Неврохирург: Политиците са вредни за здравето

Основният капитал във всяка една държава трябва да бъде човека, смята проф. Каракостов
Обновена: 16 дек 2022 22:22 | 16 дек 2022 21:55, Красимир Ангелов
19
Неврохирург: Политиците са вредни за здравето

Депутатите отхвърлиха проектокабинета на неврохирурга проф. Николай Габровски. В ход са преговорите за съставяне на правителство с мандата на "Продължаваме промяната". Какъв ще бъде резултатът?

"Политиците са вредни за нашето здраве, защото всичко, което са направили до момента, не е променило нищо. Над 60% от изграждането на политиците в ПР инструментариум - това как ще представят нещата явно е по-важно от това какво ще се случи след това". Това заяви началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" проф. Васил Каракостов ефира на "Денят ON AIR"

По думите му пример за бездействието им е фактът, че "никой не е предложил децата до 6-годишна възраст да получават безплатни лекарства, изписвани от лекар".

"Основният капитал във всяка една държава трябва да бъде човека, защото без него няма държава", категоричен бе той.

В ефира на Bulgaria ON AIR неврохирургът не пропусна да коментира и напрежението между Българския лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

"Голяма част от лекарите смятат, че БЛС не защитава техните професионални интереси. Той съставлява една казионна организация. Това е закъснял момент на признание", смята Каракостов.

От думите му стана ясно още, че прокуратурата е прекратила разследването срещу доц. Мангъров.

"Мнението му напоследък започва да се потвърждава все повече и повече. Войната в Украйна излекува пандемията от коронавирус - една новина измести проблем, който ще съществува години", констатира гостът.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари