Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023

Това ще бъде 16-ото издание на мирното шествие
2 фев 2023 14:08, Йоана Цонева
182
Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"София Прайд" 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 17 юни, съобщиха организаторите.

Това ще бъде 16-ото издание на мирния протест, който отново ще започне с концерт пред Паметника на съветската армия и ще продължи с шествие по улиците на София.

"Семейството на "София Прайд" става все по-голямо с всяко следващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще привлечем вниманието на обществото към това колко е важно всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един много дълъг път и въпреки бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме мирно и да се борим за равенство”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

Още по темата
През 2022 г. юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието организаторите дариха 5000 лева на Киев Прайд. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
 


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
НС преди 1 месец
Всички прайдващи извратеняци при Денди пенсия, в пръста...
126
0
 
5
 
! Отговори
Нео преди 1 месец
Гей-общностите така и не проумяха, че с този тип демонстрации отблъскват дори защитници на движението им. Известни представители на общността не желаят да бъдат свързвани с тази пошла показност.
125
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Осиновяване на деца от еднополови бракове. Родител 1 и родител 2. Чакай бе, детето не е кученце или котарак! Детето е човек, ти му нарушаваш правата! То може да не иска да има такива родители!
124
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Комунизмът отново настъпва по целия свят, вкл. и в САЩ. Сега е маскиран като либерализъм. В САЩ Демократическата партия е носител на тези идеи. Отричане от традиционното семейство, трети пол, еднополови бракове, джeндъp идеологии и т.н. и т. н.
123
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Вашето място е в Аушвиц с розова зеезда, или в ГУЛАГ с кирка и лопата, за къшей хляб! Чак тогава ще имате време да размишлявате за психичните си отклонения! И спрете да занимавате нормалните хора с това колко сте онеправдани и лишени от права, щото ставате досадни!
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дотогава Путин ще е тук и ще привършат като ковида!
121
1
 
18
 
! Отговори
Рего Стан преди 1 месец
Хомосексуализма е като херпеса - не се лекува и не е за хвалба.
120
1
 
24
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 месец
Аз съм против такива паради...
119
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Много важно, кога и как ще се проведе софия прайд, и с него и без него все тая но на фона с проблемите в България това ли е най важното.
118
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз да питам, а майките с деца с проблеми не са ли с права? А пенсионерите, не са ли с предимство? А нормалните хора, те права нямат ли? Кой им пречи на тези?
117
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това в русия не може да се случи. И затова ги мразят руснаците, защото са нормални.
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Темата е точно за 02.02.
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В прайда има мъжки лъвове (от един до четири) и няколко (между пет и двадесет) лъвици. Лъвиците отглеждат само потомство на лъвът водач! ЛЪВ-ове, велики животни, живеещи в прайд/глутница/ и имат потомство! Е тези лъвове ли са, имат ли потомство! Е, малко заблуждаващо название! А за сравнение да не говорим!
114
1
 
28
 
! Отговори
Хайл преди 1 месец
ТОВА СА "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ"...ТРЯБВА ЛИ ДА ГЛЕДАМЕ ТЕЗИ НАТРАПВАЩИ СЕ ГНУС,АРИ? КАК ДА ОБЯСНИМ НА ДЕЦАТА КОЙ ОТ ГОЛИТЕ ЧИЧКОВЦИ Е МАМА???? ВАЩА МАМА ПРОКАЖЕНА ДА ЕЕЕЕЕЕААА
113
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано се намери някой луд с АК-47
112
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз като съм нормален да ходя ли да се показвам, че съм хетеро?
111
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не мога да разбера обратни, обратни ми гушкайте си се по домовете и толкова. Защо трябва да си мятате салама по площадите?
110
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас! Ние не ги искаме, ама те са нахални и ни се натрупват.
109
0
 
24
 
! Отговори
баба Тинка преди 1 месец
Тъпотата на перковците винаги е служила за точило на острите умове. Развратници без път, сър.
108
1
 
23
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 1 месец
Всичката Мара втасала, че и се сресала на прайд да ходи!