МЗ започва продажба на елхи, от 10 до 30 лв. за отсечено дърво

Каузата на кампанията е свързана с опазване на горите
5 дек 2022 20:52, Анисия Иванова
5
МЗ започва продажба на елхи, от 10 до 30 лв. за отсечено дърво
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието стартира традиционната продажба на живи елхи, като тази година каузата на кампанията е свързана с опазване на горите. За всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, стопанисвани от държавните горски предприятия.

1445 отсечени коледни дръвчета и 235 със закрити корени ще предложат на гражданите стопанствата от обхвата на СИДП. Най-много контейнерни фиданки ще осигурят от ДГС-Шумен – 55 броя, като от стопанството предлагат и 50 отсечени.

Елхите трябва да се платят в офиса на стопанството на улица „Петра“ 1 и след това всеки може да си избере дръвче в разсадника в село Салманово. Живите елхички ще бъдат на цени от 8.00 до 24.00 лева, а отсечените от 10.00 до 30.00 лева с ДДС.

От ДГС-Върбица предлагат 80 дръвчета със закрити корени и 350 отсечени с продажна цена 12.00-27.00 лева. Коледните елхи ще се купуват от сградата на териториалното поделение, съобщава "Труд".

Най-много отсечени коледни елхи ще осигурят от ДГС-Търговище – 400 броя, като те ще струват в зависимост от големината си между 18.00 и 40.00 лева. 50 са контейнерните фиданки с цени от 21.00 до 25.00 лева. Гражданите могат да си купят дръвчета от сградата на стопанството в Търговище или от разсадника в село Баячево.

Освен обикновена ела и черен бор стопанствата от Североизтока ще предложат на хората и коледни дръвчета от видовете атласки кедър, дуглазка, смърч и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мзпродажбаелхи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
до2 преди 1 година
Те са в саксии, бедняко злобен. И ги засаждаме там, където цъкаш защо нямало дървета, докато си пиеш ракията с жалките си бедни приятелчета. Заможните действаме, а плебеите- само мрънкате и се заяждате. Затова сме и заможни, че даже милионери във вашите очи. Хубава вечер и намали злобата.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в задния двор пробва ли да засадиш един бор? Пред гаража. пред вратата .
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какви са тези глупости с елхите. Имаме за вътре елха от пръчки- ръчна изработка по модел от дизайнерските сайтове. Всяка година й доработваме нещо. Навън пред портата на къщата- 2 сребристи смърча, отгледани в саксия около 1м височина. Същото и пред 2та гаража. Украсени с панделки и лампички. Отивам и засаждам с децата на място, което се нуждае от подобен вид растителност. От 10 години правим това и няма нито едно умряло дръвче. Струва си парите и удоволствието.