За ден: Заловиха 14 пияни и 10 дрогирани водачи за ден

Двамата са отказали да бъдат тествани
27 яну 2023 20:11, Красимир Ангелов
4
За ден: Заловиха 14 пияни и 10 дрогирани водачи за ден
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.

От тях 8 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8437 моторни превозни средства (МТСП) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 143 водачи и пътници. Съставени са 2146 фиша и 607 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Нищо не сте хванали,само дедовия.След съдебно решение се прави статистика.Само точки за пенсия събирате,нищоправници цял живот,ама я плащаме всички,които сме подложени на милиционерщината!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама много малко!? Това само служителите на МВР ли са?! Кога ще има протести срещу полицейската престъпност ,която засенчва всяка друга?!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от заловените са чингойняци,или родата им до трето коляно по съребрена линия? Сигурно всичките днес, вчера, утре и вдругиден, и въобще то други,нормални хора няма. Те са заети да опъват каиша,за да може това котило потомствени младопенсиониращи се копои да върти синджира, драпа макари и пенсионера на младини с една торба пари за благодарност.