Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро

Младши инспектор Каленски каза, че не си е помислил дали да вземе парите
19 яну 2023 07:00, Елка Василева
101
Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро
Снимка: БГНЕС

МВР съобщи за случай, при който сирийски гражданин е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай от „Пътна полиция“. Пред медиите говори съответният служител на МВР младши инспектор Алек Каленски, който заяви, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Още по темата
Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал на пътя между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“, като е трябвало да се тестват водачи за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката.

След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.
(БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новините в България са когато полицай не вземе подкуп, бандит или депутат влезне в затвора, търговец намали цените или банка премахне таксите. Което в нормалните държави се случва от време на време, при нас е голяма новина - нещо нечувано и невиждано.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тия 10 00 евро които ги е хвърлил на земята, някой навел ли се е да му ги върне? По -скоро веднага са го откарали във ВМА, а през това време някой от ченгетата си е прибрал сумата в джоба да не я отнесе вятъра :)
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом голямата новина е как полицай отказва подкуп ..... А Ние искаме Шенген, първо ни трябват двама-трима като Кьовеши и да поразровчат за 4-5 години и да опандизят доста ръководни фактори , пък после да мислим за Шенген, Евро и т.н.
90
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Да го направят незабавно министър на вътрешните работи
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще направят и филм за него. Някой ще му напише и автобиография "Човекът, който три пъти е отказвал подкуп!".
88
0
 
3
 
! Отговори
в царстото на лудите преди 1 година
нормалните смятат за луди
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
партньорът му не е доволен, щеше да всмукне 10 бимбара
86
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена му дали знае?Представям си как си седя вкъщи и гледам новините. И в този момент показват мъжо и съобщават, че е отказаал 10 000 евро. И не стига сегаа, а ми и преди е отказвал!Та започвам да се чудя точилката или да подготвя, брадвата или да потърся в мазето старата ловна пуша на дядо.
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го прехвърлят във вътрешна сигурност и да не го оставят като редови , защото околната коромпирана среда ще го смаже.
84
1
 
20
 
! Отговори
Реално Погледнато преди 1 година
Докъде я докархме? Български полицай не приема подкуп,и това се превръща в национална новина?!?!??!! Срам, и то голям срам.Иначе погледнато,полицаят ако беше приел подкуп,това вече щеше да е нещо съвсем рутинно,и едва ли би било достойно за новина.Или поне така би изглеждало.
83
0
 
22
 
! Отговори
птица преди 1 година
Нарочили са го, горкия, докато не приеме, няма да мирясат.
82
2
 
25
 
! Отговори
a преди 1 година
Голям цирк. Щом и това е "новина" няма бъдеще за това населено място.
81
14
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
а на родния умнокрасивитет - основно чичаци с увиснали таш... искам да им кажа едно - молете се Вова да живее. По възможност дълго. Че в момента, в който умре ... Жална ви Райна ... Николай Патрушев никак не е толкова мек и жалостив като Путин. Този студен, като камък човек въобще няма да се церемони с вас. При ония там ... Политковская, Немцов ... има мнооооооогггооооо място още свободно.
80
26
 
10
 
! Отговори
Хамсалак, сър преди 1 година
Дайте му един тиквeн медал на момчето, да се порадва малко.
79
0
 
17
 
! Отговори
Шломо преди 1 година
Всички се възмущават когато кукерите взимат подкупи, но един голям % yьовци с малки yйчета дават рушвети, вместо да си понесат последствията!
78
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е,май има "светлина в тунела" !...Както се изразява Швейк :-"Сред къклицата,госин поручик, винаги ще се намери и пшеница"..
77
4
 
50
 
! Отговори
Голямата картинка преди 1 година
Браво на полицая. Когато силно преобладаваща част от населението (над 80%) започнат да мислят по този начин(да не се изкушават да дадат или приемат рушвет, независимо от ситуацията и размера), тогава ще дръпнем нагоре. Лошото е, че не наблюдавам подобна тенденция :-(
76
14
 
12
 
! Отговори
Klaus преди 1 година
Прекалено евтин PR трик . Тези който имат очи и уши - виждат и чуват .
75
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е трик на МВР и всички се хващате...... да кажат хората ето виждате ли полицаите са читави хора... пускат по един такъв от време навреме да замазва очите на плиткоумните... Хората милиарди крадат и никой не ги бара щото са на ръководни постове в държавата, този отказал рушвет....браво на МВР
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До :)глей ся не да се права много на адвокат, ама най-вероятно и на теб някой да ти предложи 25 пъти повече пари от заплатата ти, има 99% шанс да ги вземеш и да се нарпавиш на луд