В цялата страна продължава акцията "Бяло"

В Несебър откриха оръжие, в Пловдивско голямо хале за марихуана
8 дек 2022 08:43, Елка Василева
62
В цялата страна продължава акцията "Бяло"
Снимка: БГНЕС

В цялата страна продължава разпоредената от главния прокурор Иван Гешев специализираната операция "Бяло", насочена срещу наркоразпространението.

Още по темата
В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. За повече от година и половина това е първата мащабна спецоперация, която полицията и прокуратурата провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. Вчера главният прокурор съобщи, че планирането на действията по места са продължили повече от един месец.

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева.

Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър.

В Бургас в друг дилър са намерени голямо количество хапчета "екстази" и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Днес и утре от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица, както и колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност, посочва БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.