Русия започна евакуация на хора и от източния бряг на Днепър

Путин може да се престори, че преговаря за мир
126
Русия започна евакуация на хора и от източния бряг на Днепър
Снимка: БГНЕС/EPA

Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха, че ще започнат да евакуират хора с намалена мобилност от град Каховка на източния бряг на река Днепър, предаде Ройтерс.

Миналия месец руските сили се изтеглиха от западния бряг на Днепър, включително град Херсон. Сега Днепър формира фронтовата линия в южната част на Украйна, а украинските и руските войски се обстрелват от двата бряга на реката.

Назначената от Русия администрация в Каховка заяви в Телеграм, че трудноподвижни хора ще бъдат евакуирани в Генически район на югоизток. Властите са създали гореща телефонна линия в помощ на заминаващите.

Още по темата
Жена, отговаряща на горещата линия, каза, че се извършва широкообхватна евакуация от редица населени места на източния бряг на Днепър, включително Олешки и Нова Каховка.

Мирни преговори с руските сили в Украйна може да бъдат използвани от президента на Русия Владимир Путин като интервал, през който да укрепи въоръжените формирования, преди да започне следваща атака, каза британският първи дипломат Джеймс Клевърли в интервю за в. „Телеграф“, предаде Ройтерс.

Министър Клевърли изрази опасенията си, че руският президент може да се престори, че участва в преговори, докато всъщност обучава допълнителни войници и изпраща допълнителни боеприпаси, пише изданието.

Има риск прекратяване на огъня всъщност да бъде използвано от Путин, за да обучи повече войници, да произведе още боеприпаси и да преоборудва и превъоръжи руските войски, казва Клевърли в интервюто, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ПОРЕДНАТА ПРОПАГАНДА СПУСНАТА ОТ КОЗЯК НА ТОЯ ПРОДАЖЕН НЕ БЪЛГАРСКИ САИТ.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евакуират селищата около река Днепър. Може би планува да разриши стената на язовира и наводни Херсон.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Обаче никой български летец не е приел предложението да убива руски момчета.БРАВО! " - Наркотиците върху мекичетата ли ги ръсиш или с кафето ги взимаш на закуска?
9
0
 
0
 
! Отговори
Asss преди 1 година
време е за карпет бомбинг да изпържат назитата
8
0
 
0
 
! Отговори
pronto преди 1 година
Уф, хайде да свършва таз война по-скоро, независимо от резултата, че на хората много им писна от всичко това. И дано да не въведат нова кoвид пландемия след това...
7
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Путин се пише хитряга , но лошо му се пиша на него и на Русия. Изритани от всякъде и мижава икономика.Това направи звяра от Кремъл.Ще остане със "златни " букви в историята.
6
0
 
0
 
! Отговори
Смешная преди 1 година
Ясно. И оттам ще се изнася могущая. За една година война взеха херсон и после го върнаха. А някои другари тук ги чакаха след три дни в киев. Смях голям.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Украйна - защитницата на Европа!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** се събудиха
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . трудноподвижни хора . . . Интересно ми е да разбера сумата на оценките по български език на редакцията! Сигурно е едноцифрено число! А автора няма принос с оценка нула! От къде ги вземате тези корифеи по български бе?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А уж бяха вторая армия в мире :)))))Такива слабаци и страхливци са руските алкашугъри
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 2 месеца така ще евакуират Москва а запада ще настъпва!