Планинари набират средства - "Удари едно рамо на ПСС"

100% от сумата ще бъде преведена по сметката на службата
24 яну 2023 11:45, Анисия Иванова
7

Планинари от цялата страна се обединяват в кампания "Удари едно рамо на Планинската спасителна служба".

"С кампанията се опитваме да съберем средства, за да помогнем на Планинската спасителна служба и да направим тяхната работа по-лесна. В България няма медицински хеликоптер, който да подпомогне работата им. Всяка една помощ, която може да им бъде оказана, е полезна за тях и за нас", каза председателят на УС на туристическото дружество "Понория" Радослав Зарков в "България сутрин".

Той увери, че събраните средства ще бъдат разпределени от Планинската спасителна служба и нуждите ѝ. Всеки, който дари средства за акцията, ще получи подарък - пътеводител.

"Преди около една година издадохме пътеводител за планина, в който описахме основните забележителности. По този начин се опитваме да увеличим интереса към кампанията", допълни събеседникът.

100% от приходите от книгата ще бъдат преведени по сметката на Планинската спасителна служба, заяви Зарков. "По споразумението, което имаме подписано, сме задължени да публикуваме точна информация за даренията, които постъпват", поясни той.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на УС на туристическото дружество "Понория" посочи, че хората, попаднали в трудна ситуация, осъзнават труда на планинските спасители.

"Неразбираемо е как държавата може да дава пари за други сфери, а за спасяване на човешки живот не може да го постигне. Жалко е как не можем да отделим средства за нещо подобно", подчерта Зарков.

Според него има тенденция за увеличаване на броя хората в планината и това води до повече инциденти. "Това, което хората трябва да знаят, е, че правилно трябва да преценяват своите възможности. Никой не е застрахован, дори и опитни планинари. Последният случай на връх Вихрен беше такъв. Важно е да сме предпазливи", посъветва той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кампанияПССBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Даа преди 1 година
И тия станаха като пожарникарите. Шкембетата им вървят един метър пред тях.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ви ударим едно рамо,може да паднете в пропастта.Но без майтап,тия които трябва ги юркайте,че иначе все ви забравят.
3
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Ние все сме си така, сами да си се опряваме!Да, жалко е, но е ...факт, а защо е така ...ами има причина/и!Да, трудно е да се управлява, но защооооо не се учим от по-добрите или от собствените си грешки!?Да бих подкрепил една такава кауза и помогна за спасяването ....на който и да е!
2
2
 
4
 
! Отговори
Еrror 404 404 404 40 преди 1 година
Тука планини няма и по планини не ходя..няма да платя и за безработните лентяи тръгнали да падат и да се трепят по планините!Аз ходя на работа!Който ходи да плаща!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не, трябва да подпомагаме укрофашистите. Сега събираме още едни 500 млн, които да им дадем.