Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023

Това ще бъде 16-ото издание на мирното шествие
2 фев 2023 14:08, Йоана Цонева
182
Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"София Прайд" 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 17 юни, съобщиха организаторите.

Това ще бъде 16-ото издание на мирния протест, който отново ще започне с концерт пред Паметника на съветската армия и ще продължи с шествие по улиците на София.

"Семейството на "София Прайд" става все по-голямо с всяко следващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще привлечем вниманието на обществото към това колко е важно всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един много дълъг път и въпреки бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме мирно и да се борим за равенство”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

Още по темата
През 2022 г. юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието организаторите дариха 5000 лева на Киев Прайд. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо общо със защита на човешките права. Това е парад на хомосексуалността и натрапване в очите на нормалните хора. Нека има парад на хетеросексуалността и нормалните семейства
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте лъгали прайда ще е на 2 ри Април.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
копейкин ще бъде ли там?
3
9
 
9
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
На прайда ще събираме подписи против еврото, може и да се опънем.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там ще се всички от ПП.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво неравенство има, че се борите за "равенство"?