Лекар предупреждава: Грипът може да порази сърцето

Самолечението е опасно, изтъкна д-р Йордан Христов
20

Грипът протича тежко със силно изразена клинична картина - висока температура до 40 градуса, която се запазва дълго време и остра кашлица. Важно е пациентите да останат спокойни и да започнат лечение още в първите дни. Това каза в ефира на предаването "Директно" на телевизия Bulgaria ON AIR кардиологът от МЦ "Лозенец" д-р Йордан Христов.

"Заболеваемостта спада, но най-вече при по-възрастните хора и хората между 20 и 30-годишна възраст. При малките деца, които ходят на детска градина и училище обаче, не се наблюдава такава тенденция", обясни той.

"Сериозен проблем остава самолечението при много от заболелите с грип, което често води до усложнения и задълбочаване на състоянието", изтъкна д-р Христов

По думите му както коронавирусът, така и грипът, могат да причинят по-тежки усложнения особено при хората с придружаващи заболявания.

При тазгодишните щамове на грипа се открояват характерното засягане на горните и долните дихателни пътища, но и на работата на сърцето.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради риск от моноклонално стимулиране, противогрипните ваксини се препоръчват само на хора над 65-70 години, където ползите евентуално превишават рисковете
10
1
 
1
 
! Отговори
Мед мафия има преди 1 година
Терористите от мед мафията позлват нови налго пестъпни дифгитлано хологрмани обемно проникващи оръжия за трайно вуреждане на общат аохрана на стотици хиляди вече. Традиционно ползваха ХЛОР ТОКСИЧНИ бойни отровни вещества. жестоко са поразени над 5 000 000 българи вкл в ясли,градини,училища. Обгазените жертви се маркират и обемно увреждат. Жертвите получават бактериози на гърлото, след облъчване хрема,кашлица,увреждане на бели дробове. След неправилно лечение могат да развият бронхити,пневмонии.
9
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
цял месец вече само суха раздираща кашлица сменихме лекарствата и нищо непомага подцених маската в гр транспорт и магазина и ето го резултата не си праветемаитап с грипа много е гаден
8
2
 
7
 
! Отговори
С лекарства преди 1 година
за седмица,без лекарства - за седем дни :)
7
1
 
5
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 1 година
Да, много неща може да поразят сърцето. Но след конкретна дата зачестика еднотипни случайности, за които причината трябва да е всякаква, но без една единствена - онази, най-ефективната и безопасната.
6
1
 
12
 
! Отговори
Доктор Уригов преди 1 година
Кажи Аааааа изплези езичето Добре ,чакай да помисля ,не всъщност 50/50 ще налучквам па каквото стане .Дай 80 лв ,не се притеснявайте ,всипко ще е наред да бе само ако съм налучкал а може и да не съм ги хи хи
5
3
 
9
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 1 година
ЗНАЕМ КАКВО може да порази сърцето. Всички знаем, дори спящите стадномозъчни, въпреки че те яростно отричат. Ето какво - според "науката" - може да порази сърцето: всичко с изключение на едно нещо. Всичко, с изключение на безвредните и безопасните. А интересно, преди безвредните и безопасните не бяха толкова безбройни нещата, които поразяваха сърцето.
4
1
 
17
 
! Отговори
Ако сте "ваксин преди 1 година
Дори яденето и дишането могат да поразят сърцето....... Още ли не се усещат сиропираните овце, още ли?!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ща да видя "лекар" ни на живо, ни на картинка. Особено такива, дето се изказват за грип и за ковид. Стоя далече от бялата мафия.
2
1
 
11
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
Грипъ, когато се лекува с "модерни" и скъпи лекарства минава само за една седмица..., а когато не го лекуваш с нищо се тоочи едно 6 - 7 дена!!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да не го порази