян Киркович” за цялостна преподавателска и научна дейност. Поклон пред паметта му!”

Проф. д-р Смилов бе член на Европейската асоциация по перинатална медицина, Световната федерация на дружествата на анестезиолозите, Европейското дружество на анестезиолозите.


8
Още по темата: Иван Смилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки ден умира по някой известен. Бустери.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мая Йорданова и Александър погребялните агенти,които не само съобщават лошите новини , а ги и реализират!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде стига сте говорили глупости. Инжекцийте не прощавали. Все едно преди ваксините не са умирали хора и всички са живели над 100 години
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бог да го прости, дано е успял да подготви солидни специалисти, които да го заместят.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
файзър, модерна, астразенека или янсен? Кой е виновника? Че като чета новината не пише да е боледувал или страдал от нещо, че и годините не му пишете ... колко много хора си заминаха ей така със заглавието .. а кунчев е все още на свобода и оня гологлав *** муфтаджийски.. ама вие се боцкайте още
1
0
 
1
 
! Отговори
Пророк Антиваксарий преди 2 месеца
Дяволските инжекции не прощават на никого! Бог е милостив, дяволът - не!