Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за Каравелово

Готов е проектът за укрепване на свлачището на „Струма“
28 яну 2023 11:26, Елка Василева
17
Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за Каравелово
Снимка: архив, БГНЕС

Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово. Кметът на Община Карлово изцяло е стопанин на територията, там няма и милиметър държавата земя, така нещата изцяло са в неговите ръце. Това заяви пред БНТ служебният регионален министър Иван Шишков в отговор на въпрос за обявеното частично бедствено положение в района.

“В едната част е започнало строителство, а и сезонът е неподходящ за такова строителство. Да се прави строителство с цел кампания и след една година да е разрушено и отново ремонтирано няма смисъл”, допълни той.

Министър Шишков заяви, че неговият отчет за последните 7 месеца “не е бил акцентиран върху това какво е било констатирано, отчетът е върху това какво е направено”.

“Проблемите, които продължаваме да констатираме, това е т.нар. възложено от държавата строителство, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възлагано от самата държава”, отбеляза той.

Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала „Струма", каза още Шишков. По думите му в участъка с готовите тунели на магистрала "Струма" до 3-4 месеца ще бъде пуснато движението в едната лента, а след още три-четири месеца – в другата. Строителството беше спряно през 2020 г. заради свлачище, припомни той.

В служебното правителство одобрихме много подробни устройствени планове, защото без тях държавата не може да строи, добави министър Шишков. По думите му активно се работи по одобряване на подробни устройствени планове на участъците, за които са необходими.

В отговор на въпрос, свързан с автомагистрала „Хемус“, министър Шишков каза, че четвърти и пети лот са блокирани от нежеланието на тези, „които допуснаха незаконното строителство“. Продължаваме да констатираме строителство, възложено от държавата, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възложено от държавата, каза още министър Шишков.

Все още няма окончателни резултати от проверката, извършена на столичната улица „Граф Игнатиев“. По думите му засега е установен некачествен ремонт на кръстовището на улиците „Граф Игнатиев“ и „Цар Шишман“.

Правим всичко възможно, за да помогнем да се реши проблемът с пренареждането на жълтите павета в София, каза още той и посочи, че има проблем, който вероятно е свързан с проекта и с начина на строителство. Пясъкът под паветата трябва да е по-различен, а има и глина – материал, който не е подходящ, посочи министър Шишков. С шест месеца е удължен срокът за плащането на ремонта, допълни министър Шишков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И вече успяхте да ги откраднете ли?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тя държавата ги е осигурила тези 20 млн, ама хората питат КЪДЕ САААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!??????????????????????
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От КЪДЕ рАДЕФ го намери тоя,вижте му само физиономията като че ли сега излиза от кръчмата.Алоооо на кой ги дадохте бре тези пари.............ПЪЛНА ФИНАСОВА РЕВИЗИЯ
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
братя америкаските слуги заятриват държавата - народа ни -всички са за провесване
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мъ-рши за украйна 2 милиарда за нашите хора 20 милиона-. ами ходете там бре като са ви толкова мили укрите- американски слуги
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За укрите 500 милиона и ще има още, за наводнените села 20 миюиона, но взети от наши фирми... Мра ко бесни ци.
8
0
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Шишков кога ще престанеш да търсиш причини у другите , а не и себе си? Защо две години нищо не се прави за свлачищата след като татко Петко спря строителството? Кога ще бъдат възстановени 5 млд лв за "Хемус" които правотелството на Харвардските мошеници даде за бизнеса? Спри се и един км магистрала не сте пистроили!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо-бакшиши не е построил и един метър път, откакто е на власт. Само говори и критикува другите.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че за опаковането на една панелка със стериопор се харчат половин милион, да направим сметка как се усяоява народна пара.
5
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
пак повтарям общ контрол над парите да не се допускат кметовете до тях защотовсичко ще бъде правилно усвоено бълг народопсихология я познаваме хората на селосе познават знаят си кусурите къщите им имуществото те да си разпределятресурсите и да следят общ поръчки идват избори всичко ще изчезне
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това хубаво. Сега да видим кой ще ги "усвои".
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за удавниците от Карловско?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :човек мислител уникум .Прави павенца от глина и ги предлага ,а кой ще разгледа неговите формички с какво се занимават какъв го играе този ?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 млн за Каравелово, 550 млн за украйна.