Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина

Тя е предназначена за задължителни имунизации на новородените
20 яну 2023 16:52, Красимир Ангелов
67
Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина
Снимка: БГНЕС

Преди ден, на 19 януари, в склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество от шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, предназначена за задължителни имунизации на новородените от общопрактикуващите лекари.

През следващата седмица предстои доставката на още количества, като с тях общо доставените в страната дози ще са 45 000.

Регионалните здравни инспекции са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области. В столицата по-голямата част от общопрактикуващите лекари вече са получили количества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 "защо най-богатите са най-стриктни в поставянето на ваксини на децата си" Може би защото така те лъжат от медиите, и безкритичното ти мозъче вярва? Мъск лично ли ти каза колко е стриктен?
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно ли защо най-богатите са най-стриктни в поставянето на ваксини на децата си....
55
2
 
5
 
! Отговори
Нова преди 1 година
Аз приключох с ваксините за детето си преди 9 години. Набиха в вдна сутрин две инжекции по една в краката. Тройна шарка и някаква друга. И беше рев и после токсичен сън след цяла нощ спане преди това. Да си ги врат в своите деца желаещите. Няма никога да позволя на себе си нито на детето да бодат каквото и да било. Когато Бил Гейтс набоде своите деца и внуци, може да се замисля.
54
12
 
2
 
! Отговори
Т. Петков преди 1 година
Ах, горките антиваксъри. Жалко, че сте толкова глупави колкото не можете да си представите.
53
0
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Дай академичната статия по въпроса. Накратко- тотални глупости си наговорил.
52
4
 
4
 
! Отговори
към антиваксърите преди 1 година
Доказано е, че ваксината против морбили, паротит и рубеола при деца под 3 годишна възраст крие риск да се отключи аутизъм. За съжаление, медицината е приела, че децата трябва да бъдат ваксинирани при навършване на 1 година, поради риск от това детето до навършване на 3 години да се срещне с тези сериозни заболявания, и да има тежки последици от преболедуването. Който обаче може, нека отложи тази ваксина до третата годинка....
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обезумелият беден бачкатор като чуе ваксина и ръси какви ли не небивалици. България- първа по смъртност от тетанус. Заради великото й всезнаещо население. То си пише повече от ясно във фишовете със заплатите ви, че сте функционално неграмотни антиваксъри, които идея си нямат, че всички тези ваксини са им сложени, но като 3 компоненти. Както и да е.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да се обърна към родителите: търсете добрите стари едно- или двукомпонентните ваксини! Малко повече боцкане за бебето, но детето ще е по-здраво. Сега с тези наблъскани с няколко вируса ваксини, пълно е с деца с жестоки алергии и астма!
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, майчице! Като прочетох какъв бъркоч е това от 6 много сериозни инфекции, жал ми стана за бебчетата... Моите деца са големи вече, но горките бебоци..Жив експеримент.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение ваксиниран или неваксиниран. Ваксината е фалшива така или иначе. Ако беше истинска ваксина нямаше да сменят дефиницията за ваксина и нямаше да лъжат първоначално че ваксината спирала вируса. Никой не може да ме убеди че тези "големи специалисти" не са били наясно с последствията и въпреки това излъгаха. Този препарат има единствено отрицателни последствия. Също излъгаха и че трябвало само две дози, а са планирали около 7 или 8 дози на човек, затова в ЕС поръчките бяха много.
47
9
 
3
 
! Отговори
българка-българка преди 1 година
Е..ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО! УЖАС ПАК КУМОНИСТИЧЕСКИ МЕТОДИ КОЙ (УМНИК) ИЗМИСЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ? В АНГЛИЯ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ БЯГАЙТЕ БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО НА ЗАПАД ПО- ДОБРРЕ БЯГАЙТЕ МИЛИ МЛАДИ УМНИ БЪЛГАРИ БЯГАЙТЕ ИЛИ СКОРО ЩЕ СТАНЕТЕ ЕДНА СЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ И ЖИВОТА ВИ ЮЕ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И БОЛЕСТИ ! КАЗВАМ ГО ОТ ОПИТА НА МОЙТЕ 65 ГОДИНИ БЯГАЙТЕ АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ НОРМАЛНИ
46
3
 
8
 
! Отговори
за Япония. Имат мног преди 1 година
Декемврийската долина в Япония е почти,колкото последния пик в България. (Приравнени към милион жители) Бустерите само влошават положението, затова във Ваксинираните и Бустеризираните Ковид гета, спряха всекидневните сводки от чувство за срам и вина.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Япония. Имат много заразени и починали, там вълната в разгара си, но починалите са само 0,28% от заразените, а в България са 2,26%. Това е положението..
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма смешка прочетох за Нов Южен Уелс, където почти на 100% пълнолетните са ваксинирани, но 80% от постъпилите в болница били ваксинирани. А колко искате да бъдат?
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
геноцидна американска ваксина..
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43, не, мисля че НИКОГА няма да стане, защото вместо да намалява, то непрекъснато нараства! Само преди около месец отчетохме 8 милиардния жител на планетата! Страшно "редуциране", няма що! В добавка на това, на всеки един новороден бял човек се раждат по 8 жълти, така че редуцирането на европейци, американци, руснаци и пр. е напълно безсмислено!
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България. От 1 януари 2021 досега, т.е. откакто има ваксини, 91,02% от постъпилите в болница са неваксинирани, както и 96,89% от постъпилите в интензивното.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 Само в измислената ти фантазия е доказано. Няма такова нещо като постковид тъй като самия ковид не съществува.
39
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказано е, че Ковид-19 не е измислица. Само в повредените умове на ***, Ковид-19 е измама.
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"конспираторе, май бързо забрави че според конспиративните ви безумия, трябваше "да редуцират населението" - ти за два месеца ли числиш че ще стане?? SADS си върви! Падат като круши навред! По телевизията на живо! А чиповете вече ги тестват, ама кой да разбере... Трябва да кажат ОТ ТЕЛЕВИЗОРА