Руският Първи канал вече е недостъпен у нас

Това е факт от 1 февруари
771
Руският Първи канал вече е недостъпен у нас

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал, предаде БГНЕС.

Когато искате да превключите на канал, където се е излъчвала руска телевизия, се изписва следния надпис: „Уважаеми клиенти, излъчването на тази програма е спряно на основание действащия регламент на Съвета на Европейския съюз“.

Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Ограниченията срещу „Спутник“ и „Русия днес“ (заедно с дъщерните дружества - RT English, RT Germany, RT France и RT Spanish) са в сила от 2 март 2022 г. Ограниченията за другите образувания са в сила от юни (Русия РТР/РТР Планета, Русия 24 и ТВ Център Интернешънъл) и от декември 2022 г. (Русия 1, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ и Първи канал).

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.
 


771
Още по темата: Първи канал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
649
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ 11 Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация 1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите. 2. 1. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат.
648
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия дето се нап-пи-кават от идни приказки по телевизията да вземат да се скрият
647
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пълнос гл-уп-аци- ами като не ви е страх от русия защо се страхувате от едни приказки бре ревяхте зя свобода на словото 89 година а сега сте по до-лни и от сталин- то верно не случайно управниците ви от европата американците ги крастиха комисари- точно като лениновите комисари- направо си се гаврят с европа
646
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И правилно са направили!
645
17
 
4
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ преди 1 месец
Аз съм доволен !
644
10
 
6
 
! Отговори
sd преди 1 месец
ЕС няма нищо общо с руската недоимперия! ако искате бг да стане заден двор на недоимперията това е много лесно, но като гледам дори Сърбия вече бяга от такава съдба. ерефията скоро ще се разпадне под напора на собствените си нечистотии.
643
6
 
20
 
! Отговори
Сталин преди 1 месец
Другари капиталисти, вие надминахте моята цензура
642
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитат на един унгарски политик: "Тази ера свърши. Унгария е суверенна страна. Никой отвън не може да ни казва как да живеем"! Ще дочакаме ли български политик за заяви същото, заменайки Унгария с България? Май няма да е скоро - "нашите" "политици" винаги се оправдават с ЕС, ЕК, СС... България не е суверенна държава!
641
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо спряха РЕН ТВ. Там даваха следобед Тайните на Чапман и Шокиращи хипотези. Сега трябва да я търся на кой спътник е.
640
2
 
30
 
! Отговори
Оруел преди 1 месец
Правилно! Само Минитерството На Истината притежава Истината. Неудобството тука е, че като се забрани всякаква информация от другата стана, оправданията, че другата страна манипулирала общественото мнение с "масирана пропаганда" звучат нелепо и имат обратен ефект.
639
1
 
2
 
! Отговори
отговарям преди 1 месец
До КУРтев: Извънземните!
638
2
 
7
 
! Отговори
КУРтев преди 1 месец
До Ник от Аржентина: Ами за студените домове май беше виновен Путин! Или греша? Кой взриви потоците?
637
1
 
2
 
! Отговори
Ник от Аржентина преди 1 месец
В една кръчма се среща с друг евреин емигрирал в САЩ преди войната и решават да си помогнат взаимно и да свидетелстват взаймно пред градската управа и да придобият имотите на убитите комшии и така башата на Моше получава всички имоти на една от емблематичните улици намираща се в центъра на Виена! Така, че понякога при касмет и достатъчно акъл от войната може да се спечели. Между другото според моята *** приятелка, европейките са студени, защото ги дуржите на студено!
636
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпратили сме десетина толупа за евродепутати но си траят и не ни защиават правата на свободни граждани и правото ни да се информираме . Явно собственото им спокойствие е па-важно от правата на гражданите дадени им по конституция. Сакън да не си нарушат рахатлъка с огромните възнаграждения пак плащани от демократичното ни общество с ограничения ни достъп до информация.
635
0
 
1
 
! Отговори
Ник от Аржентина преди 1 месец
Офертата е неустоима и понеже войната в Европа е приключила, бащата на Моше продава ранчето и се връща в Европа. Във Виена установява, че всичките евреи живели на неговата улица са мъртви включително и комшията на който е продал през 1933 г. семейния си имот. Понеже е запазил документи от преди продажбата си връща имота безплатно.
634
6
 
23
 
! Отговори
констатация преди 1 месец
Евросъюза се фашизира
633
1
 
1
 
! Отговори
Ник от Аржентина преди 1 месец
След продажбата на семейния дом, бащата на Моше заминава с кораб от Ница за Аргентина. Там си купува ранчо далеч на север където е по топло и заживява там през следващите 11 години. През лятото на 1945 г. (в Аржентина тогава е зима) при него пристигат германци и искат да купят имота му. С изненада научава, че германците са готови да дадът цена която е 35 пъти по висока от цената на която той е купил имота през 1934 г. И са готови да платят със злато!
632
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраната да си информиран е част от евроатлантическите ценности.
631
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
демокрацияяя демакрацияяя демокрацияяя има бананиии - за зоопарка българия
630
4
 
6
 
! Отговори
КУРтев преди 1 месец
До Анонимен 665: Според мен няма разлика между фашистите и комунистите!